Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

O Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου PSA, κ. Carlos Tavares (αριστερά), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου FCA, κ. Mike Manley (δεξιά).

Συγχωνεύονται οι Όμιλοι FCA & PSA

4.252 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2019)

Με την τελική απόφαση για τη συγχώνευση των δύο κολοσσών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ουσιαστικά δημιουργείται ένας νέος που θα είναι και 4ος μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συμφωνία για τη δημιουργία του 4ους μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με κεφαλαιακή αξία της τάξης των 50 δις ευρώ, ήρθαν οι Fiat-Chrysler και PSA Group. Η πλήρης συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 – 15 μήνες, σύμφωνα με την –κοινή- ανακοίνωση των εταιρειών.
Προτού ολοκληρωθεί η συμφωνία, η κινεζική Dongfeng Motor Group που κατέχει μετοχές του Ομίλου PSA, θα μειώσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της, πουλώντας 30,7 εκ. μετοχές στους Γάλλους, συνολικής αξίας 679 εκ. ευρώ.
Οι δύο Όμιλοι ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη δημιουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι σε… μεγαθήρια όπως το Volkswagen Group στην Ευρώπη, διατηρώντας παράλληλα την παρουσία της Chrysler στις ΗΠΑ.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως στο δυναμικό του νέου Ομίλου θα περιλαμβάνονται πλέον μάρες όπως οι Peugeot, Citroen, Opel, DS, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, RAM κ.ά.
Καταλήγοντας να αναφέρουμε πως η νέα εταιρεία θα εδρεύει στην Ολλανδία και επικεφαλής της θα είναι ο CEO του Ομίλου PSA, κ. Carlos Tavares ενώ αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Fiat – Chrysler, κ. John Elkann θα διατηρήσει τη θέση του.