Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λίγα λόγια για τα εναλλακτικά καύσιμα

Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτατα αποδεκτή η κίνηση με υγραέριο στα αυτοκίνητα στην χώρα μας, παρότι αυτή υπήρχε εδώ και δεκαετίες και υπηρετούνταν από μια μικρή αριθμητικά ομάδα ανθρώπων.

Η αρχή έγινε στα τέλη του 60 με αρχές του 70 από κάποιους πρωτοπόρους μηχανικούς.

Η υγραεριοκίνηση εξαπλώθηκε ραγδαία για ένα και μόνο λόγο. Οικονομική κρίση.

To σήμερα και το αύριο των εναλλακτικών καυσίμων.

Η χρήση του φυσικού αερίου για κίνηση έχει ευρύτητα εφαρμογής τόσο στους βενζινοκινητήρες, όσο και στους πετρελαιοκινητήρες διότι η μεγάλη του ανθεκτικότητα σε πιέσεις το καθιστά απόλυτα συνεργάσιμο και με αυτούς.

Η σωστή εφαρμογή του με τα σωστά εξαρτήματα αεριοκίνησης όπως κυρίως η σωστή ρύθμιση – προγραμματισμός της συγκεκριμένης εφαρμογής στο αυτοκίνητο, το καθιστά σκανδαλωδώς οικονομικό, λειτουργικό και ασφαλές.

Οικονομική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που ανεστάλησαν όλες οι απόψεις των μηχανικών του κλάδου και αρχίσανε να εγκαθιστούν την επομένη συστήματα LPG.

Λίγα λόγια για τα εναλλακτικά καύσιμα

36.525 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτατα αποδεκτή η κίνηση με υγραέριο στα αυτοκίνητα στην χώρα μας, παρότι αυτή υπήρχε εδώ και δεκαετίες και υπηρετούνταν από μια μικρή αριθμητικά ομάδα ανθρώπων. Η αρχή έγινε στα τέλη του 60 με αρχές του 70 από κάποιους πρωτοπόρους μηχανικούς που αντιμετωπίσανε τρομακτικές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να διαδώσουν αυτόν τον οικονομικό και ασφαλή τρόπο τροφοδότησης του βενζινοκίνητου αυτοκινήτου της εποχής (καρμπιρατεράτα αυτοκίνητα).


Οι δυσκολίες δεν ήταν μόνο νομικής μορφής με νομικές διατάξεις απαγόρευση, αλλά και οι συγκεκριμένοι πρωτοπόροι τεχνίτες και επιχειρηματίες είχανε την καθολική αντίδραση από τον σύσσωμο κλάδο των συναδέλφων τους μηχανικών αυτοκινήτων που αρνούμενοι να δεχθούν πώς ήτανε δυνατόν να λειτουργούν οι κινητήρες βενζίνης και με άλλο καύσιμο δαιμονοποιούσανε και λιδορούσανε κάθε τέτοια μετατροπή (θα το κάνεις γκαζιέρα, μπόμπα θα βάλεις, θα φας την μηχανή κλπ).

Η
υγραεριοκίνηση εξαπλώθηκε ραγδαία για ένα και μόνο λόγο. Οικονομική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που ανεστάλησαν όλες οι απόψεις των μηχανικών του κλάδου και αρχίσανε να εγκαθιστούν την επομένη συστήματα LPG. Από μια μεριά είναι και αστείο την μια στιγμή ανεπιφύλακτα να υποστηρίζεται κάτι μετά επιτάσεως, και την άλλη να ανατρέπεται η άποψη από τους ίδιους ανθρώπους, όχι από την δίψα για γνώση, αλλά για χρήμα.
Τέλος πάντων αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα (σπίτια) επαγγέλματα.
Το σήμερα μετράει και το αύριο.

Και το σήμερα ανήκει στην αεριοκίνηση. Τόσο με το υγραέριο, όσο και με το φυσικό αέριο, όσο αύριο με το υδρογόνο. 

Πολλοί αναρωτιούνται πότε ξεκίνησαν οι κινητήρες να λειτουργούν με αέρια καύσιμα. Η απάντηση είναι από την πρώτη στιγμή που ο Nikolas Otto το 1876 δημιούργησε την παλινδρομική εμβολοφόρο ΜΕΚ με σπινθηριστή (μπουζί), όταν αυτή πήρε εμπρός με ένα μείγμα φωταερίου και ατμοσφαιρικού αέρα.
Βάση αυτής της εφεύρεσης του Nikolas Otto λίγα χρόνια μετά οι Γκοτλίμπ Ντάιμλερ, Βίλχεμ Μάϊμπαχ και Καρλ Μπεντς κατασκεύασαν την πρώτη βενζινομηχανή με καρμπυρατέρ. Η γέννηση λοιπόν της βενζινομηχανής ξεκίνησε με αέρια καύσιμα.

Επίσης, το αέριο παράγεται από συγκκεριμένη διαδικασία ως Syngas και αποτελείται από ένα μείγμα μονοξειδίου, υδρογόνου και μεθανίου. Την μέθοδο αυτή της πυρόλυσης και χρήσης των αερίων που παράγονται, την αξιοποιούνε σήμερα οι πλέον σύγχρονες και καθαρές πόλεις της Ευρώπης-Αμερικής-Ιαπωνίας Επιστρέφοντας στην αεριοκίνηση ερχόμαστε από σήμερα.
Σήμερα λοιπόν έχει μπει στη ζωή μας άλλο ένα αέριο καύσιμο πιο οικονομικό από το υγραέριο, πιο φιλικό για το περιβάλλον και πιο ασφαλές από το ήδη ασφαλές υγραέριο για κίνηση. Η τελευταία παράμετρος του οφείλεται πως αντίθετα με το υγραέριο που είναι βαρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα και επικάθεται σε κλειστούς χώρους το φυσικό αέριο ως ελαφρύτερο διαφεύγει εύκολα προς τα επάνω.

Η τεχνολογική εφαρμογή του στα αυτοκίνητα είναι παρόμοια με αυτή του υγραερίου με εξαίρεση τις βαρύτερες και ανθεκτικότερες δεξαμενές αποθήκευσής του. Η αποθήκευση του φυσικού αερίου σε δεξαμενές για κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται συνήθως σε αέρια μορφή με μία πίεση 220 bar περίπου και αυτό είναι που του προσδίδει και την ακροστιχίδα CNG Compressed Natural Gas. Σε άλλες χώρες π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται χρήση και του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG (liquefied natural gas) με συνεργασία εξαιρετικών εφαρμογών για κράτημα του συγκεκριμένου καυσίμου σε χαμηλές θερμοκρασίες (-150 περίπου) για μικρότερες πιέσεις (ελαφρότερες και λιγότερες δεξαμενές) και μεγαλύτερη εμβέλεια ανά ανεφοδιασμό. 

Η χρήση του φυσικού αερίου για κίνηση έχει ευρύτητα εφαρμογής τόσο στους βενζινοκινητήρες, όσο και στους πετρελαιοκινητήρες διότι η μεγάλη του ανθεκτικότητα σε πιέσεις το καθιστά απόλυτα συνεργάσιμο και με αυτούς. Η σωστή εφαρμογή του με τα σωστά εξαρτήματα αεριοκίνησης όπως κυρίως η σωστή ρύθμιση – προγραμματισμός της συγκεκριμένης εφαρμογής στο αυτοκίνητο, το καθιστά σκανδαλωδώς οικονομικό, λειτουργικό και ασφαλές. Οι δε εταιρίες αυτ/των, όλες ή σχεδόν όλες παράγουν μοντέλα με CNG όπως στο παρελθόν με LPG κι ας μην το γνωρίζανε πολλοί. Και παρ ότι αρκετές απο αυτές έχουν ξεκινήσει παραγωγή αυτ/των με υδρογόνο π.χ. BMW 7 Hydrogen, General Motor, Subaru, το σήμερα και το αύριο ανήκει στο υγραέριο και πολύ περισσότερο στο φυσικό αέριο. 

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις πιο σημαντικές προσφορές που αφορούν την τοποθέτηση LPG στο αυτοκίνητό σας από πιστοποιημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου.

Auto gas linesΥγραεριοκίνηση για κάθε μάρκα από 535 ευρώ

Autogas Tuning: Συστήματα υγραερίου από 595 ευρώ

Boulekos gasΙταλικά συστήματα υγραεριοκίνησης από 520 ευρώ

Ecokinisi: Οικονομικές λύσεις LPG από 550 ευρώ

Europegas: Παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου

Gap Autogas: Τοποθέτηση LPG από 499 ευρώ

Kanteres gas: Kit LPG με γραπτή εγγύηση και σε 12 άτοκες δόσεις

LOGOTHETIS GAS: Σύγχρονα συστήματα LPG για το αυτοκίνητο

Politis Factory: Σκέψου οικονομικά και κινήσου οικολογικά με υγραεριο

Sapounas service: Συστήματα LPG AC STAG με 2 χρόνια εγγύηση

Tsopelogiannis Autogas: Υγραεριοκίνηση από 13 ευρώ τον μήνα

QgasLPG με 650 ευρώ για οικονομικές μετακινήσεις

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ILEP
SPECIAL ΡΕΚΤΙΦΙΕ