Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford Transit αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στην άνοιξη του 2014 και εμφανίζει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Το νέο Transit θα αποτελέσει την κορυφαία επιλογή στη νέα «οικογένεια» εκδόσεων μαζί με τα Courier, Connect και Custom.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο όγκος του φορτίου που οι εκδόσεις Van μπορούν να υποστηρίξουν έχει αυξηθεί κατά 11%.

Το νέο Ford Transit αποκαλύπτεται!

9.234 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2013)

Η Ford Motor Europe ανακοίνωσε και επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς του Ford Transit που θα λανσαριστεί μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε και επίσημα η Ford, η νέα γενιά του Transit που θα λανσαριστεί μέσα στο νέο έτος, έχει να επιδείξει σημαντικά βελτιωμένες μεταφορικές δυνατότητες καθώς και μια εξαιρετική σχέση τιμής – αξίας δεδομένου και του ιδιαίτερα χαμηλού κόστους ιδιοκτησίας που προσφέρει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο Ford Transit που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας αναφορικά με τις διαστάσεις και τις μεταφορικές του δυνατότητες, θα εφοδιάζεται με ιδιαίτερα οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, με τις εκπομπές ρύπων τους να ξεκινούν από τα 169 g CO2/km.

Παράλληλα, η Ford ανακοινώνει πως σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, το νέο Transit θα προσφέρει 11% περισσότερο όγκο φόρτωσης ενώ, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του, διανύθηκαν περισσότερα από 7 εκ. χλμ. κάτω από τις πιο αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες.

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως, η νέα γενιά του Ford Transit αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές τις ΕΕ μέσα στο 2014, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται χρονικά την άνοιξη.

Με την παρουσίαση του νέου Transit, η γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της Ford συμπληρώνει την πλήρη ανανέωση της καθώς έχουν προηγηθεί τα Transit Custom και Transit Connect (International Van of the Year για το 2013 και 2014 αντίστοιχα) ενώ έπεται και η παρουσίαση του μικρότερου Transit Courier, επίσης μέσα στο 2014.

 

Οι διαστάσεις και οι μεταφορικές δυνατότητες του νέου Ford Transit

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το νέο Transit θα προσφέρεται με δύο μήκη μεταξονίου (3.300 χλστ. και 3.750 χλστ.) και τρία μήκη αμαξώματος (5.531 χλστ., 5.981 χλστ. και 6.704 χλστ.) ενώ το μεικτό βάρος του θα κυμαίνεται από τους 2,9t. έως και τους 4,7t. αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές του εκδόσεις θα προσφέρονται παραλλαγές Van, και Van με διπλή σειρά καθισμάτων ενώ, στις εκδόσεις μεταφοράς προσωπικού θα περιλαμβάνονται εκδόσεις Kombi και mini-bus που μπορούν να υποστηρίξουν έως και 18 επιβάτες.

Παράλληλα θα είναι διαθέσιμες και εκδόσεις C+C με τέσσερα διαφορετικά μήκη μεταξονίου (3.137 χλστ., 3.504 χλστ., 3.954 χλστ. και 4.522 χλστ.) με το συνολικό μήκος του αμαξώματος τους να κυμαίνεται από τα 5.205 – 7.577 χλστ., το μεικτό βάρος από τους 3,1t. – 4,7.t και το ωφέλιμο μήκος επί του πλαισίου για την τοποθέτηση υπερκατασκευών από τα 2.775 χλστ. – 5.147 χλστ. αντίστοιχα.

 

Η νέα γκάμα κινητήρων

Το νέο Transit θα εφοδιάζεται με τρεις εκδόσεις του νέου Duratorq TDCI πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λτ. με σύστημα Auto-Start-Stop που αποδίδουν ισχύ 100, 125 και 155 ίππων και αντίστοιχα αποθέματα ροπής της τάξης των 310, 250 και 385 Nm.

Όπως προαναφέραμε, το εν λόγω μηχανικό σύνολο εμφανίζει σημαντικά μειωμένη μέση κατανάλωση καυσίμου καθώς και ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων ενώ, τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του ορίζονται κάθε 2 έτη ή 50.000 χλμ.