Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα 25 χρόνια «ζωής» γιορτάζει η Solaris, στην διάρκεια των οποίων έχει κατασκευάσει περισσότερα από 20.000 οχήματα.

Το πρώτο λεωφορείο της οικογένειας Urbino έκανε ντεμπούτο το 1999.

Το εργοστάσιο της Solaris που βρίσκεται στο Bolechowo της Πολωνίας.

Το Solaris Urbino 12 electric, το 2016 αποτέλεσε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που κέρδισε τον τίτλο «Bus Of The Year».

Σήμερα, το βιβλίο παραγγελιών της Solaris περιλαμβάνει 1.200 ηλεκτρικά λεωφορεία όλων των ειδών. Στο Βερολίνο μόνο, κυκλοφορούν 123 μονάδες του Urbino 12 electric (φωτό).

Πέρυσι έκανε πρεμιέρα το τριαξονικό, ηλεκτρικό Urbino 15 LE electric των 15 μέτρων.

Ένα από τα 150 ηλεκτρικά, αρθρωτά Urbino 18 electric που κυκλοφορούν στους δρόμους της Βαρσοβίας.

Το υδρογονοκίνητο Urbino 12 hydrogen που εμφανίζει αυτονομία έως και 350 χλμ.

Ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίες στηρίχθηκε η Solaris ήταν τα τρόλεϊ.

Το μεγαλύτερο λεωφορείο στη γκάμα της Solaris, το διπλά αρθρωτό Trollino των 24 μέτρων.

Η Solaris συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας (+vids)

3.679 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

Περισσότερα από 20.000 λεωφορεία έχει παράξει η Solaris στην 25ετή ιστορία της, με την πολωνική μάρκα να έχει πέρυσι –παρά την πανδημία- την καλύτερη ως τώρα χρονιά της!

Ήταν 22 Μαρτίου του 1996, όταν το πρώτο αστικό λεωφορείο χαμηλού πατώματος της Solaris, βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της πόλης Bolechowo της Πολωνίας, στο οποίο εκείνη τη χρονιά απασχολούνταν μόλις 36 εργαζόμενοι, παράγοντας ετησίως μόνο 56 λεωφορεία.
Ενδεικτικό της προόδου της πολωνικής εταιρείας, είναι ότι σήμερα διαθέτει παγκοσμίως 2.700 υπαλλήλους και ότι πέρυσι μόνο στην Ευρώπη παρέδωσε 1.560 λεωφορεία, από τα οποία τα 700 ήταν ηλεκτρικά, μια επίδοση που συνιστά την καλύτερη της 25ετούς ιστορίας της μάρκας. Περιττό είναι ίσως να αναφέρουμε, πως τα παραπάνω νούμερα επετεύχθησαν, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού.
Στις μέρες μας, η Solaris είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων, καθώς σχεδόν από την αρχή της ιστορία της επένδυσε στην ηλεκτροκινητικότητα και από τότε εργάζεται σε τεχνολογίες που μειώνουν τις επιπτώσεις στο φυσικό μας περιβάλλον. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο των Urbino μηδενικών εκπομπών περιλαμβάνει όχι μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία και τρόλεϊ, αλλά και λεωφορεία υδρογόνου, με την εταιρεία να αποτελεί ένα ενεργό μέλος των ενώσεων και κοινοπραξιών που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση.
Συνολικά, στα 25 χρόνια «ζωής» της η Solaris έχει κατασκευάσει περισσότερα από 20.000 οχήματα. Πλέον, η εταιρεία εκτός από το να παραδίδει λεωφορεία και υπηρεσίες, είναι σε θέση να υποστηρίζει τους φορείς δημόσιων συγκοινωνιών και τις αρχές της κάθε πόλης, στην προσπάθεια που κάνουν να μετατρέψουν τις μεταφορές σε μια καθαρή, ήσυχη και ελκυστική υπηρεσία για τους κατοίκους, με τις σύγχρονες δημόσιες συγκοινωνίες να αποτελούν το θεμέλιο των βιώσιμων πόλεων.
Δείτε περισσότερα, στα τρία σχετικά βίντεο της Solaris που ακολουθούν: