ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παρουσίαση του πρωτότυπου Toyota

1.866 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2008)

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που άνοιξε τις πύλες του σήμερα (14/01) αποφάσισε η Toyota Motors να παρουσιάσει επίσημα το νέο πρωτότυπο μοντέλο A-Bat που αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή σχετικά τα με τα ελαφρά ημιφορτηγά του μέλλοντος.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του νέου πρωτότυπου Picka-Up που η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι του Ντιτρόιτ, και το οποίο (όπως είναι φυσικό) προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ, αποτελεί το γεγονός ότι βασίζεται σε μια πλατφόρμα που του επιτρέπει να συμπεριφέρεται ως ένα καθαρά επιβατικό όχημα κατά την κίνηση στην άσφαλτο. Παράλληλα οι σχετικά περιορισμένες (για τα δεδομένα της κατηγορίας) διαστάσεις του αμαξώματος προσφέρουν ένα πολύ καλό επίπεδο ευελιξίας εντός της πόλης (!). Τέλος το σύστημα Toyota Hybrid Synergy Drive® στους κινητήρες περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα και όπως και στη περίπτωση του Prius, είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων και αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Βασικό χαρακτηριστικό της εξωτερικής σχεδίασης του πρωτότυπου A-Bat, το οποίο και φαντάζει πολύ κοντά στη «τελική ευθεία» που θα το οδηγήσει στις γραμμές παραγωγής, είναι οι έντονες ακμές και τα «νεύρα» που απαντώνται σε όλο το μήκος του αμαξώματος. Παράλληλα οι αρκετές καμπύλες προσδίδουν μια έκδηλη νότα στιβαρότητας στο συνολικό αποτέλεσμα.

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Toyota A-Bat είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός και σαφέστατα αποτελεί μια σχεδιαστική άσκηση αναφορικά με το πώς ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιβατών του στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας, της εργονομίας αλλά και των διαφόρων εφαρμογών της τηλεματικής.

Το συνολικό μήκος του αμαξώματος του Toyota A-Bat ανέρχεται στα 4.605 χλστ., το πλάτος στα 1.890 χλστ. και το ύψος στα 1.626 χλστ. αντίστοιχα. Το μεταξόνιο του οχήματος ανέρχεται στα 2.850 χλστ. ενώ λίγο μικρότερο είναι το μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης (με τα καθίσματα της πίσω σειράς αναδιπλωμένα) και την πέμπτη πόρτα ανοικτή, καθώς ορίζεται στα 2.439 χλστ. Σε κανονικές συνθήκες, το μήκος του χώρου φόρτωσης ξεκινά από τα 1.219 χλστ.