Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
«Παρθενικός» σταθμός ταχυφόρτισης στην Ευρώπη για την DAF

«Παρθενικός» σταθμός ταχυφόρτισης στην Ευρώπη για την DAF

2.233 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)

- Με την αρωγή της PACCAR έγινε πράξη το πρότζεκτ
- Μίνι δίκτυο παροχής ρεύματος «τροφοδοτεί» επιτόπου τα οχήματα
- Οικολογική λύση με μακροπρόθεσμα οφέλη

Με την αρωγή της PACCAR έγινε πράξη το πρότζεκτ

Η φαεινή – από κάθε άποψη - πρωτοβουλία της PACCAR Parts Europe να δημιουργήσει ένα μίνι δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών φορτηγών DAF, στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στην Ολλανδία (βλ. Barendrecht ), αν μη τι άλλο έχει πολλαπλά οφέλη: από τη μια τα οχήματα που θα αποχωρούν από το συγκεκριμένο σημείο θα είναι πλήρως φορτισμένα, από την άλλη θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας για μελλοντική χρήση.

Μίνι δίκτυο παροχής ρεύματος «τροφοδοτεί» επιτόπου τα οχήματα

Για την επιτυχία του δικτύου επιστρατεύτηκαν 750 ηλιακά πάνελ, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με χωρητικότητα που φτάνει τις 480 κιλοβατώρες, ένα «έξυπνο» σύστημα ενεργειακής διαχείρισης, καθώς και τρεις ταχυφορτιστές με 360 kW μέγιστης ισχύος. Το καθετί προφανώς παίζει το δικό του κομβικό ρόλο.
Για παράδειγμα, μέσα από το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS), εξασφαλίζεται πως ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες ή στο σενάριο ανεπαρκούς ηλεκτροδότησης του δικτύου, πάντα θα υπάρχει απόθεμα.
Αντίστοιχα, στο κομμάτι της διαχείρισης ενέργειας (EMS), μέσα από τη χρήση δεδομένων (π.χ. υπολογισμός ημερών και ωρών ηλιοφάνειας), θα μπορεί να συνδυαστεί το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος με την υψηλότερη δυνατή απόδοση.
Ολοκληρώνοντας, στις εν λόγω εγκαταστάσεις αντικρίζουμε δυο μονάδες ταχείας φόρτισης για την τροφοδοσία των φορτηγών (εντός μιας ώρας), καθώς και άλλη μια μονάδα η οποία βρίσκεται στην υπηρεσία του κοινού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οικολογική λύση με μακροπρόθεσμα οφέλη

Σε κάθε περίπτωση, στην DAF Trucks τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, με τον Διευθυντή Καινοτομίας και Στρατηγικών Προγραμμάτων της PACCAR Parts Ευρώπης, Rob van Erp, να τονίζει μάλιστα πως: «Το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να διευκολύνουμε την ενεργειακή μετάβαση για ένα πιο πράσινο μέλλον».