Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Scania ανακοίνωσε πως θα μειώσει κατά 50% τις εκπομπές CO2 σε όλες τις δραστηριότητες της, σε παγκόσμιο επίπεδο, έως το 2025.

Στο μισό οι εκπομπές CO2 έως το 2025

2.090 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2018)

H εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων Scania, ανακοίνωσε πως έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 από τις δραστηριότητες της κατά το ήμισυ έως το 2025.

Σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Rutger de Vries, Αντιπροέδρου και επικεφαλής των τμημάτων παραγωγής και logistics της Scania, η σουηδική εταιρεία έχει θέση ως στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά το ήμισυ (50%) έως το 2025.
Χαρακτηριστικά, ο κ. de Vries τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η πλήρης απεξάρτηση των δραστηριοτήτων μας από τον άνθρακα και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για τον λόγο αυτόν, μεταξύ άλλων σκοπεύουμε να μειώσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, τις εκπομπές CO2 σε όλες τις δραστηριότητες μας, κατά 50% έως το 2025».
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως κατά τη διάρκεια του 2017, η Scanια είχε ανακοινώσει τη δέσμευση της για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που δεν θα προέρχεται από τη ορυκτά καύσιμα έως το 2020.