Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H MAN επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

5.662 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2017)

Μέσω του προγράμματος «eMobility», η MAN Truck & Bus αναμένεται να λανσάρει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά – λεωφορεία) από το τέλος του 2019 και μετά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η MAN Truck & Bus παρουσίασε την δική της πρόταση στον οργανισμό «CNL» (Council for Sustainable Logistics), ένα –νέου τύπου- ηλεκτρικό φορτηγό, το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί σε δοκιμές πιλοτικής χρήσης, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εννέα εταιρείες που συμμετέχουν στον οργανισμό, από το τέλος του 2017.
Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα συμμετάσχει και αυτή στην πρωτοβουλία «CharIN» (Charging Interface Initiative) που αφορά στη δημιουργία ενός κοινού προτύπου για την φόρτιση των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Το νέο αυτό πρότυπο θα φέρει την ονομασία «CCS» (Combined Charging System) και ήδη, περισσότερα από 60 μέλη συμμετέχουν σε αυτό, καλύπτοντας ουσιαστικά όλο το φάσμα του κλάδο της αυτοκίνησης.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «eMobility» που η MAN Truck & Bus παρουσίασε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων του Ανοβέρου (IAA 2016) το φθινόπωρο, καθιστούν σαφές πως η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει πολλαπλές και σημαντικές λύσεις και στον κλάδο των αμιγώς ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων στο προσεχές μέλλον, θέλοντας να διασφαλίσει την βέλτιστη αποδοτικότητα αλλά και τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των πελατών της.