Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πιστή στο διαστημικό «όνειρο» η Toyota

3.831 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

Η Toyota Motor Co. συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την προγραμματισμένη –επανδρωμένη- αποστολή στον δορυφόρο της Γης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της, η Toyota Motor Corporation είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Space Frontier Fund» με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών που σχετίζονται με διάφορες διαστημικές αποστολές.
Σε συνεργασία με την εταιρεία «SPARX Innovation for the Future», η Toyota έχει ήδη προσφέρει κεφάλαια ύψους 8 δις γιεν (περίπου 62 εκ. ευρώ) που αναμένεται να αυξηθούν στα 15 διε γιεν (περίπου 121,13 εκ. ευρώ) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν διάφοροι οργανισμοί και εταιρείες start-up στην έρευνα για καινοτόμες τεχνολογίες που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε εξάλλου, πως σε αυτό το πλαίσιο, η Toyota ήδη συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ερευνών Αεροδιαστημικής της Ιαπωνίας «JAXA» (Japan Aerospace Exploration Agency) στην εξέλιξη ενός επανδρωμένου διαστημικού οχήματος, με τεχνολογία fuel-cells.
Με μήκος έξι μέτρων και δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων, το εν λόγω όχημα υπολογίζεται πως θα είναι σε θέση να διανύσει έως και 10.000 χλμ. στην επιφάνεια της Σελήνης.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που η εταιρεία έχει αποκαλύψει, οι δοκιμές εξέλιξης και αξιολόγησης διαφόρων τύπων πρωτοτύπων που θα αφορούν στο μελλοντικό αυτό διαστημικό όχημα, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το video του εν λόγω οχήματος εδώ…