Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στα «σκαριά» ο διάδοχος του VW Bulli;

2.191 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2007)

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει η VW. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι προ διετίας οι υπεύθυνοι της Γερμανικής εταιρείας είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει διάδοχος, οι φήμες εντείνονται σχετικά με τη νέα γενιά του VW Bulli.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σαλονιού του Ντιτρόϊτ, η VW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με την ονομασία Microbus που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως τον προάγγελο για τη μελλοντική νέα γενιά του VW T1 του θρυλικού «Bulli», ενός από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά, μοντέλα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια του 2007, το «Bulli» συμπλήρωσε 60 έτη από τη πρώτη παρουσίαση του και η ανταπόκριση των φίλων του Γερμανικού μοντέλου στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η VW στο Αννόβερο ήταν εντυπωσιακή. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως ένα εκ των κορυφαίων ροκ συγκροτημάτων της Μ. Βρετανίας, οι «The Who» ενώθηκαν ξανά προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια ακόμα συναυλία κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συγκέντρωσης των θιασωτών του Γερμανικού μοντέλου.

Καθίσταται λοιπόν σαφές πως η μεγάλη απήχηση που φαίνεται πως συνεχίζει να έχει το θρυλικό mini-bus της VW σε παγκόσμιο επίπεδο ωθεί του ιθύνοντες της Γερμανικής εταιρείας στην επανεξέταση του ενδεχόμενου παρουσίασης μια ακόμα γενιάς του.

Σύμφωνα μάλιστα με φήμες από το στρατόπεδο της VW υπάρχουν σκέψεις που αφορούν την περαιτέρω εξέλιξη της νέας γενιάς του Bulli (ονομασία που μόλις πρόσφατα η εταιρεία κατοχύρωσε) αν και προκειμένου ένα τέτοιο εγχείρημα να καταστεί βιώσιμο και επικερδές, επιβάλλεται να εξασφαλιστούν πωλήσεις της τάξεως των 100.000 οχημάτων σε ετήσια βάση.

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να «πτοεί» τον διεθνή Τύπο στον οποίο ήδη διέρρευσαν τα πρώτα «κατασκοπευτικά» σχέδια της νέας γενιάς του μοντέλου.