Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Προστασία αμαξώματος και κέρδος για όλους

Προστασία αμαξώματος και κέρδος για όλους

18.728 Επισκέψεις στο άρθρο

Με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα υψηλός, κάποιες ιδέες που εφαρμόζονται ήδη και στην πράξη, μπορούν να ενισχύσουν το «πακέτο» των υπηρεσιών που προσφέρετε, αλλά και τα έσοδά σας.

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

Οι ανάγκες φανοποιίας στα αυτοκίνητα, είναι ιδιαίτερα συχνές, καθώς ειδικά στις πόλεις, οι «απειλές» είναι πάρα πολλές. Μικρογρατζουνιές και βαθουλώματα, λεκέδες από έντομα, κουτσουλιές, ρετσίνα και πίσσες, αλλά και φθορές στο αμάξωμα και το χρώμα του, από τον «καυτό» ήλιο του καλοκαιριού, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και «πλήττουν» με το πέρασμα του χρόνου, το σύνολο των αυτοκινήτων.
Οι επισκέψεις στα φανοβαφεία όμως, δεν είναι αντίστοιχες και λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων για την πλειοψηφία των οδηγών στην Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας της αδυναμίας -σε πολλές περιπτώσεις- των επαγγελματιών να αναδείξουν ή και να μεγιστοποιήσουν την αξία της δουλειάς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμβολή που μπορούν να έχουν τα φανοβαφεία, στη μεταπώληση ενός αυτοκινήτου.
Προετοιμασία πώλησης
Το φανοβαφείο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεταπώληση ενός αυτοκινήτου, όπως αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφουν ότι για κάθε ευρώ που θα ξοδέψει ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, σε μικροεπισκευές για το αυτοκίνητό του, θα έχει κέρδος 3 ευρώ περισσότερα, στην τελική τιμή πώλησής του. Πέραν της διατήρησης του αυτοκινήτου, δηλαδή, σε καλύτερη κατάσταση και με εμφάνιση καινούργιου, αυξάνονται σημαντικά και οι πιθανότητες για περισσότερα έσοδα στο μέλλον. 
Μία καλή ιδέα λοιπόν και για τα φανοβαφεία, είναι να επικεντρωθούν σε αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας και επικοινωνώντας τη δυνατότητα μιας προετοιμασίας του αυτοκινήτου για μεταπώληση. Μία σειρά από παρεμβάσεις, ελάχιστα δαπανηρές για τα φανοβαφεία, είναι ικανές να αλλάξουν πλήρως, κάθε αυτοκίνητο.
- Καθαρισμός. Είτε με ένα δικό σας, επαγγελματικό πλύσιμο και καθαρισμό του αυτοκινήτου, είτε σε συνεργασία με πλυντήριο, η καθαρότητα του αυτοκινήτου, μέσα και έξω, αποτελεί βασική αισθητική παρέμβαση.
- Γυάλισμα. Κανένας δεν μπορεί να περιποιηθεί καλύτερα το χρώμα του αυτοκινήτου από έναν επαγγελματία βαφέα αυτοκινήτων. Κάντε σαφές σε όποιον θέλει να πουλήσει το όχημά του, ότι η γενική εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πώλησή του.
- Ξεθάμπωμα. Τα θαμπωμένα και κιτρινισμένα φανάρια σε ένα αυτοκίνητο, υποδηλώνουν πολλές φορές και την κακή λειτουργία του, αποτρέποντας υποψήφιους αγοραστές ακόμη κι αν στην πράξη, πρόκειται για ένα απλό πρόβλημα που μπορεί να διορθώσει απόλυτα, ένα εξειδικευμένο φανοβαφείο.
- Χρήση PDR. Η επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του αυτοκινήτου, μία μέθοδος γνωστή με την ονομασία PDR, έχει –όπως θα δούμε και παρακάτω- πολλαπλά οφέλη και για το φανοβαφείο και για τους καταναλωτές, οπότε η απόκτηση των ειδικών εργαλείων που απαιτούνται, είναι μία δαπάνη που σίγουρα θα αποδώσει μελλοντικά και για τις δύο πλευρές.
- Τεχνικός έλεγχος. Η δυνατότητα ενός φανοβαφείου να συνδυάσει τις δικές του υπηρεσίες, με αυτές ενός τεχνικού μηχανικού, μέσω κάποιας σχετικής συνεργασίας, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το προσφερόμενο «πακέτο» για τους οδηγούς, ενώ με μια αμφίδρομη σχέση (π.χ. στη διαφήμιση) μπορεί να αποδειχθεί και οικονομική.

