Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι πρωταγωνιστές της πόλης

8.455 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Το Peugeot 208 Van ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις Mini-Vanette, μια κατηγορία με μερίδιο 14,41% επί του συνόλου της αγοράς ελαφρών επαγγελματικών, αντιπροσωπεύοντας τις διασκευασμένες εκδόσεις επιβατικών οχημάτων.

Τα mini-vanettes είναι ουσιαστικά η κατΆ εξοχήν κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών που προορίζεται για χρήση εντός της πόλης, χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη ευελιξία των εκπροσώπων της, δεδομένων των περιορισμένων διαστάσεων του αμαξώματος τους.
Τα εν λόγω οχήματα είναι ουσιαστικά διασκευσμένες εκδόσεις των αντίστοιχων επιβατικών οχημάτων, στα οποία έχει αφαιρεθεί η δεύτερη σειρά καθισμάτων με αποτέλεσμα τη διασφάλιση ενός ενιαίου χώρου φόρτωσης.
Τα Mini-Vanette βασίζονται πλέον είτε στις 3θύρες, είτε στις 5θυρες εκδόσεις αμαξώματος των αντίστοιχων επιβατικών οχημάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, η χρηστικότητα τους ενισχύεται από τη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο φόρτωσης και από τις δύο πίσω πλευρικές θύρες.
Σε ότι αφορά στα δεδομένα της κατηγορίας για το 2017, τα Mini-Vanette υποχώρησαν ελάχιστα σε σχέση με το 12μηνο του 2016 ενώ ήταν, από πλευράς συνολικών πωλήσεων, η 3η δημοφιλέστερη υπο-κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα με μερίδιο 14,41%.
Μεταξύ των κυριότερων πρωταγωνιστών στα Mini-Vanette αξίζει να αναφέρουμε το Peugeot 208 Pro, το Toyota YarisVan και το Ford Fiesta Van που απέσπασαν τις τρεις πρώτες θέσεις σε ότι αφορά στις πωλήσεις της κατηγορίας, ενώ όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν επιλογές με μέγιστο ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και 1,0κ.μ. σε συνδυασμό με τη δυνατότητα υποστήριξης φορτίων έως και 500 κιλών, στην εν λόγω κατηγορία οχημάτων.