Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

60 έτη ιστορίας της Setra Buses

4.049 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2015)

Με την παρουσίαση της νέας Setra ComfortClass S 511 HD που είναι ήδη διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, η γερμανική εταιρεία συμπληρώνει 60 έτη πρωτοπορίας και καινοτόμων λύσεων στην εξέλιξη τουριστικών λεωφορείων για όλες τις χρήσεις με κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης που η Setra προετοίμασε για τα 60έτη ιστορίας της, βρεθήκαμε στην πόλη της Δρέσδης (Γερμανία) προκειμένου να δούμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια μακρά ιστορία καινοτομιών και κορυφαίων λύσεων στην κατασκευή τουριστικών λεωφορείων.
Ειδικότερα, η έκδοση S 511 HD, που είναι και η μικρότερη σε διαστάσεις επιλογή στη γκάμα της σειράς ComfortClass 500, ουσιαστικά… κλείνει τον κύκλο που είχε ανοίξει το μακρινό 1955, όταν και η εταιρεία Karl Kassbohrer Fahrzeugwerke GmbH (πρόδρομος της Setra) είχε παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης το πρώτο τουριστικό λεωφορείο με αυτοφερόμενο πλαίσιο, το θρυλικό S6.
Από εκείνο το όχημα που ήταν σε θέση να μεταφέρει έως και 25 επιβάτες με συνολικό μήκος αμαξώματος 6,7μ., μέχρι το S 511 HD με μήκος 10,46μ. που μπορεί να μεταφέρει έως και 41 επιβάτες, έχει μεσολαβήσει περισσότερος από μισός αιώνας συνεχούς εξέλιξης, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν από κάθε άποψη.