Κοινοποίησέ το »

Έξτρα υπηρεσίες που αξίζουν

Με μία απλή εξουσιοδότηση μπορείτε να αναλάβετε όλες τις διαδικασίες για την ασφαλιστική αποζημίωση του πελάτη σας, ενισχύοντας την εξυπηρέτησή του.

Με μία απλή εξουσιοδότηση μπορείτε να αναλάβετε όλες τις διαδικασίες για την ασφαλιστική αποζημίωση του πελάτη σας, ενισχύοντας την εξυπηρέτησή του.

    Πολλά φανοβαφεία έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν στην αγορά και με μία σειρά από έξτρα υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους και οι οποίες είναι επικεντρωμένες στην καλύτερη εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνσή τους. Για να μη μείνετε λοιπόν, πίσω στον ανταγωνισμό φροντίστε να διαθέτετε παροχές όπως οι εξής:
    - Αυτοκίνητο αντικατάστασης, για όσο διάστημα διαρκέσει η επισκευή του αυτοκινήτου.
    - ¶τοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας ή και με άλλους τρόπους, ώστε να μην επιβαρυνθεί με δυσβάσταχτο κόστος, ο εκάστοτε πελάτης.
    - Ανάληψη κατόπιν εξουσιοδότησης, της ευθύνης για όλα τα διαδικαστικά της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία του πελάτη, σε περίπτωση ζημιάς, αλλά και για την επικοινωνία με τον αρμόδιο πραγματογνώμονα.
    - Ανεύρεση και αγορά όλων των ειδών ανταλλακτικών (καινούργια, μεταχειρισμένα, ιμιτασιόν) για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων.

    Περιποίηση με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας της εταιρεία Συμεωνίδου

    Μοναστηρίου 176 - 546 28 - Θεσσαλονίκη, Τηλ. κέντρο: 2310 540 597 - Fax: 2310 532 779, www.simeonidou.gr, info@simeonidou.gr

    Μοναστηρίου 176 - 546 28 - Θεσσαλονίκη, Τηλ. κέντρο: 2310 540 597 - Fax: 2310 532 779, www.simeonidou.gr, [email protected]

      Η εταιρεία Συμεωνίδου και ΣΙΑ Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1974 στον χώρο του αυτοκινήτου και της οικοδομής, με αντικείμενο το χρώμα, έχοντας στο ενεργητικό της 42 χρόνια ανοδικής πορείας. Σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με έμπειρο προσωπικό, τεχνογνωσία, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, συνέπεια, επαγγελματισμό και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καθιερώθηκε στην κορυφή σαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά καταστήματα στον κλάδο, ενώ συνεργάζεται με τις πιο γνωστές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και επώνυμες εταιρείες του κλάδου του αυτοκινήτου.
      - Πλήρη γκάμα Οικοδομικών Χρωμάτων ΒΙΒΕΧΡΩΜ.
      - Βερνίκια πέτρας και Ξύλου.
      - Σπρέυ όλων των αποχρώσεων Αυτ/των.
      Προϊόντα Αυτοκινήτων, Βιομηχανίας, Επιγραφοποιών, Ναυτιλιακά (βαφή και συντήρηση σκαφών), Αγροτικό εξοπλισμό, Μεταλλικές Κατασκευές.
      Ξεχωρίζει το σύστημα SELEMIX
      Η εταιρεία Συμεωνίδου είναι αντιπρόσωπος και του συστήματος SELEMIX, το οποίο διαθέτει την πιστοποίηση ISO 12944-6, δίνοντάς σας την δυνατότητα να πετύχετε την απόλυτη αντισκωριακή προστασία για οποιαδήποτε χώρο, οποιαδήποτε επιφάνεια εύκολα με αξιοπιστία, ανθεκτικότητα ,ταχύτητα, κόστος και εμφάνιση χωρίς την χρήση ασταρίου. Είναι κατάλληλο για όλες τις ανάγκες της βαφής στην βαριά, αλλά και την ελαφριά βιομηχανία. Αγροτικό Εξοπλισμό, Έπιπλα, Επιγραφές, Ανεμογεννήτριες, Μεταλλικές Κατασκευές, Ναυτιλιακά (βαφή και συντήρηση σκαφών), Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

      Επίσημοι αντιπρόσωποι των εταιρειών:
      - NEXA AUTOCOLOR: Δύναμη στο χρώμα Αυτοκινήτου
      - VALUE-PRΟ: Βοηθητικά Προιόντα στην Επισκευαστική Βαφή
      - SATA-DEVILBISS: Πιστόλια Βαφής Αυτοκινήτων.
      - SIKAFLEX: Αρμόκολλες-Παπριζόκολλες
      - RUPES: Επαγγελματικά Εργαλεία.

      Μην κάνετε «εκπτώσεις» στον εξοπλισμό

      Όταν τα σύγχρονα αυτοκίνητα επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, πολλές φορές, δημιουργούνται ζημιές, εν αγνοία των τεχνιτών.

      Όταν τα σύγχρονα αυτοκίνητα επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, πολλές φορές, δημιουργούνται ζημιές, εν αγνοία των τεχνιτών.

      Η ανάγκη για ένα νέο και σύγχρονο, ηλεκτρονικό μετρικό σύστημα, είναι μεγάλη, αφού αυξάνει την οδική ασφάλεια, επαναφέροντας το αμάξωμα στα εργοστασιακά του δεδομένα.

      Η ανάγκη για ένα νέο και σύγχρονο, ηλεκτρονικό μετρικό σύστημα, είναι μεγάλη, αφού αυξάνει την οδική ασφάλεια, επαναφέροντας το αμάξωμα στα εργοστασιακά του δεδομένα.

      Το spotter επισκευάζει τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη, το κόστος αντικατάστασης.

      Το spotter επισκευάζει τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη, το κόστος αντικατάστασης.

      • Όταν τα σύγχρονα αυτοκίνητα επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, πολλές φορές, δημιουργούνται ζημιές, εν αγνοία των τεχνιτών.
      • Η ανάγκη για ένα νέο και σύγχρονο, ηλεκτρονικό μετρικό σύστημα, είναι μεγάλη, αφού αυξάνει την οδική ασφάλεια, επαναφέροντας το αμάξωμα στα εργοστασιακά του δεδομένα.
      • Το spotter επισκευάζει τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη, το κόστος αντικατάστασης.

      Ο σύγχρονος εξοπλισμός και η κατάλληλη εκπαίδευση των τεχνικών πάνω σε αυτόν, είναι ίσως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός φανοβαφείου και αυτά που θα καθορίσουν εν πολλοίς τη φήμη του, αφού στα σύγχρονα αυτοκίνητα που επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, συχνά προκαλείται ζημιά, εν αγνοία των τεχνιτών. 
      Γιατί αυτό που απασχολεί τον χρήστη και διαμορφώνει τη γνώμη του για το εκάστοτε φανοβαφείο και κάθε άλλο συνεργείο, είναι μετά την επισκευή, αν παρέχει την ίδια ασφάλεια και αν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως πριν το ατύχημα. Ας δούμε λοιπόν το βασικό εξοπλισμό ενός φανοποιείου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να γίνει σωστά η δουλειά, ενώ θα πρέπει να είναι και συμβατός με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες των αυτοκινήτων.
      3 Ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης
      Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης, υπολογίζουν με ακρίβεια χιλιοστού την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αμάξωμα σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές, δίνοντας άμεσα μια ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο για την ακριβή εκτίμηση της ζημιάς πριν την επισκευή, όσο και για την αξιολόγηση του αποτελέσματος μετά την επισκευή.
      Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η οδική ασφάλεια, αφού το αμάξωμα έχει επανέλθει στα εργοστασιακά του δεδομένα, διατηρείται η μεταπωλητική του αξία, καθώς πλέον το αυτοκίνητο διαθέτει «πιστοποιητικό ορθής επισκευής» και ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επισκευαστή-χρήστη.
      - Καλίμπρα φανοποιίας
      Η καλίμπρα θεωρείται απόλυτα απαραίτητη για ένα φανοβαφείο. Πάνω σε αυτή τοποθετείται το προς επισκευή αυτοκίνητο και αφού στηριχθεί κατάλληλα ακολουθεί η φάση της επαναφοράς του με χρήση υδραυλικών τραβηκτικών, των οποίων η ισχύς ξεπερνάει ακόμα και τους 10 τόνους. Μεταξύ του πλαισίου της καλίμπρας και του αυτοκινήτου τοποθετείται το μετρικό σύστημα.
      - Μηχανή συγκόλλησης σύρματος
      Μια κοινή μηχανή συγκόλλησης σύρματος (MIG) πραγματοποιεί συγκολλήσεις σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται γύρω στους 1.500°C, σημείο τήξης του καθαρού σιδήρου. Όμως οι σύγχρονοι χάλυβες που περιέχουν πολλές κραματικές προσθήκες και κατασκευάζονται με αλλεπάλληλες θερμικές κατεργασίες, απαγορεύεται να ξεπεράσουν τους 900°C κατά τη συγκόλληση, διότι τότε μετασχηματίζονται και χάνουν τις μηχανικές ιδιότητές τους καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμη και επικίνδυνο για χρήση. Η λύση δίνεται με τη συγκόλληση MIG ΒRAZING, η οποία πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 700°C - 900°C. Είναι η μέθοδος συγκόλλησης χωρίς τήξη των συγκολλούμενων μερών και συνιστάται αυστηρά η χρήση της από όλους τους κατασκευαστές ειδικά για τα αυτοκίνητα νέας γενιάς (μετά το 2000).
      3 Ηλεκτροπόντα φανοποιίας
      Τα μέρη των αυτοκινήτων (αμάξωμα, πόρτες, υποπλαίσια κλπ) κατασκευάζονται από λεπτά μεταλλικά ελάσματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω σημειακών συγκολλήσεων τις λεγόμενες «πόντες». Η σημειακή συγκόλληση είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή των αυτοκινήτων και ως εκ τούτου για την σωστή επισκευή-επαναφορά τους στα εργοστασιακά δεδομένα, μετά από κάποια σύγκρουση. Η αντοχή ενός αυτοκινήτου σε σύγκρουση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την αντοχή των σημειακών συγκολλήσεων. Ανεπαρκείς πόντες επηρεάζουν δραστικά την ακαμψία του οχήματος και ως εκ τούτου μειώνουν την αντοχή του σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι σύγχρονες ηλεκτροπόντες είναι τροχήλατες συσκευές, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα πολλών χιλιάδων Amper παρέχοντας στο φανοποιό τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ισχυρές σημειακές συγκολλήσεις ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του αμαξώματος με τη χρήση ειδικών βραχιόνων.
      - Spotter φανοποιίας 
      Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αισθητική επισκευή του αυτοκινήτου είναι το μονόποντο-spotter φανοποιίας. Με αυτό μπορεί ο φανοποιός να επαναφέρει λακκούβες και λοιπές εκδορές, επισκευάζοντας τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη το κόστος αντικατάστασης, αλλά και τη φθορά ενός μέρους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στη χρήση παρέχοντας ταυτόχρονα εξαιρετικό αποτέλεσμα μετά την επισκευή.
      - Χώρος προετοιμασίας βαφής 
      Πρόκειται για το χώρο στον οποίο εισέρχεται το όχημα μετά τη φανοποιία για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη βαφή. Είναι ουσιαστικά μια διάταξη που αποτελείται από μονάδες αναρρόφησης σκόνης και κατακράτησης της, ελευθερώνοντας στο περιβάλλον καθαρό από σκόνη και διαλύτες αέρα, χάρη στη χρήση φίλτρων και ενεργού άνθρακα.
      - Φούρνος βαφής
      Ένα από τα σημαντικότερα σημεία για ένα φανοβαφείο, είναι η ποιότητα του φούρνου βαφής. Εκεί εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες καθαρότητας για την βαφή, καθώς επίσης και η κατάλληλη θερμοκρασία περίπου 600°C για το στέγνωμα και τη σκλήρυνση του χρώματος, γεγονός που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς.

      Τα 5 πλεονεκτήματα της μεθόδου PDR

      Με τη μέθοδο PDR και τα σχετικά εργαλεία, το αυτοκίνητό σας, επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί σφυρηλάτηση ή εκ νέου βάψιμο, την ώρα που είναι και πολύ πιο οικονομική σε σχέση με

      Με τη μέθοδο PDR και τα σχετικά εργαλεία, το αυτοκίνητό σας, επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί σφυρηλάτηση ή εκ νέου βάψιμο, την ώρα που είναι και πολύ πιο οικονομική σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο.

        Οι κίνδυνοι για το αμάξωμα του αυτοκινήτου μας είναι πάρα πολλοί και ακόμη κι αν προσέχουμε αρκετά, θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πάθει έστω κάποια μικροζημιά. Το καλό νέο είναι, ότι οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες για την επισκευή βαθουλωμάτων στα φανοβαφεία, έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, γλιτώνοντας μας χρόνο και χρήμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μέθοδος PDR που επιτρέπει την άμεση και γρήγορη επισκευή, χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του αυτοκινήτου. Πρόκειται για μία λύση, με την οποία θα επαναφέρετε το αυτοκίνητό σας στην πρότερη κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να το σφυρηλατήσετε ή να το ξαναβάψετε και μάλιστα πολύ πιο οικονομικά συγκριτικά με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι κατάλληλη κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα, αρκεί να μην έχει φύγει το χρώμα και ξεχωρίζει για πλεονεκτήματα όπως τα εξής:
        1. Ταχύτητα. Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε χρόνο που διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες.
        2. Οικονομία. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μεθόδου PDR, είναι πως πρόκειται για μία οικονομική τεχνική, αφού δε χρειάζεται σφυρηλάτηση ή στοκάρισμα και βάψιμο, που συνήθως βγάζουν και διαφορά στην απόχρωση.
        3. Ποιότητα. Οι τεχνικοί που αναλαμβάνουν επισκευές με τη μέθοδο P.D.R έχουν εξειδικευτεί πάνω στη συγκεκριμένη μέθοδο για την επίτευξη των πλέον ποιοτικών αποτελεσμάτων. Με ειδικό φωτισμό, τοποθετούν το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος, με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα.
        4. Εγγύηση. Με τη μέθοδο PDR, δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και επομένως δεν αφαιρούνται και τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, σε σχέση με την εταιρική εγγύηση του χρώματος.
        5. Φιλικότητα. Πέραν από απόλυτα αποτελεσματική και ποιοτική, η εν λόγω λύση είναι και «πράσινη», καθώς σπαταλά ελάχιστη ενέργεια, θεωρούμενη μία από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον, επισκευές.

        Expert Tips: Διατηρήστε τη «ζωντάνια» των πλαστικών

        Expert Tips: Διατηρήστε τη «ζωντάνια» των πλαστικών

          Συμβουλές περιποίησης από τον ιδιοκτήτη της Auto Expert, 
          κ. Γιάννη Παπουτσή.
          Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι τσιμούχες που υπάρχουν στις πόρτες χάνουν την ελαστικότητά τους. Αρχίζουν να σκληραίνουν με αποτέλεσμα από την αλλαγή του κλίματος και τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, να «ξεραίνονται» δημιουργώντας ρωγμές και να αρχίζουν να σπάνε (εφόσον δεν έχουν ενυδατωθεί με κάποιο ενυδατικό σπρέι).
          Αυτό όμως μπορούμε να το αποτρέψουμε, λιπαίνοντας δύο φορές το χρόνο, τις τσιμούχες, αλλά και τα «άβαφτα» πλαστικά, που υπάρχουν στο αμάξωμα -π.χ. χερούλια από τις πόρτες-διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τη «ζωντάνια» τους.

          Η λύση του κερώματος

          Το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του.

          Το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του.

            Μία από τις πλέον διαδεδομένες λύσης περιποίησης για το αμάξωμα του αυτοκινήτου, είναι ειδικά τα τελευταία χρόνια και η χρήση κεριού. Το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία και στην ουσία πρόκειται για μία πρόσθεση στρώσης στην επιφάνεια του αμαξώματος. Επομένως το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του, ενώ παράλληλα το συχνό κέρωμα μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να αποτρέψει μακροχρόνια,  τη διαδικασία του γυαλίσματος.
            Σε αντίθεση με το γυάλισμα άλλωστε, το κέρωμα καλό θα είναι να πραγματοποιείται τακτικά και πιο συγκεκριμένα, 3-4 φορές το χρόνο, θεωρούνται απαραίτητες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

            Κάντε το να γυαλίζει

            Το γυάλισμα του αυτοκινήτου, διορθώνει ελαττώματα στη βαφή και βοηθάει στη λείανση της βαμμένης επιφάνειας, κάνοντάς τη να γυαλίζει.

            Το γυάλισμα του αυτοκινήτου, διορθώνει ελαττώματα στη βαφή και βοηθάει στη λείανση της βαμμένης επιφάνειας, κάνοντάς τη να γυαλίζει.

              Οι έντονες καιρικές συνθήκες, όπως οι ακτίνες ηλίου UV, η σκόνη, ο πάγος και όξινη βροχή, αλλά και μικρογρατζουνιές, οξειδωμένες βαφές και ξεραμένοι λεκέδες από έντομα, κουτσουλιές, ρετσίνα και πίσσες, «πλήττουν» σταδιακά, το σύνολο των αυτοκινήτων, επηρεάζοντας σημαντικά την εμφάνισή του. Αν δεν θέλετε λοιπόν, το αυτοκίνητό σας να δείχνει παλιό και ταλαιπωρημένο, μπορείτε εύκολα και οικονομικά, να επαναφέρετε το χρώμα του και να το κάνετε να φαίνεται και πάλι σαν καινούργιο. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο φανοβαφείο και να το κάνετε να γυαλίζει.
              Tο γυάλισμα αποτελεί την πιο γνωστή λύση και είναι μια ήπια στιλβωτική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να διορθώσει ελαττώματα βαφής και η οποία βοηθάει στη λείανση της βαμμένης επιφάνειας και τη κάνει να γυαλίζει. Κάθε φορά που πραγματοποιούμε το γυάλισμα δηλαδή, αφαιρούμε μια επίστρωση βαφής και άρα θα πρέπει να εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος είτε όταν το χρώμα του οχήματος έχει αρχίσει είτε να ξεθωριάζει, με τη πάροδο του χρόνου, είτε όταν θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες ή γρατζουνιές του αμαξώματος.
              Σύμφωνα και με τους ειδικούς, το γυάλισμα του αυτοκινήτου, δεν θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά, στην προσπάθεια βελτίωσης της εμφάνισης του αυτοκινήτου.

              Περιποίηση φαναριών

              Η χρήση τριβείου και ενός ειδικού σετ επιδιόρθωσης για το ξεθάμπωμα των φαναριών, έχει αποδειχθεί στην πράξη η πιο αξιόπιστη λύση.

              Η χρήση τριβείου και ενός ειδικού σετ επιδιόρθωσης για το ξεθάμπωμα των φαναριών, έχει αποδειχθεί στην πράξη η πιο αξιόπιστη λύση.

                Tο θάμπωμα των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου, είναι συχνά αναπόφευκτο για τα αυτοκίνητα, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σε περίπτωση λοιπόν, που οι υπεριώδης ακτινοβολίες του ηλίου «πλήξουν» τη γυαλάδα και την καθαρότητα  στο πλαστικό κάλυμμα των φαναριών, η αποκατάσταση τους είναι απαραίτητη. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να γίνει και εύκολη και οικονομική, αφού μπορούμε να γλιτώσουμε την αντικατάστασή τους, με λύσεις περιποίησης. Η πιο φτηνή λύση αλλά με περιορισμένη διάρκεια και αποτέλεσμα, είναι το τρίψιμο του φαναριού με οδοντόκρεμα, ενώ εξίσου οικονομική λύση είναι κι ο καθαρισμός με εντομοκτόνο. Πρόκειται ωστόσο για λύσεις που δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα, απόλυτα αξιόπιστη έχει αποδειχθεί στην πράξη, η χρήση τριβείου και ενός ειδικό σετ επιδιόρθωσης φαναριών, τα οποία και μπορούν να φροντίσουν για το ξεθάμπωμα των φωτιστικών σωμάτων, με τον καλύτερο τρόπο. Το κόστος του μάλιστα, είναι αρκετά μικρό, αφού το κάθε σετ κυμαίνεται κοντά στα 20 ευρώ.

                Tips για τη φροντίδα του αμαξώματος

                Ο ήλιος, αλλά και τα κάθε λογής, ακατάλληλα απορρυπαντικά (πιάτων, ρούχων) μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές φθορές στο χρώμα του αυτοκινήτου.

                Ο ήλιος, αλλά και τα κάθε λογής, ακατάλληλα απορρυπαντικά (πιάτων, ρούχων) μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές φθορές στο χρώμα του αυτοκινήτου.

                  Η χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, αλλά και από επιπλέον κόστη και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για ήλιο το καλοκαίρι, είτε για παγετό το χειμώνα, δεν κάνουν διακρίσεις, ενώ φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα. 
                  Αρχικά να πλένετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι και μόνο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Επιπρόσθετα, συστήνεται η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας και ζωντάνια στο χρώμα.
                  Αντίθετα, δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο με ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα κλπ), αφού στην πράξη προκαλούν περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα, ενώ να θυμάστε ότι τα κάθε λογής απορρυπαντικά (πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ.) είναι καυστικά.

                  Κοινοποίησέ το »

                  προϊοντα αυτοκινητου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

                  • ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

                    ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

                    Η επιχείρηση "Ρεκτιφιέ Ηλιόπουλος Νίκος" με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στο χώρο είναι στη διάθεση σας για να λύσει κάθε πρόβλήμα της μηχανής του οχήματος σας. Ξεκίνησε το 1940 στη περιοχή του Βοτανικού και τώρα μπορείτε να τους βρείτε στον Πειραιά.
                     2104962164 Περισσότερα
                  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

                    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

                    Το συνεργείο DAF SERVICE PASCHALIS με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής είναι επίσημος επισκευαστής της «ERGOTRAK AE» , αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης του κύριου «ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», η οποία δραστηριοποιείται από το 1987 σε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και στην χονδρική πώληση ανταλλακτικών.
                     210 5570960, 2105572197 Περισσότερα
                  • Ρεκτιφιέ Φλόγα

                    Ρεκτιφιέ Φλόγα

                    Η εταιρεία Ρεκτιφιέ Φλόγα παρέχει πλήρη εξυπηρέτηση σε όλους τους κινητήρες και μηχανήματα. Με την υψηλή εμπειρία και τις νέες τους εγκαταστάσεις, διασφαλίζουν ότι κάθε ρεκτιφιέ πραγματοποιείται με ακρίβεια και αξιοπιστία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών τους.
                     210 345 6626 Περισσότερα
                  • Σούστες ο Ντίνος

