Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει το... τιμόνι
9+1 οφέλη που προσφέρει η Τηλεματική στις σύγχρονες επιχειρήσεις
Γνωρίζουμε όλοι ότι στην Ελλάδα κυκλοφορεί ο καθένας με ότι θέλει και σπανίως ελέγχεται, αλλά στην περίπτωση ατυχήματος τα δικαστήρια και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν δείχνουν καθόλου την ανοχή που επιδεικνύει η Τροχαία.
Σημειώστε ότι τρέιλερ χωρίς αμορτισέρ (κανονικά αμορτισέρ, επιπλέον του άξονα στρέψης) δεν επιτρέπεται να κινείται με πάνω από 80 χλμ/ώρα. Με αμορτισέρ επιτρέπεται μέχρι 100 χλμ/ώρα, η οποία ακόμα και σε ευθείες εθνικές οδούς είναι τρομακτική ταχύτητα για ένα ΙΧ (ή αγροτικό) με ...2,5 τόνους δεμένους στον κοτσαδόρο. Τα αμορτισέρ εκτός του ότι βελτιώνουν την οδική ασφάλεια κάνουν και το ταξίδι πολύ πιό άνετο.
Η οδήγηση με βαρύ τρέιλερ (πάνω από750 κιλά μικτό βάρος) απαιτεί άδεια οδήγησης B+E. Δηλαδή η κοινή άδεια Β κατηγορίας δεν σας καλύπτει για τρέιλερ μεταφοράς ...αλόγου, για παράδειγμα.
Ο κάτοχος ενός ελαφρού ρυμουλκούμενου κατά την έλξη απαιτείται να έχει άδεια ικανότητας οδηγού της κατηγορίας Β΄. Υπάρχουν όμως δύο περιπτώσεις που απαιτείται ο κάτοχος του ρυμουλκούμενου να έχει άδεια ικανότητας οδηγού της κατηγορίας Β΄. και Ε΄.
Πότε απαιτείται αυτό;
Όταν σύνολα συζευγμένων οχημάτων που αποτελούνται από οχήματα της κατηγορίας Β΄. (Ι.Χ.Ε. ή Ι.Χ.Φ. με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 3.500 χργ.) και από ρυμουλκούμενο και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του συνόλου (ρυμουλκού και ρυμουλκούμενου) υπερβαίνει τα 3.500 χγρ. ή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του ρυμουλκούμενου υπερβαίνει το βάρος του έλκοντος οχήματος κενού. (π.χ. σε περίπτωση που όχημα με βάρος 1.200 χγρ. έλκει σκάφος ή τροχόσπιτο με βάρος 1.400 χγρ. τότε το βάρος του ρυμουλκούμενου οχήματος υπερβαίνει το βάρος του ρυμουλκού ενώ στην περίπτωση που Ι.Χ.Ε. όχημα με βάρος 1800 χγρ. έλκει τροχόσπιτο ή σκάφος με βάρος 2.000 χγρ. έχουμε την περίπτωση όπου το συνολικό βάρος του ρυμουλκού και του ρυμουλκούμενου υπερβαίνει τα 3500 χγρ.)
Η άδεια οδήγησης της κατηγορίας Β`+Ε1. ισχύει για πέντε (5) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης ή της προηγούμενης ανανέωσής της. Με την λήξη πενταετούς ισχύος της αδείας αυτής λήγει συγχρόνως και η ισχύς των αδειών οδήγησης των κατηγοριών Α, Β και των υποκατηγοριών Α1 και Β1 που είναι ενσωματωμένες στο έντυπο της άδειας οδήγησης.
Όταν ο οδηγός στερείται αδείας ικανότητος οδηγού της κατηγορίας Β΄. και Ε΄. τιμωρείται με φυλάκιση από ένα (1) έως δώδεκα (12) μήνες και χρηματική ποινή τουλάχιστον 146,50 ¤, παράγρ. 5 άρθρου 94 Κ.Ο.Κ. (Επιβάλλεται ακινητοποίηση του οχήματος και παραλαβή από άλλον οδηγό, κάτοχο της ανωτέρω αδείας, καθώς και σύνταξη δελτίου μηνύσεως στον ιδιοκτήτη όταν συντρέχει η περίπτωση παραχώρησης του οχήματος σε άτομο στερούμενο αδείας ικανότητος οδηγού ο οποίος τιμωρείται με φυλάκιση από ένα (1) έως (6) μήνες, άρθρο 99 Κ.Ο.Κ. σε συνδ. με παράγρ. η΄ υπ` αριθ. 30870/83 Κ.Υ.Α. ΦΕΚ 603, τ.Β΄.)
Volvo - Η Δύναμη: Το full service στο φορτηγό! | SABA: Η ασφαλής επιλογή σε trailer - μπαγκαζιέρες & κοτσαδόρους! |
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - pro.autotriti.gr