Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Στίβος μάχης για τα νέα συστήματα ασφάλειας της Daimler Trucks

Στίβος μάχης για τα νέα συστήματα ασφάλειας της Daimler Trucks

  • Στίβος μάχης για τα νέα συστήματα ασφάλειας της Daimler Trucks
  • Στίβος μάχης για τα νέα συστήματα ασφάλειας της Daimler Trucks

Στίβος μάχης για τα νέα συστήματα ασφάλειας της Daimler Trucks

4.465 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2023)

- Δοκιμάζει στα φορτηγά της από συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, μέχρι αναγνώρισης σημάτων.
- Τα τοποθετεί σε φορτηγά της, τα βγάζει στο δρόμο, τα τεστάρει σε πραγματικές συνθήκες.
- Θα «γράψουν» 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών, για να εγγυηθούν και την αντοχή τους σε βάθος χρόνου.
- Όσα περάσουν τον «στίβο μάχης» θα μπουν στην παραγωγή μέσα στο 2024.

Δοκιμάζει στα φορτηγά της από συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, μέχρι αναγνώρισης σημάτων

Η Daimler Trucks περνάει από «κόσκινο» τα νέα της συστήματα ασφαλείας σε δοκιμές πραγματικού κόσμου. Αυτά τα τεστ επικεντρώνονται στην λειτουργικότητα των συστημάτων, καθώς και στην σωστή ρύθμισή τους μέχρι να βγουν στην παραγωγή. Τα νέα συστήματα αφορούν το αυτόματο φρενάρισμα, την αναγνώριση λωρίδων, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, καθώς και άλλα συστήματα υποβοήθησης.
 

Τα τοποθετεί σε φορτηγά της, τα βγάζει στο δρόμο, τα τεστάρει σε πραγματικές συνθήκες.

Τα συστήματα έχουν ήδη δεχθεί πολλές δοκιμές από τα εργαστήρια της Daimler Trucks, προκειμένου να είναι έτοιμα για τον «στίβο μάχης», στον πραγματικό κόσμο. Θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος θα προσπαθήσει να εξερευνήσει τα λειτουργικά όρια αυτών των συστημάτων. Επίσης, 60 φορτηγά της Daimler έχουν εγκαταστημένα τα συστήματα πάνω τους για επιπρόσθετες δοκιμές. Μέχρι το τέλος του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχουν γράψει περί τα 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών, δοκιμάζοντας φυσικά και την αντοχή τους σε βάθος χρόνου.
 
Αυτά τα τροποποιημένα φορτηγά είναι εξοπλισμένα με έναν ειδικό διακόπτη ο οποίος μπορεί να τον πατήσει ο οδηγός (ο οποίος είναι εκπαιδευμένος) εάν το σύστημα δεν συμπεριφερθεί όπως πρέπει, εάν προκύψουν προβλήματα ή εάν έχουν να προτείνουν κάποια βελτίωση. Διαθέτουν επίσης έξτρα κάμερες οι οποίες ανιχνεύουν τις οδηγικές συνθήκες που ώθησαν τον οδηγό ώστε να πατήσει τον διακόπτη και καταγράφουν στιγμιότυπα ανάλυσης της στιγμής. Αυτά αποστέλλονται στην Daimler και μελετώνται, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Όσα περάσουν τον «στίβο μάχης» θα μπουν στην παραγωγή μέσα στο 2024.

Αφού τα συστήματα περάσουν τις δοκιμές, θα οδηγηθούν στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής για να ενσωματωθούν στα νέα φορτηγά. Η Daimler υπολογίζει ότι τα νέα της συστήματα θα είναι έτοιμα για την γραμμή παραγωγής μέσα στο 2024 και θα εγκατασταθούν σε όλα τα νέα οχήματα της Daimler.