Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μπούσουλας για την επιλογή σωστού ελαστικού

Μπούσουλας για την επιλογή σωστού ελαστικού

Οι 4 βασικές κατηγορίες

2.537 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ελαστικά είναι κατασκευασμένα από φυσικό και συνθετικό καουτσούκ και έρχονται καθημερινά σε επαφή με το δρόμο.

ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
ΔΡΟΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Για το λόγο αυτό, τα ελαστικά διαφοροποιούνται όχι μόνο ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και με την κατάσταση του δρόμου και την εποχή.

Κοινοποίησέ το »

  • Παντός καιρού. Η πιο safe επιλογή στα ελαστικά, καθώς πρόκειται για ελαστικά που είναι αποδοτικά όλο το χρόνο και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, αν αυτές δεν είναι ακραίες. Η εσωτερική πλευρά τους να είναι κατάλληλη βέβαια και για οδήγηση σε χιόνι, την ώρα που η εξωτερική τους εξασφαλίζει ιδανική οδήγηση και φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα.
  • Χειμερινά ελαστικά. Σε περιοχές με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να αναπτύξουν ευκολότερα θερμοκρασία σε σχέση με ένα θερινό ελαστικό, ενώ αποδίδουν καλύτερα και σε βρεγμένο οδόστρωμα, εξαιτίας της ανάλογης χάραξης στο πέλμα τους.
  • Θερινά ελαστικά. Είναι η νούμερο ένα λύση για την Ελλάδα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει σε ήπια κλίματα και δεν έρχεται συχνά σε επαφή με χιόνια και νερά, αλλά το καλοκαίρι ο καύσωνας «καίει» την  άσφαλτο παντού. Συνίστανται για στεγνό οδόστρωμα με υψηλές θερμοκρασίες αλλά αποδίδουν και σε βρεγμένο.
  • Ελαστικά για 4x4 και SUV. Τα ελαστικά για 4x4 και SUV έχουν διαφορετική χάραξη πέλματος από τα ελαστικά των υπόλοιπων κατηγοριών και διάφορες κατηγορίες για χιόνι, για λάσπη ή και ακόμα για συνδυασμό αυτών με την άσφαλτο.

Κοινοποίησέ το »