Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ψηφιακή απεικόνιση του Solaris Charging Park, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου έτους.

Ψηφιακή απεικόνιση του Solaris Charging Park, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου έτους.

Το πάρκο φόρτισης της Solaris

2.070 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Σε συνέχεια των εκατοντάδων ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει πουλήσει φέτος η Solaris σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες, η πολωνική εταιρεία ετοιμάζει το «Solaris Charging Park», έναν από τους πιο σύγχρονους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κατασκευή του «Solaris Charging Park» θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στις εγκαταστάσεις της πολωνικής εταιρείας λίγο έξω από το Πόζναν, ώστε ο υπερσύγχρονος αυτός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »

 Διαθέτοντας διαφορετικά συστήματα φόρτισης και με δυνατότητα αμφίδρομης ροής ισχύος, το πάρκο θα είναι ένα από τα πιο καινοτόμα του είδους του στην Ευρώπη. Θα καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. και στο στεγασμένο τμήμα του θα υπάρχουν 4 βάσεις για οχήματα, ο κύριος φορτιστής και ένα τεχνικό δωμάτιο. Φωτοβολταϊκά πάνελ θα εγκατασταθούν στην οροφή της κατασκευής για να καταστεί δυνατή η τοπική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρίσκονται «νησίδες» plug-in φόρτισης.
 
Ηλεκτρικό 9μετρο Solaris (+vid)
 
Στον νέο χώρο, εκτός από τη φόρτιση και εκφόρτιση των οχημάτων, θα λαμβάνουν χώρα και δοκιμές νέων τεχνολογιών και λειτουργιών. Επιπλέον, στο Charging Park θα μπορούν οι υποψήφιοι πελάτες της Solaris να βλέπουν από κοντά τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρει η πολωνική μάρκα.
 
Τα Solaris Υδρογόνου στην Ευρώπη (+vids)
 
Σημειώνεται, πως το Solaris Charging Park θα διαθέτει συστήματα φόρτισης κατασκευασμένα από τρεις διαφορετικούς προμηθευτές, κάτι που θα επιτρέψει τη δοκιμή διαφόρων τρόπων φόρτισης των μπαταριών και έτσι θα παρέχονται προσφορές προσαρμοσμένες στις διαφορετικές ανάγκες της αγοράς.
 
Η Solaris συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής (+vids)
 
Αναλυτικότερα, η πρώτη λύση είναι ένας φορτιστής με οκτώ σημεία φόρτισης (με ισχύ εξόδου που κυμαίνεται από 150 kW έως 600 kW) που μπορεί να φορτίζει τρία οχήματα ταυτόχρονα. Το σύστημα είναι συμβατό με όλα τα βύσματα που διατίθενται στην αγορά και μπορεί να συνδεθεί τόσο με λεωφορεία όσο και με τρόλεϊ. Υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Vehicle-to-Grid (V2G), δηλαδή αμφίδρομη ροή ενέργειας μεταξύ των οχημάτων και του δικτύου.
 
«Δεύτερη ζωή» για τις μπαταρίες της Solaris (+vid)
 
Το Solaris Charging Park θα είναι το πρώτο αμφίδρομο πάρκο φόρτισης στην Πολωνία και ένας από τους πρώτους καινοτόμους χώρους του είδους του στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας V2G είναι μια πλήρης καινοτομία, η οποία θα επιτρέψει την αποφόρτιση λεωφορείων για δοκιμαστικούς σκοπούς και τη χρήση οχημάτων ως κινητές εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας.
 
Ο σταθμός φόρτισης θα διαθέτει επίσης φορτιστή με τέσσερα σημεία φόρτισης συνολικής ισχύος 300 kW. Θα διαθέτει δύο πρίζες καθώς και έναν συμβατικό και έναν ανεστραμμένο παντογράφο. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι φορτιστές plug-in με ισχύ εξόδου 150 kW έκαστος και δυνατότητα V2G. Ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης θα επιτρέψει την παρακολούθηση και τον απομακρυσμένο έλεγχο της λειτουργίας του Charging Park.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »