Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα NEA δεδομένα...

Περιορισμός της μέγιστης ταχύτητας στα 85 χλμ./ώρα

Το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών μειώνει τις απώλειες λόγω προβληματικών ελαστικών και προλαμβάνει το 99% των απρόοπτων που σχετίζονται με αυτά.

Ειδική χάραξη και δομή ελαστικών που συμβάλλει στην μείωση της αντίστασης κύλισης

Το αυτόματο κιβώτιο MAN TipMatic με ECO Intarder επιδεικνύει μειωμένες τριβές κατά 25%.

Τρεις τύποι καμπίνας με κορυφαία ποιότητα και άνεση

Τα MAN TGX EfficientLine είναι διαθέσιμα κατ επιλογήν με τις καμπίνες XL, XLX και XXL.

¶ρτιος εργονομικά και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ο εσωτερικός διάκοσμος του MAN TGX διακρίνεται για την δυναμική και συνάμα επιβλητική σχεδίαση του.

Το ειδικό σύστημα πολυμέσων και ο αυτόματος κλιματισμός αποτελούν κορυφαίες λύσεις που αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα άνεσης του οδηγού ακόμη και στα πιο εξαντλητικά δρομολόγια.

Οι πολλαπλοί και εύκολα προσβάσιμοι αποθηκευτικοί χώροι...

ακόμη και στα πιο… απίθανα σημεία...

...αυξάνουν κατακόρυφα την πρακτικότητα του εσωτερικού στα MAN TGX.

Τα καθίσματα του MAN TGX συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προτάσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων και μεταξύ άλλων εφοδιάζονται και με ειδικό σύστημα κλιματισμού.

Εκτός από αποδοτικά, τα MAN TGX EfficientLine διακρίνονται για το κορυφαίο επίπεδο άνεσης αλλά και ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρουν κατά την κίνηση του οχήματος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Βασικό προσόν των νέων Euro6 κινητήρων της MAN Truck & Bus είναι, πέραν των εξαιρετικά περιορισμένων εκπομπών ρύπων...

... η μεγάλη αξιοπιστία αλλά και τα μειωμένα κόστη στη χρήση και την συντήρηση.

Σημείο αναφοράς

7.689 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2014)

Οι εκδόσεις EfficientLine των φορτηγών της MAN Truck & Bus, αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων για την αποδοτικότητα και το περιορισμένο κόστος χρήσης τους, με κορυφαίους εκπροσώπους τις εκδόσεις TGX EfficientLine. Ανακαλύψτε τις!


Με μια ματιά
Τα ΜΑΝ TGX EfficientLine έχοντας αποσπάσει πολλαπλές διακρίσεις ήδη στην κατηγορία τους, οι συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρουν την ιδανική λύση για την οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Το οικονομικό πακέτο των εκδόσεων EfficientLine περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- MAN TipMatic®
- Σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών (TPM)
- Πακέτο αεροδυναμικής και πλαϊνές επενδύσεις πλαισίου
- Air Pressure Management
- Ελαστικά Energy
- Φώτα ημέρας
- Περιοριστή ταχύτητας στα 85 χλμ./ώρα
- Γεννήτρια 120A
- Ελαφρύ εξοπλισμό
- Κουπόνι για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των οδηγών (MAN ProfiDrive®)
- Υλισμικό TeleMatics®

Τα επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα ερευνών που αφορούν στο κόστος των χερσαίων οδικών εμπορευματικών μεταφορών, καταδεικνύουν πως τα καύσιμα επιβαρύνουν σε ποσοστό της τάξης του 30%, το συνολικό λειτουργικό κόστος μας μεταφορικής εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενός βαρέως επαγγελματικού οχήματος καθΆ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. 
Σε μια προσπάθεια να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο αποδοτικές λύσεις στους πελάτες τους, οι διεθνείς εταιρείες κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων, δαπανούν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε ετήσια βάση για την εξέλιξη των οχημάτων τους σε αυτόν τον τομέα. 
Μια εκ των κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, η MAN Truck & Bus, έχει να επιδείξει εδώ και χρόνια μια ειδικά σειρά εκδόσεων για τα οχήματα της με την ονομασία «EfficientLine», οι οποίες έχουν εξελιχθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό. 
Με προσεκτικά μελετημένες παρεμβάσεις σε πολλαπλούς τομείς του οχήματος, όπως π.χ. η αεροδυναμική της καμπίνας, η λειτουργία του κινητήρα αλλά και η δομή των επιμέρους μηχανικών του τμημάτων, η MAN Truck & Bus προσφέρει την δυνατότητα μείωσης της μέσης κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 3λτ./100 χλμ. για έναν τράκτορα διεθνών μεταφορών. 
Αν συνυπολογίσει κανείς πως τέτοιου είδους οχήματα διανύουν σε ετήσια βάση περίπου 150.000 χλμ. (κατά μέσο όρο), καθίσταται σαφές πως οι εκδόσεις EfficientLine για τη νέα γενιά των φορτηγών της MAN Truck & Bus, με τους ολοκαίνουργιους κινητήρες που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6, είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον ιδιοκτήτη τους. 

Τα NEA δεδομένα...
Χαμηλότερος αεροδυναμικός συντελεστής
- Ειδικές επεμβάσεις στα αεροδυναμικά βοηθήματα του οχήματος.
- Περιορισμός της μέγιστης ταχύτητας στα 85 χλμ./ώρα
Μειωμένη αντίσταση κύλισης
- Το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών μειώνει τις απώλειες λόγω προβληματικών ελαστικών και προλαμβάνει το 99% των απρόοπτων που σχετίζονται με αυτά. 
Μειωμένες απαιτήσεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα
- Τα νέα φώτα ημέρας καταναλώνουν μόλις 42 αντί για 300W ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ελαφρύτερη κατασκευή
- Οι νέες ελαφρύτερες ζάντες καθώς και τα αλουμινένια ρεζερβουάρ καυσίμου, μειώνουν σημαντικά το απόβαρο του οχήματος. 
- Ειδική χάραξη και δομή ελαστικών που συμβάλλει στην μείωση της αντίστασης κύλισης
Βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης
- Το αυτόματο κιβώτιο MAN TipMatic με ECO Intarder επιδεικνύει μειωμένες τριβές κατά 25%. 
Μειωμένος αεροδυναμικός συντελεστής
- Βελτιωμένα πλευρικά αεροδυναμικά πάνελ.
ΜΑΝ Air Pressure Management (APM)
- Η λειτουργία του συστήματος επιτυγχάνει την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού φορτίου κατά 90% στο σύνολο της χρήσης του. 
- H γεννήτρια επιφέρει βελτίωση της απόδοσης κατά 4% ενώ παράλληλα προσφέρει αυξημένη παροχή ρεύματος κατά 10%. 

Τρεις τύποι καμπίνας με κορυφαία ποιότητα και άνεση
Οι εκδόσεις MAN EfficientLine είναι διαθέσιμες για το TGX σε συνδυασμό με τρεις διαφορετικούς τύπους καμπίνας που επιφέρουν ξεκούραστο και άνετο χειρισμό του οχήματος ενώ παράλληλα, παρέχουν όλα τα εχέγγυα στον οδηγό για την πλέον αποδοτική διαχείριση του οχήματος. Ας δούμε τους συγκεκριμένους τύπους καμπίνας αναλυτικά:

Καμπίνα XL
Ιδανική για διανομές προϊόντων σε εθνικό επίπεδο. Επιδεικνύει ευρύχωρο εσωτερικό και άνετη μετακίνηση για τον οδηγό ενώ εφοδιάζεται και με κρεβάτι. Το μήκος της ανέρχεται στα 2.280 χλστ., το πλάτος της στα 2.440 χλστ. και το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος στα 1.560 χλστ. αντίστοιχα. Παράλληλα, το κρεβάτι έχει μήκος 2.200 χλστ. και πλάτος 790 χλστ. 

Καμπίνα XLX
Με αυξημένο ωφέλιμο ύψος στα 1.875 χλστ. σε σχέση με τις καμπίνες XL, οι εν λόγω καμπίνες προσφέρουν αυξημένους αποθηκευτικούς χώρους ενώ παράλληλα μπορούν να εφοδιαστούν και με δεύτερο κρεβάτι διαστάσεων 2.125x705 χλστ. 
 
Καμπίνα XXL
Η κορυφαία καμπίνα στη γκάμα του MAN TGX προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος ως προς τις δυνατότητες χωροταξικής διαρρύθμισης του εσωτερικού. Το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος της ανέρχεται στα 2.100 χλστ. ενώ εφοδιάζεται και με δύο αναπαυτικά κρεβάτια, πολυμορφικούς χώρους εναπόθεσης και αποθήκευσης αντικειμένων και φυσικά, πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. 

Κορυφαίο περιβάλλον εργασίας αλλά και ξεκούρασης
Ο εσωτερικός διάκοσμος των καμπινών στα MAN TGX EfficientLine διακρίνεται τόσο για την ελκυστική σχεδίαση και την κατασκευαστική αρτιότητα όσο και την εντυπωσιακή εργονομία, αποτέλεσμα μακρόχρονης εξέλιξης σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς και ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες. 
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που οι εν λόγω καμπίνες προσφέρουν αξίζει να αναφέρουμε: 
- Εργονομικό ταμπλό: Η ειδική εξελιγμένη δομή και εικόνα του ταμπλό, του πίνακα οργάνων αλλά και της κεντρικής κονσόλας, έχει εξελιχθεί με γνώμονα την κορυφαία εργονομία και ιδιαίτερα στην περίπτωση του πίνακα οργάνων, προσφέρεται η άρτια παροχή πληροφοριών στον οδηγό για μια ευρεία γκάμα λειτουργιών του οχήματος αλλά και πολλαπλές πληροφορίες για το δρομολόγιο. 
- Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών: Πέραν των πολλαπλών χειριστηρίων που ενσωματώνει τα οποία και προσφέρουν άμεση πρόσβαση και έλεγχο σε διάφορες λειτουργίες του οχήματος, η κολώνα του είναι πλήρως ρυθμιζόμενη επιτρέποντας την άμεση και εύκολη εύρεση της κατάλληλης θέσης οδήγησης. 
- Σύστημα πολυμέσων MAN Media Truck Advanced: Μέσω του εν λόγω συστήματος, ο οδηγός μπορεί να αναπαραγάγει δεδομένα από εξωτερικές πηγές χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB, Aux αλλά και Bluetooth. 
- Κορυφαία καθίσματα: Τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα με τις… ανεξάντλητες δυνατότητες ρύθμισης, έχουν εξελιχθεί προκειμένου να προσφέρουν εξαιρετική άνεση και προσαρμόζονται άνετα σε πολλαπλούς σωματότυπους. Παράλληλα, είναι δυνατόν να φέρουν κλιματισμό με προσαρμοζόμενη θερμοκρασία. 
- Αυτόματο σύστημα κλιματισμού: Η ποιότητα και η θερμοκρασία του εσωτερικού της καμπίνας, διατηρείται στα επιθυμητά επίπεδα ανεξάρτητα ακόμη και στις πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. 
- Αναπαυτικά κρεβάτια: Οι εξαιρετικές διαστάσεις και η προσεγμένη δομή τους, διασφαλίζουν την γρήγορη και πλήρη ανάκτηση των δυνάμεων για τον οδηγό ακόμη και κατά τη διάρκεια –μικρών σε διάρκεια- διαστημάτων ξεκούρασης. 

Κορυφαία οδική συμπεριφορά παντού και πάντα
Πέραν από αποδοτική, η λειτουργία των εκδόσεων MAN TGX EfficientLine διακρίνεται και το κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει στον οδηγό κάτω από όλες τις συνθήκες φορτίου και διαδρομής. 
Σε αυτό συνηγορούν οι προηγμένες τεχνολογικά λύσεις που η γερμανική εταιρεία έχει να επιδείξει σε ότι αφορά τόσο στη δομή των μηχανικών μερών του οχήματος όσο και στη πληρέστατη γκάμα προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος. Μεταξύ των κυριότερων εξ αυτών αξίζει να αναφέρουμε: 
- Σύστημα Tempomat με ρυθμιστή απόστασης ασφαλείας: Το εν λόγω Adaptive Cruise Control είναι σε θέση να εξαλείψει την πλειοψηφία των περιπτώσεων σύγκρουσης του οχήματος με κάποιο προπορευόμενο όχημα αναλαμβάνοντας να διατηρήσει την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα κίνησης και λοιπών χρηστών του δρόμου. 
- Continuous Damping Control: Το σύστημα CDC ελέγχει και μεταβάλλει τη λειτουργία του συστήματος των αναρτήσεων ανάλογα με το φορτίο του οχήματος, την ποιότητα του οδοστρώματος κ.ά. κατά την επιβράδυνση ή την επιτάχυνση του οχήματος αλλά και το ανάγλυφο της τοπογραφίας της διαδρομής που ακολουθείται. 
- Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας: Επεμβαίνοντας αυτόματα στη διαχείριση του κινητήρα και του συστήματος πέδησης, το εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να αποτρέψει πάσης φύσεως δυναμικές συμπεριφοράς του οχήματος (ανατροπή, απώλεια πρόσφυσης κ.ά.) προτού ακόμη αυτές εκδηλωθούν. 
- Σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών: Όταν η πίεση σε κάθε έναν ξεχωριστά από τους τροχούς του οχήματος μειωθεί κάτω από μια ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή, μια ενδεικτική λυχνία ενημερώνει τον οδηγό για το πρόβλημα. 
- Σύστημα επιτήρησης διατήρησης λωρίδας (LGS): Μια ειδική κάμερα στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος, επιτηρεί τη θέση του οχήματος σε σχέση με τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και σπεύδει να ενημερώσει τον οδηγό όταν το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του χωρίς να υπάρχει χρήση των δεικτών αλλαγής κατεύθυνησης (φλας). 
- Ultrasonic Guard System: Με την βοήθεια ειδικών αισθητήρων, το εν λόγω σύστημα αναλαμβάνει να ελέγξει τα τεκταινόμενα στον χώρο περιμετρικά του οχήματος και σπεύδει να ενημερώσει τον οδηγό για την ύπαρξη τυχόν εμποδίων στα διάφορα «νεκρά σημεία» του περιμετρικού οπτικού του πεδίου. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται το 95% των περιπτώσεων ατυχήματος όπου εμπλέκονται ποδήλατα, πεζοί κ.ά. 
- ΜΑΝ BrakeMatic® και MAN TipMatic®: Κάνοντας χρήση πολλαπλών αισθητήρων, τα εν λόγω συστήματα πέδησης και μετάδοσης της κίνησης, επιτρέπουν στον οδηγό να αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τις δυνατότητες τόσο του κινητήρα όσο και του βασικού και συμπληρωματικού συστημάτων πέδησης του οχήματος κάτω από όλες τις συνθήκες με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση του συνόλου των μηχανικών μερών του οχήματος. 

