Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι εμπρός κολώνες της καμπίνας του νέου FH είναι τοποθετημένες πιο κάθετα ωστόσο, ο αεροδυναμικός συντελεστής του οχήματος έχει βελτιωθεί. Παράλληλα, και η σχεδίαση της καμπίνας είναι πιο δυναμική.

Ο ωφέλιμος εσωτερικός χώρος στη νέα καμπίνα του FH είναι αυξημένος κατά 1κ.μ. ενώ και οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν αυξηθεί

Νέα, πιο φαρδιά και πιο αναπαυτικά είναι και τα κρεβάτια που προσφέρει η Volvo Trucks με το νέο FH.

Δημιουργώντας ένα εξαιρετικό «περιβάλλον εργασία» για τον οδηγό

5.435 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2014)

Προκειμένου να αναβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, η Volvo Trucks πραγματοποίησε και πολλαπλές τροποποιήσεις στη καμπίνα της νέας γενιάς του FH.
Πέραν των δομικών αλλαγών που αναφέραμε, ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα της νέας καμπίνας του Volvo FH είναι πως προσφέρει αυξημένο ωφέλιμο εσωτερικό χώρο (έως και κατά 1 κ.μ.) ενώ παράλληλα και η χωρητικότητα των διαφόρων αποθηκευτικών χώρων έχει αυξηθεί κατά περίπου 300 λτ.
Μια από τις βασικότερες αλλαγές στη καμπίνα του νέου Volvo FH είναι πως οι εμπρόσθιες κολώνες στο παρμπρίζ (A-Pillars) είναι πλέον πιο κάθετες, γεγονός που έχει αυξήσει τους χώρους στο εσωτερικό του οχήματος.
Παράλληλα όμως, ο αεροδυναμικός συντελεστής της έχει βελτιωθεί επίσης ενώ, σχεδιαστικές «πινελιές» όπως η κεκλιμένη γωνία των άνω άκρων του θόλων των εμπρόσθιων τροχών σε συνδυασμό με τη μορφή των νέων φωτιστικών σωμάτων, δημιουργούν ένα πιο… δυναμικό συνολικό αποτέλεσμα.
Επίσης, οι νέοι καθρέπτες φέρουν πιο λεπτούς βραχίονες, γεγονός που αυξάνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού αλλά και την αεροδυναμική της καμπίνας ενώ, σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό.
Καταρχήν, η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα είναι τέτοια που, από την πρώτη στιγμή ο οδηγός νιώθει πως όλα βρίσκονται εκεί που έπρεπε. Χαρακτηριστικά νιώθει σαν να οδηγούσε το νέο Volvo FH για πολλά χρόνια.
Επιπλέον, το νέο κάθισμα προσφέρει καλύτερη στήριξη, είναι πιο αναπαυτικό ενώ φέρει πολλαπλές ρυθμίσεις. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη πλήρως ρυθμιζόμενη κολώνα του τιμονιού που μπορεί να αλλάξει κλίση έως και κατά 20 μοίρες, επιτρέπει την άμεση εύρεση της βέλτιστης θέσης οδήγησης.
Παράλληλα και τα κρεβάτια έχουν επανασχεδιαστεί, με το πλάτος τους να ανέρχεται έως και στα 815 χλστ.