Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

LPG, το πράσινο καύσιμο!

Έρευνες αποδεικνύουν ότι το υγραέριο εκπέμπει 15%-30% λιγότερα γραμμ./χλμ. αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τη βενζίνη.

Το LPG είναι ένα καύσιμο φιλικό για το περιβάλλον.

Η χρήση υγραερίου αποδεδειγμένα προσφέρει σημαντική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CΟ2, CΟ, ΝΟx).

Το υγραέριο δεν περιέχει βαρέα μέταλλα που συναντάμε στα υγρά παράγωγα του αργού πετρελαίου (ντίζελ και μαζούτ), όπως ο ψευδάργυρος (Ζn), ο μόλυβδος (Ρb), το βανάδιο (Vn) και το νικέλιο (Νi).

Σε υψηλές θερμοκρασίες καύσης αυτές οι ουσίες ευθύνονται για την οξείδωση των μετάλλων (σε λέβητες, σωληνώσεις κτλ.), ενώ είναι βλαβερές και για το περιβάλλον και για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα καυσαέρια που εκπέμπονται από την καύση του πετρελαίου και του μαζούτ περιέχουν επίσης μονοξείδιο του άνθρακα (CΟ), διοξείδιο του θείου (SΟ2) και αιθάλη (αιωρούμενα σωματίδια).

Ο σύνδεσμος World LPG Association ανακοίνωσε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο για την κίνησή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυξάνονται διαρκώς

LPG: Μέχρι 30% χαμηλότεροι ρύποι από τη βενζίνη

36.530 Επισκέψεις στο άρθρο

Το LPG είναι ένα καύσιμο φιλικό για το περιβάλλον. Παρουσιάζει ανώτερα επίπεδα απόδοσης συγκριτικά με τα υγρά και στερεά καύσιμα, ενώ –σύμφωνα με τις στατιστικές μετρήσεις των εμπειρογνωμόνων- υπερτερεί και από το CNG, όσον αφορά τις εκπομπές μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα και τις συνολικές εκπομπές οργανικών στοιχείων.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι το υγραέριο εκπέμπει 15%-30% λιγότερα γραμμ./χλμ. αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τη βενζίνη. Η χρήση υγραερίου αποδεδειγμένα προσφέρει σημαντική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CΟ2, CΟ, ΝΟx). Τα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ κατώτερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, ενώ και τα οξείδια του αζώτου παρουσιάζονται σχεδόν 30 φορές χαμηλότερα σε σχέση πάλι με τα συμβατικά καύσιμα.

Τα καυσαέρια που εκπέμπονται από την καύση του πετρελαίου και του μαζούτ περιέχουν επίσης μονοξείδιο του άνθρακα (CΟ), διοξείδιο του θείου (SΟ2) και αιθάλη (αιωρούμενα σωματίδια). Το υγραέριο δεν περιέχει βαρέα μέταλλα που συναντάμε στα υγρά παράγωγα του αργού πετρελαίου (ντίζελ και μαζούτ), όπως ο ψευδάργυρος (Ζn), ο μόλυβδος (Ρb), το βανάδιο (Vn) και το νικέλιο (Νi).

Σε υψηλές θερμοκρασίες καύσης αυτές οι ουσίες ευθύνονται για την οξείδωση των μετάλλων (σε λέβητες, σωληνώσεις κτλ.), ενώ είναι βλαβερές και για το περιβάλλον και για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η έρευνα που πραγματοποίησε η World LPG Association, για το LPG, καθώς σύμφωνα με τον οργανισμό το υγραέριο «κερδίζει» έδαφος στην κίνηση των ευρωπαϊκών οχημάτων, καθώς είναι πιο οικονομικό καύσιμο και εκπέμπει χαμηλότερους ρύπους, σε σχέση με τη βενζίνη και το diesel.

Ο σύνδεσμος World LPG Association ανακοίνωσε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο για την κίνησή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυξάνονται διαρκώς, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο το LPG ως καύσιμο για τις μετακινήσεις τους.

Ο βασικότερος λόγος που οι περισσότεροι τοποθετούν LPG στο αυτοκίνητό τους είναι η χαμηλή τιμή που διατίθεται το καύσιμο, ενώ συνέχεια μεγαλώνει ο αριθμός των μοντέλων που φέρουν εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα υγραεριοκίνησης για λόγους οικονομίας καυσίμου.

Ταυτόχρονα, πάντα κατά το World LPG Association, το υγραέριο εκπέμπει λιγότερους ρύπους CO2 της τάξης του 30% σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο, ενώ επίσης το LPG εμφανίζει υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, με αποτέλεσμα να βλάπτει λιγότερο το περιβάλλον.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα που χρησιμοποιούν kit LPG, οι διεθνείς φορείς υγραεριοκίνησης τονίζουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν και θα συνεχίσουν να επενδύουν κεφάλαια για την ανάπτυξη του τομέα αυτού και την καλύτερη απόδοσή τους, καθώς το υγραέριο είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που εξασφαλίζει πολλά περιθώρια ενεργειακής αυτονομίας για την Ευρώπη, αναφορικά με τα παράγωγα του πετρελαίου.

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις πιο σημαντικές προσφορές που αφορούν την τοποθέτηση LPG στο αυτοκίνητό σας από πιστοποιημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου.

Auto gas linesΥγραεριοκίνηση για κάθε μάρκα από 535 ευρώ

Autogas Tuning: Συστήματα υγραερίου από 595 ευρώ

Boulekos gasΙταλικά συστήματα υγραεριοκίνησης από 520 ευρώ

Ecokinisi: Οικονομικές λύσεις LPG από 550 ευρώ

Europegas: Παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου

Gap Autogas: Τοποθέτηση LPG από 499 ευρώ

Kanteres gas: Kit LPG με γραπτή εγγύηση και σε 12 άτοκες δόσεις

LOGOTHETIS GAS: Σύγχρονα συστήματα LPG για το αυτοκίνητο

Politis Factory: Σκέψου οικονομικά και κινήσου οικολογικά με υγραεριο

Sapounas service: Συστήματα LPG AC STAG με 2 χρόνια εγγύηση

Tsopelogiannis Autogas: Υγραεριοκίνηση από 13 ευρώ τον μήνα

QgasLPG με 650 ευρώ για οικονομικές μετακινήσεις

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.