Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πόσο προστατεύεσαι μέσα στο όχημα από τον ήλιο;

1.415 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2024)
Πόσο προστατεύεσαι μέσα στο όχημα από τον ήλιο;

Όταν περνάς πολλές ώρες της ημέρας πίσω από το τιμόνι, αναπόφευκτα εκτίθεσαι στις ακτίνες του ήλιου; Πόσο κινδυνεύεις όμως από αυτό και πώς θα μπορούσες να προστατευτείς;

Καλύτερο το ανεβασμένο παράθυρο

Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα - και ακόμα χειρότερα το καλοκαίρι -, μπορεί νΆ αποδειχτεί ιδιαίτερα επιβλαβής, αν δε λάβεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Που σημαίνει πως αντηλιακό, μπλούζα, καπέλο, γυαλιά ηλίου κλπ. πρέπει νΆ αποτελέσουν τα απαραίτητα συστατικά της ενδυμασίας σου, μιας και το σενάριο εγκαύματος δεν είναι τόσο απίθανο όσο πιθανώς νομίζεις. Χώρια που πρέπει προαιρετικά να λάβεις τα μέτρα σου και για το μέλλον, με δεδομένο πως η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου ενδέχεται να προκαλέσει πρόωρη γήρανση ή ακόμα και σοβαρές ασθένειες του δέρματος.
Φυσικά, οι συνθήκες δεν αλλάζουν είτε βολτάρεις περπατώντας είτε κάθεσαι πίσω από το τιμόνι (ή ακόμα και σαν συνεπιβάτης). Η έκθεση είναι επικίνδυνη όπως και να έχει. 'Aλλωστε, όλοι έχει τύχει σε ανύποπτο χρόνο να καούμε από την πλευρά του παραθύρου, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής, αν και – το σωστό να λέγεται – κατά κανόνα το να έχεις το τζάμι ανεβασμένο είναι πιο ενδεδειγμένη λύση από το να είσαι ολοκληρωτικά εκτεθειμένος.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>