Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά της Setra TopClass 500 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα… έργο τέχνης για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων.

Παράλληλα η νέα «TopSky Panorama» ηλιοροφή είναι μεγαλύτερη κατά 50% σε σχέση με τα δεδομένα της προηγούμενης γενιάς.

Το επίπεδο της άνεσης και ασφάλειας που προσφέρεται στους επιβάτες είναι από τα κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στα πλαίσια του TruckStore, η Daimler Buses δημιούργησε μια νέα εταιρεία για την εμπορία πιστοποιημένων μεταχειρισμένων λεωφορείων όλων των τύπων με την ονομασία «BusStore».

Επιπρόσθετα, μέσω της OMNIplus, είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη πληρέστερες υπηρεσίες μετά την πώληση στους πελάτες της.

Στην προσεχή Busworld 2013 θα παρουσιαστεί και το διώροφο Setra S 431 DT με κινητήρα Euro6 απόδοσης 510 ίππων.

Σημαντικές πρεμιέρες και για τη Setra

10.205 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2013)

Νέα γενιά Setra TopClass 500

Κατά τη διάρκεια της Busworld 2013 στο Βέλγιο, η Setra αναμένεται να παραλάβει τον τίτλο του «International Coach of the Year 2014» για τη νέα γενιά του ComfortClass 500. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Setra έχουν παρουσιάσει το νέο ComfortClass 500… πέρυσι. 
Φέτος, κατά τη διάρκεια της Busworld στο Kortrijk, το καθολικό ενδιαφέρον του κλάδου των λεωφορείων αναμένεται να στραφεί σε ένα ακόμη νέο προϊόν της γερμανικής εταιρείας. 
Ο λόγος για τη νέα γενιά της σειράς TopClass 500 που ουσιαστικά εισαγάγει νέα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας, εργονομίας, πολυτέλειας, σχεδίασης αλλά και ποιότητας στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων.
Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα Setra TopClass 500 καλύπτει τις προδιαγραφές του –μελλοντικού- πρωτοκόλλου ECE R 66/01 που αφορούν σε θέματα ασφάλειας των επιβατών ακόμη και στην περίπτωση ανατροπής του οχήματος, την ίδια στιγμή που επιδεικνύει μια νέα –μεγαλύτερη κατά 50% σε σχέση με την TopClass 400, πανοραμική ηλιοροφή! 
Προορισμένη αποκλειστικά για χρήση ως τουριστικό λεωφορείο, η νέα γενιά TopClass 500 της Setra θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις S 515 HDH, S 516 HDH και S 517 HDH που ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή και δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος καθώς και τον ιδιαίτερα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (cD: 0,33).
Η σχεδίαση έχει να επιδείξει σημαντικές αλλαγές τόσο στο εμπρόσθιο όσο και το πλευρικό τμήμα του αμαξώματος ωστόσο, οι βασικότερες εστιάζονται στο πίσω τμήμα και στόχο έχουν την βελτίωση της αεροδυναμικής αλλά την κάλυψη των αναγκών του συστήματος ψύξης των νέων Euro6 κινητήρων. 
Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, η νέα TopClass 500 δεν μπορεί να περιγραφεί παρά μόνο με θαυμασμό μπροστά στα δεδομένα που οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Setra έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν. Πέραν των καθισμάτων Setra Voyage Supreme που ουσιαστικά συγκρίνονται με την πολυθρόνα του καθιστικού σας, τα συστήματα φωτισμού, πολυμέσων, κλιματισμού και θέρμανσης είναι ότι πιο προηγμένο και αποδοτικό μπορεί να συναντήσει κανείς στον κλάδο της αυτοκίνησης γενικότερα. 
Επιπρόσθετα, τις εντυπώσεις κλέβει η νέα πανοραμική ηλιοροφή «TopSky Panorama» που είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις κατά 50% σε σχέση με τα δεδομένα της προηγούμενης γενιάς. 
Σε επίπεδο μηχανικών μερών και ηλεκτρονικών συστημάτων, η νέα γενιά της TopClass 500 έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων εφαρμογές όπως τα Adaptive Cruise Control με Active Brake Assist 2, Attention Assist, Start-Off Assist καθώς και το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα σύστημα cruise-control που λαμβάνει υπόψη του –μεταξύ άλλων- δεδομένα που συλλέγει μέσω δορυφόρου για την τοπογραφία της διαδρομής που ακολουθείται. 
Στους κινητήρες, ο 6κύλινδρος ΟΜ 471 των 12,8λτ. προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 476 ή 510 ίππων και συνεργάζεται με το PowerShift των 8 σχέσεων. 
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το μήκος του S 515 HDH έχει αυξηθεί κατά 195 χλστ. στα 12,495μ. ενώ αυξημένο είναι το μήκος και των S 516 HDH (στα 13,325μ.) και S 517 HDH (στα 14.165μ.). 

Νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες
Πέραν όλων των νέων μοντέλων και τεχνολογιών που παρουσιάσαμε, στην προσεχή Busworld 2012 του Βελγίου, η Daimler Buses αναμένεται να προσφέρει μια πρώτη γεύση και ορισμένων ακόμη νέων ή αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχει στον κλάδο των λεωφορείων. 
Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε την εταιρεία OMNIplus που αφορά στον κλάδο των υπηρεσιών μετά την πώληση για λεωφορεία που πλέον περιλαμβάνει πολλαπλά νέα προγράμματα και προϊόντα καθώς και τη νέα «BusStore», μια νέα εταιρεία που εστιάζεται στην πώληση μεταχειρισμένων λεωφορείων και mini-buses μέσα από ένα ιδιαίτερα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το διώροφο Setra S 431 DT τώρα και… Euro6
Τέλος, κατά τη διάρκεια της προσεχούς Busworld 2013, η Setra αναμένεται να παρουσιάσει και το επιβλητικό –διώροφο- S 431 DT με νέους κινητήρες Euro6 καθώς και σημαντικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο εξοπλισμού. 
Συγκεκριμένα, το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο που μπορεί να μεταφέρει έως και 78 επιβάτες εφοδιάζεται πλέον με τον ΟΜ 471 κινητήρα των 12,8λτ. που αποδίδει ισχύ 510 ίππων καθώς και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα Predictive Powertrain Control, Driver Assistance System, Adaptive Cruise Control, Active Brake Assist 2 αλλά και το Lane Keeping Assist.