Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η προώθηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας περιλαμβάνεται στο βασικό πλάνο ενεργειών της Πολιτείας για την ανάπτυξη των Μεταφορών γενικότερα.

Πλάνο & δράσεις της Πολιτείας για τις Μεταφορές

3.547 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, τέθηκαν επί τάπητος τα πεπραγμένα και οι μελλοντικές δράσεις της Πολιτείας στον τομέα των Μεταφορών και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, στο πλαίσιο της αποτίμησης και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου αναφορικά με τον νευραλγικό κλάδο των Μεταφορών γενικότερα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού, οι κύριοι και κυρίες Κ. Καραμανλής (υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Γ. Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Μεταφορών), Α. Σκέρτσος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου), Γ. Δημητριάδης (γ.γ. πρωθυπουργού), Β. Λοΐζου (γ.γ. συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών), Γ. Καραγιάννης (γ.γ. Υποδομών) και Ν. Σταθόπουλος (γ.γ. Μεταφορών), συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα υδατοδρόμια καθώς και η εκπόνηση του Νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας, σε συνδυασμό με την τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η αναβάθμιση του διαμετακομιστικού ρόλου της χώρας μέσω της ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Σε ότι αφορά στον απολογισμό έργου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον Ιούλιο του 2019, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ψήφιση διατάξεων που έδωσαν λύση στο πρόβλημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης, η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων της ΣΤΑ.ΣΥ, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δημιουργία Δευτεροβάθμιας Επιτροπής που θα εξετάζει την καταλληλότητα των οδηγών λεωφορείων, η ψήφιση νόμων για την κύρωση διακρατικών συμφωνιών αμοιβαίας αναγνώρισης Αδειών Οδήγησης κ.ά.
Παράλληλα, στις κυριότερες δράσεις που ολοκληρωθούν ή θα αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του τρέχοντος (2020) έτους, αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά:
  • Τροποποίηση διατάξεων του Κ.Ο.Κ.
  • Εκπόνηση Νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας
  • Υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για τις Μεταφορές στην Ελλάδα με στόχο τη Σύσταση Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού εντός του υπουργείου
  • Ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της χώρας διαμετακομιστικό κέντρο
  • Δημιουργία βιώσιμων συστημάτων αστικών μεταφορών, με τη χρήση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και προώθηση νέων –περιβαλλοντικά φιλικών- τρόπων μετακίνησης
  • Έργα οδικής εμβέλειας (οδικά και σιδηροδρομικά) όπως: Πάτρα – Πύργος, αυτοκινητόδρομος Ε65, ΒΟΑΚ, αναβάθμιση Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, Αεροδρόμου Καστελίου κ.ά.
  • Απλούστευση των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνουν πιο φιλικές προς τους πολίτες σε συνεργασία με το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.