Η αντίσταση κύλισης είναι μία από τις παραμέτρους των ελαστικών, που μπορεί να επηρεάσουν την κατανάλωση καυσίμου.

Η εμπορική επιτυχία ενός ελαστικού εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Ο εξωτερικός θόρυβος κύλισης μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB) και συγκρίνεται με τα νέα Ευρωπαϊκά επίπεδα εξωτερικού θορύβου των ελαστικών, τα οποία θα ισχύσουν από το 2016.

Από τον Νοέμβριο του 2012 όλα τα ελαστικά –υποχρεωτικά- φέρουν ειδική σήμανση, η οποία δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν στον καταναλωτή.

Τα ελαστικά πρέπει να αντικαθίστανται όταν έχουν φθαρεί μέχρι τους δείκτες φθοράς πέλματος.

Πώς μπορείτε να κάνετε την πιο σωστή επιλογή αγοράς ελαστικού;

Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε διάφορα είδη ελαστικών, τα οποία απευθύνονται σε παντός τύπου οχήματα, αλλά και ανάλογα με τις απαιτήσεις του καταναλωτή.

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τα ελαστικά

Πόσο σημαντικό είναι για σας τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οδική ασφάλεια, την οδηγική συμπεριφορά και την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας; Πώς θα κάνετε την πιο σωστή επιλογή αγοράς ελαστικού;

 
Μπορεί για τους περισσότερους ο κινητήρας (συγκεκριμένα μάλιστα η ιπποδύναμη) και το στήσιμο της ανάρτησης να είναι το σημαντικότερο σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, αφού από αυτά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οδική του συμπεριφορά και οι επιδόσεις, όμως είναι πολλοί και κυρίως όσοι έχουν ψηλά στην λίστα τους την κατανάλωση, που θεωρούν πολύ σημαντικό το πόσο τεχνολογικά προηγμένος είναι ο κινητήρας, αν διαθέτει Start&Stop κτλ. Σε επόμενη κατηγορία κατατάσσονται οι οδηγοί που κοιτάνε τα φρένα, το αν έχει ESP και γενικά τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας ενός οχήματος.


Με λίγα λόγια δηλαδή, ανάλογα με τον οδηγικό του χαρακτήρα, ο κάθε οδηγός δίνει βάρος σε κάποιο τομέα, είτε αυτός είναι οι επιδόσεις, η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η οικονομία καυσίμου κτλ… Κατ επέκταση το ίδιο συμβαίνει και με τα ελαστικά, κάποια δηλαδή είναι προσανατολισμένα στην άνεση, άλλα στις επιδόσεις, κάποια στην οικονομία καυσίμου, άλλα σε συγκεκριμένες εποχές και τύπους αυτοκινήτων κ.λ.π. Όλα όμως πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ασφάλειας μιας και το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο. Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι από τον Νοέμβριο του 2012 όλα τα ελαστικά –υποχρεωτικά- φέρουν ειδική σήμανση, η οποία δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν στον καταναλωτή.

 

ΕΛΑΣΤΙΚΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