Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο DAF CF Silent που θα παρουσιαστεί στην προσεχή IAA 2014 εκπέμπει λιγότερα από 72 dB θορύβου κατά την λειτουργία του.

Νέο… αθόρυβο DAF CF στην IAA 2014

2.443 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2014)

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, η DAF Trucks θα παρουσιάσει μια νέα, ιδιαίτερα αθόρυβη, έκδοση του CF με εκπομπές θορύβου κάτω από το όριο των 72 dB.

Στην προσεχή ΙΑΑ 2014 που θα διοργανωθεί από 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας, η DAF Trucks αναμένεται να παρουσιάσει πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα οχημάτων.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η νέα έκδοση «CF Silent» της γνωστής σειράς που διακρίνεται κυρίως για την ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία της. Το γεγονός αυτό την κατατάσσει μεταξύ των επονομαζόμενων «Quiet Trucks» τα οποία, με βάση τις σχετικές Κοινοτικές οδηγίες, είναι σε θέση να επιχειρούν εντός του αστικού οδικού δικτύου, ακόμη και κατά της διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Το νέο DAF CF Silent εφοδιάζεται με τον γνωστό κινητήρα PACCAR MX-11 που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 6 και προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ από 290 – 440 ίππους.

Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διακρίνεται ήδη για την αθόρυβη λειτουργία του ωστόσο, με το πάτημα ενός ειδικού διακόπτη με την ονομασία «Silent» στο ταμπλό του οχήματος, ο οδηγός είναι σε θέση να μεταβάλλει τη λειτουργία του προκειμένου να το καταστήσει ακόμη πιο… ήσυχο. Σε αυτήν την περίπτωση, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα μειώνει τα μέγιστα αποθέματα της ροπής καθώς και τις στροφές λειτουργίας του ενώ, οι εναλλαγές των σχέσεων πραγματοποιούνται σε ακόμη πιο χαμηλό φάσμα.

Η DAF Trucks έχει ανακοινώσει πως, το CF Silent θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2015 σε εκδόσεις τράκτορα ή πλαισίου (4x2), με τρεις τύπους καμπίνας (Day, Sleeper και Space Cab) καθώς και με πολλαπλές επιλογές ως προς το μήκος των μεταξονίων, τον τύπο των αξόνων κ.ά.