                    Σούστες ο Ντίνος

                    Η επιχείρηση "Ο ΝΤΙΝΟΣ" από το 1955 έως σήμερα, εξοπλίζεται με μηχανήματα νέας τεχνολογίας ώστε να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες των οχημάτων σας. Συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών βαρέων οχημάτων.
                     2104206122, 6978117930 (Γιώργος), 6978117932 (Ντίνος) Περισσότερα
                  • Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

                    Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

                    Ρεκτιφιέ ΓΕΜ εξειδικευμένο συνεργείο στον Βοτανικό. Η Ρεκτιφιέ ΓΕΜ είναι μία εταιρεία με υψηλό τεχνικό know how η οποία πρωταγωνιστεί στον κλάδο της ανακατασκευής κινητήρα για περισσότερο από 5 δεκαετίες.
                     21 0346 3450 Περισσότερα
                  • ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

                    ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

                    Expert που μιλάει την γλώσσα, της καλής συντήρησης επαγγελματικών και ΙΧ οχημάτων! Αν και όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο-εργαλείο σου, χρειάζεσαι καλή συμβουλευτική (τι να κάνεις, πως, πόσο). Ένας Top expert (με εμπειρία και know how θα σού γλιτώσει χρόνο και χρήμα). Μία επιχείρηση που δίνει ΛΥΣΕΙΣ (στο θέμα αυτό) είναι η Motor City!
                     2103423672 Περισσότερα
                  • Μανωλάς Βασίλης

                    Μανωλάς Βασίλης

                    Oι πελάτες του συνεργείου Μανωλάς Βασίλης, επί σειρά ετών, γνωρίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του. Γνωρίζουν πως ότι χρειαστούν θα γίνει σωστά (χωρίς προχειροδουλειές). Με έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς. Με πλήρη εξοπλισμό, εργαλεία και συστήματα διάγνωσης (ΧΕΝΤRY και AUTOCOM και για Ι.Χ.)
                     210 4200093 - 6936741513 Περισσότερα
                  • ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

                    ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

                    Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ» προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για λεωφορεία, είτε αυτό είναι service, είτε είναι η εύρεση ανταλλακτικών, γνήσιων ή μεταχειρισμένων. Επιπλέον, είναι η επίσημη εταιρία-αντιπρόσωπος της γνωστής βελγικής VanHool στην Ελλάδα.
                     2103460288 Περισσότερα
                  • Original Ρεκτιφιέ

                    Original Ρεκτιφιέ

                    Original ρεκτιφιέ για κάθε είδους βελτίωση και εξέλιξη όλων των κινητήρων. Γιατί εκεί ξέρεις πως το όχημα σου είναι στα σωστά -επαγγελματικά- χέρια, γιατί ξέρουν πως να κάνουν την δουλειά που χρειάζεσαι και σε συμβουλεύουν για το τι είναι καλύτερο να γίνει, ούτως ώστε ο κινητήρας του οχήματος σου να είναι ξανά σαν καινούριος.
                     2104123504 Περισσότερα
                  • KARSOU BRAKE SOLUTIONS

                    KARSOU BRAKE SOLUTIONS

                    Η εταιρεία KARSOU BRAKE SOLUTIONS δραστηριοποιείται στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων πέδησης, επιβράδυνσης, έλξης και ανάρτησης, στον τομέα μηχανουργικών εργασιών καθώς και στην εμπορία σχετικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ για νταλίκες, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα.
                     2105551450 Περισσότερα
                  • Mercedes BENZ – FUSO Astro Truck Service AE

                    Mercedes BENZ – FUSO Astro Truck Service AE

                    Yπό την νέα διοίκηση η Astro Truck Service Mercedes & FUSO,  Συνεργείο  Ελαφρών & Βαρέων Φορτηγών Mini Bus, με 30 χρόνια εξειδίκευσης και εμπειρίας, προσφέρει υπηρεσίες Truck Service .
                     210 5157532-533 Περισσότερα