Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2015 συμπληρώνονται 65 έτη από την πρώτη παρουσίαση του Setra S10, του 1ου τουριστικού λεωφορείου με αυτοφερόμενο πλαίσιο της γερμανικής εταιρείας.

Setra: 65 έτη επιτυχίας!

2.347 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2016)

Το 2016 είναι μια χρονιά – ορόσημο για τη Setra καθώς συμπληρώνονται 65 έτη από την παρουσίαση του μοντέλου «S8» που έμελλε να αλλάξει την εικόνα των λεωφορείων της εποχής.

Από το 1951 όταν και η Setra ιδρύθηκε, περισσότερα από 107.000 λεωφορεία της γερμανικής εταιρίας έχουν διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθιστώντας σαφές πως πέραν της κορυφαίας ποιότητας κατασκευής που τα οχήματα της επιδεικνύουν, η Setra αποτελεί και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορικά εταιρεία στον κλάδο των λεωφορείων όλων των τύπων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Setra, μέσα στο 2016 συμπληρώνονται 65 έτη από την παρουσίαση του πρώτου τουριστικού λεωφορείου της με αυτοφερόμενο πλαίσιο, του θρυλικού «S8», που λαναρίστηκε το 1951.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 δεκαετιών, η Setra έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα της με ορισμένα εκ των κορυφαίων λεωφορείων που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι υπάρχουσες γενιές των σειρών Setra TopClass και ComfortClass, έχουν αποσπάσει αμφότερες το πολυπόθητο διεθνές βραβείο «Red Dot Award: Product Design» για τη σχεδίαση τους και όχι μόνο.

Μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν της Setra

Το 1951 η εταιρεία «Kassbohrer Fahrzeuge» παρουσίασε το νέο μοντέλο «S8» της σειράς «10» των τουριστικών της λεωφορείων που έμελλε να αποτελέσει την αφορμή για την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας χάρη στο αυτοφερόμενο» (selbsttragend = αυτοφερόμενο στα γερμανικά) πλαίσιο του.

Μέσα στο 1967 παρουσιάστηκε η σειρά «100» για τα τουριστικά λεωφορεία της εταιρείας που απαρτίζονταν από πέντε εκδόσεις οχημάτων ενώ, τα 25ά… γενέθλια της εταιρείας συνέπεσαν με την παρουσίαση της σειράς «200» (έξι διαφορετικές εκδόσεις οχημάτων).

Η επόμενη –νέα- γενιά τουριστικών λεωφορείων της εταιρείας, η Setra «300», ακολούθησε το 1991 ενώ η σειρά Setra 400 παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του 2001.

Η πιο πρόσφατη –και υπάρχουσα- γενιά εκπροσώπων της εταιρείας, τα Setra 500 (MultiClass, ComfortClass, TopClass), είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν απαράμιλλο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες τους, καλύπτοντας όλους τους τομείς χρήσης λεωφορείων (αστικά, υπεραστικά, τουριστικά).