Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με μια σειρά βελτιώσεων επιστρέφει στο Rally Dakar το Toyota Hilux, φιλοδοξώντας να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019.

Με τέσσερα συνολικά Hilux συμμετέχει στον αγώνα η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing,

Το αγωνιστικό Hilux εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το οποίο προέρχεται από το GR Yaris.

Μέχρι στιγμής, τρίτο γενικής είναι το Hilux Νο. 304 των Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel.

Το νέο Hilux του Rally Dakar 2021 (+vid)

3.929 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

Δείτε το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό Hilux, με το οποίο η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing συμμετέχει στο θρυλικό Rally Dakar, που λαμβάνει χώρα στη Σαουδική Αραβία και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου.

Νικητές στο δεύτερο σκέλος και τρίτοι γενικής κατάταξης στο φετινό Rally Dakar, είναι το πλήρωμα των Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel, οι οποίοι συμμετέχουν στον αγώνα με τη νέα εκδοχή του Toyota Hilux με τα χρώματα της ομάδας TOYOTA GAZOO Racing, τα μέλη της οποίας παρόλες τις δυσκολίες λόγω πανδημίας κορονοϊού, κατάφεραν να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο για τον εμβληματικό αγώνα, τον οποίο το ιαπωνικό pick-up είχε κερδίσει το 2019.
Ανάμεσα στις βελτιώσεις που δέχθηκε το νέο Hilux, είναι η επαναρύθμιση της ανάρτησής του, ενώ ένα νέο σύστημα εξάτμισης έχει βελτιώσει την καμπύλη ροπής στις χαμηλές στροφές του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το Lexus RC F. Επιπλέον, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκασμένων ελαστικών που στέρησαν πέρυσι τη νίκη στον αγώνα, η TOYOTA GAZOO Racing συνεργάστηκε με την Toyota Motor Corporation και την GAZOO Racing Company, για την τοποθέτηση ενός νέου συστήματος παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το οποίο αποτελεί «δάνειο» από το GR Yaris που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η αγωνιστική ομάδα συνεργάστηκε επίσης με τους ανθρώπους της Motul για να προσαρμόσει τα ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο σύστημα παρακολούθησης των ελαστικών θα λειτουργεί αποδοτικά και στο Hilux.
Συνολικά, στο 2021 Dakar Rally η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing συμμετέχει με τέσσερα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, εκτός από τους προαναφερθέντες Nasser και Mathieu (No. 301) που είχαν πάρει την πρωτιά το 2019, στο τιμόνι του Hilux βρίσκεται ο Giniel de Villiers με πλοηγό τον Alex Haro (No. 304). Επίσης, το παρών δίνει ο Henk Lategan με συνοδηγό τον Brett Cummings (No. 332), ενώ το τέταρτο πλήρωμα είναι αυτό των Shameer Variawa και Dennis Murphy (No. 330).
Σημειώνεται, πως ο αγώνας πραγματοποιείται και πάλι αποκλειστικά στη Σαουδική Αραβία και ότι ξεκίνησε από την πόλη της Τζέντα στις 3 Ιανουαρίου. Φέτος, η διαδρομή θα ακολουθήσει μια αριστερόστροφη πορεία, ξεκινώντας από την Τζέντα, προτού κατευθυνθεί νότια προς την Μπάσα. Από εκεί, το ράλι θα ολοκληρώσει ένα σκέλος στο Wadi Ad-Dawasir και στη συνέχεια θα περάσει στα βορειοανατολικά για μια διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα, Ριάντ. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σκέλη πριν από την ημέρα ανάπαυσης στην πόλη Χαϊλ στις 9 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη του δεύτερου μισού του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν βόρεια στη Σακάκα, πριν προχωρήσουν δυτικά στην πόλη Neom για δύο ειδικές διαδρομές. Τέλος, το ράλι θα κινηθεί νότια μέσω των Al Ula και Yanbu, πριν επιστρέψει στην Τζέντα στις 15 Ιανουαρίου για τον τερματισμό.
Στο μεταξύ, δείτε το νέο αγωνιστικό Toyota Hilux στο παρακάτω βίντεο: