Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ΜΑΝ Metropolis είναι ένα υβριδικό πρωτότυπο όχημα που θα δοκιμαστεί πιλοτικά ως απορριμματοφόρο σε πόλεις του Βελγίου μέσα στην επόμενη 2ετία.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα «MAN Metropolis»

3.545 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2012)

Βασισμένο σε ένα 3αξονικό MAN TGS, το πρωτότυπο «Metropolis» είναι το πρώτο φορτηγό με σύστημα ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης από επιβατικό όχημα και αναμένεται να δοκιμαστεί πιλοτικά.

Μέσα στην επόμενη 2ετία, σε συνεργασία με την εταιρεία διακομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων, η MAN Truck & Bus αναμένεται να δοκιμάσει πιλοτικά σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (ως απορριμματοφόρο) ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία «Metropolis».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει νέες λύσεις στην εξέλιξη νέου τύπου βαρέων επαγγελματικών οχημάτων που θα εκπέμπουν σημαντικά λιγότερους ρύπους κατά τη κίνηση τους εντός των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Το MAN Metropolis βασίζεται σε μια 3αξονική έκδοση του TGS με διάταξη αξόνων 6x2-4 και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Benteler Engineering Services.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Metropolis είναι χωρίς αμφιβολία ο ηλεκτροκινητήρας των 203 kW που αναλαμβάνει την κίνηση του. Ωστόσο, το Metropolis έχει να επιδείξει και μια ακόμη… πρωτιά καθώς είναι το πρώτο βαρύ επαγγελματικό όχημα που εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης που προέρχεται από επιβατικό όχημα.

Πρόκειται για τον V6 πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λτ. της Audi που αποδίδει ισχύ 204 ίππων.

Βασισμένο πλήρως στον ηλεκτροκινητήρα του, το MAN Metropolis είναι σε θέση να διανύσει έως και 15 χλμ. χάρη στην ενέργεια που παράγουν οι μπαταρίες των 105 kWh με τις οποίες εφοδιάζεται. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει δράση ο V6 TDI.

Στόχος της MAN είναι μέσα στην επόμενη 2ετία να εξετάσει τις προοπτικές της εκτεταμένης χρήσης ηλεκτροκίνητων βαρέων επαγγελματικών οχημάτων σε αστικό περιβάλλον. Σε πρώτη φάση, το μόνο σίγουρο είναι πως το MAN Metropolis εκπέμπει 60% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις του MAN TGS.