Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέα παράταση για τους ιδιοκτήτες ελαφρών επαγγελματικών με ψυκτικό θάλαμο που δεν έχει δηλωθεί, δόθηκε έως την 31η Ιουλίου του 2020.

Νέα παράταση για τα ανάριθμα φορτηγά ψυγεία

2.971 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2020)

Νέα παράταση ως την 31η Ιουλίου δόθηκε για την ταξινόμηση ως κοινού φορτίου στα ανάριθμα φορτηγά ψυγεία με μεικτό βάρος έως 4t. που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και πρόσφατα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική απόφαση του υφυπουργού, κ. Γ. Κεφαλογιάννη, παρείχε τη δυνατότητα στα φορτηγά οχήματα με μεικτό βάρος έως 4t. , των οποίων η άδεια έχει χορηγηθεί για μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας και τα οποία έχουν τοποθετήσει ψυκτικό μηχάνημα, να συνεχίσουν να κυκλοφορούν χωρίς να έχει δηλωθεί η εν λόγω μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η αρχική απόφαση του υπουργείου είχε καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου του 2020 ωστόσο, έκτοτε έχουν δοθεί συνεχείς παρατάσεις με την πιο πρόσφατη να έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου.
Στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, αναφέρεται πως λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες μεταφορών προϊόντων για παραδόσεις στο σπίτι από φορτηγά οχήματα μεικτού βάρους έως 4t., καθώς και για την αποφυγή σώρευσης φόρτου εργασίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των κατά τόπους Περιφερειών, παρατείνεται η προθεσμία εφαρμογής των εγκυκλίων με αριθμό πρωτοκόλλου 20418/1228 και 23042/1342, μέχρι την 31η Ιουλίου του 2020, χωρίς να έχει δηλωθεί η υπόψη μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Εξυπακούεται πως, μετά την παραπάνω ημερομηνία, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών είναι υποχρεωμένοι να νομιμοποιήσουν την εν λόγω μετατροπή.