Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Van με τις καλύτερες μεταφορικές δυνατότητες

34.422 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2012)

Ελαφρά επαγγελματικά ή… ελαφρά φορτηγά;

Τα οχήματα της κατηγορίας των Van έχουν εξελιχθεί με στόχο να καλύψουν μια πολυποίκιλη γκάμα επιχειρήσεων και χαρακτηριστικό της πολυχρηστικότητας τους είναι το γεγονός ότι προσφέρονται με μεικτό βάρος από 3,0t. έως και 7,0t.

Η κατηγορία των οχημάτων Van ουσιαστικά αφορά στα μεγαλύτερα σε διαστάσεις, αλλά και μεταφορικές δυνατότητες, οχήματα της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών.
Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για μια υποκατηγορία της οποίας οι εκπρόσωποι εμφανίζουν μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα εκδόσεων (ο καθένας εξ αυτών) προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων που περιλαμβάνει από αστικές διανομές έως και εκτός δρόμου κίνηση σε δύσβατα εδάφη για τη μεταφορά εξοπλισμού.
Στο θέμα που ακολουθεί, σκόπιμα επιλέξαμε το μεγαλύτερο σε διαστάσεις εκπρόσωπο από κάθε εταιρεία προκειμένου να σας προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν πιο σαφή εικόνα των προτάσεων της αγοράς με τις υψηλότερες μεταφορικές δυνατότητες.
Μια πιο προσεχτική ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των 8 οχημάτων που ακολουθούν, καθιστά σαφές πως από κατασκευαστικής (και όχι μόνο) απόψεως, έχει τεθεί ένα όριο στις μεταφορικές τους δυνατότητες με το συνολικό όγκο να μην υπερβαίνει -με εξαίρεση το Iveco Daily- τα 17,0 κ.μ. και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο τα 2.750 κιλά (αναφερόμαστε πάντα στις εκδόσεις Van των εν λόγω οχημάτων).
Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι πως προσφέρονται με πολλαπλές (τρεις ως επί το πλείστον) εκδοχές μεταξονίου και τέσσερα μήκη αμαξώματος (χάρη στον επιμηκυμένο πίσω πρόβολο ορισμένων οχημάτων). Παράλληλα, τρία είναι τα ύψη οροφής.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα μπορέσετε να ενημερωθείτε για το ωφέλιμο και μεικτό βάρος όλων των οχημάτων καθώς και τις διαστάσεις του χώρου φόρτωσης τους. Ωστόσο, στα στοιχεία αυτά πρέπει να συνυπολογίσετε και πολλαπλές ακόμα παροχές που είναι διαθέσιμες από τις κατασκευάστριες εταιρείες, όπως τα πακέτα διαμόρφωσης του χώρου φόρτωσης με προσθήκες (εργαλειοθήκες κ.ά.) κατευθείαν από το εργοστάσιο, τις διάφορες σχάρες οροφής αλλά και τη δυνατότητα έλξης φορτίων/ τρέιλερ με βάρος έως και 3,5t.

Διαστάσεις
Μοντέλο Μέγιστος όγκος φόρτωσης (κ.μ.) Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο (κιλά)
VW Crafter 17,0 2.735
Mercedes-Benz Sprinter 17,0 2.710
Iveco Daily 17,2 4.700
Ford Transit 12,28 2.292
Opel Movano 17,0 2.254
Fiat Ducato 17,0 2.000
Citroen Jumper 17,0 1.995
Peugeot Boxer 17,0 1.995