Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πάτωσαν οι ελληνικές μεταφορές το 2016!

4.799 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2016)

Ιδιαίτερα κακές ήταν –εκ νέου- οι επιδόσεις των ελληνικών μεταφορών για το 2016 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ» για το 2016, καθώς η χώρας μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Όπως κάθε χρονιά, η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ εκδίδει τον «Πίνακα αποτελεσμάτων για τις Μεταφορές», με την Ελλάδα να πλασάρεται φέτος στην προτελευταία θέση της λίστας (26η) μαζί με την Ουγγαρία, μόλις μια θέση από τον… πάτο, όπου βρίσκεται προς το παρόν η Ρουμανία.
Αντίστοιχα στην κορυφή της σχετικής λίστας συναντάμε την Ολλανδία με τις Σουηδία και Γερμανία να ακολουθούν.
Στόχος του «Πίνακα Αποτελεσμάτων» που δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να βοηθήσει τα κράτη – μέλη στο να προσδιορίσουν τα πεδία όπου απαιτείται να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και δράσεις για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου των μεταφορών όλων των τύπων (θαλάσσιες, οδικές, σιδηροδρομικές, επιβατικές & εμπορευματικές).
Παράλληλα, μέσω του συγκεκριμένου Πίνακα, συγκρίνονται οι επιδόσεις των χωρών – μελών της ΕΕ σε 30 επιμέρους κατηγορίες που ουσιαστικά, καλύπτουν συνολικά όλες τις πτυχές των Μεταφορών.