Οικονομικοί και αποδοτικοί κινητήρες Euro6
Η νέα γκάμα των μηχανικών συνόλων που αναλαμβάνουν την κίνηση των MAN TGX EfficientLine περιλαμβάνει τους κινητήρες D20 και D26 με χωρητικότητα 10,5λτ. και 12,4λτ. αντίστοιχα. 
Οι εν λόγω 6κύλινδροι (σε σειρά) υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες είναι διαθέσιμοι και στην ελληνική αγορά σε εκδόσεις με απόδοση 360 και 400 ίππων ο πρώτος και 440 ή 480 ίππων ο δεύτερος. Αντίστοιχα, τα αποθέματα ροπής τους ορίζονται στα 1.800 ή 1.900 Nm στην πρώτη περίπτωση και στα 2.100 ή 2.300 Nm για τον D26. 
Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι φυσικά οι εξαιρετικά περιορισμένες εκπομπές ρύπων καθώς και η γραμμική και αθόρυβη λειτουργία τους ενώ, τα διαστήματα των σέρβις είναι ιδιαίτερα αραιά και συμβάλλουν στην σημαντική μείωση του συνολικού κόστους συντήρησης του οχήματος. 
Παράλληλα έχει μειωθεί σημαντικά η μέση κατανάλωση AdBlue που σε συνδυασμό με τις δεξαμενές χωρητικότητας έως και 90 lt., εγγυάται την ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία του οχήματος. 
Προκειμένου να επιτευχθεί η κάλυψη των αναγκών της Euro6 ως προς τις εκπομπές ρύπων, η MAN Truck & Bus συνδυάζει τις τεχνολογίες SCR και EGR με ένα ειδικό φίλτρο μικροσωματιδίων και τα επίπεδα της κατανάλωσης καυσίμου είναι ουσιαστικά αντίστοιχα με αυτά των αντίστοιχων εκδόσεων Euro5. 
Τέλος το αυτόματο κιβώτιο MAN TipMatic® εγγυάται την απόλυτη διαχείριση των δυνατοτήτων των προαναφερθέντων μηχανικών συνόλων, μειώνοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό τις όποιες δυσκολίες και τον «φόρτο εργασίας» του οδηγού κάτω από τη συντριπτική πλειοψηφία των περιστάσεων τόσο εντός του οδικού δικτύου μιας πόλης όσο και στους αυτοκινητόδρομους. 
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως οι εκδόσεις MAN TGX EfficientLine  είναι διαθέσιμες σε πολλαπλούς τύπους οχημάτων τόσο ως ελκυστήρες όσο και ως πλαίσια φορτηγού με δύο ή τρεις άξονες και μετάδοση σε έναν ή δύο άξονες.