Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην Γενεύη το νέο NV200

2.116 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2009)

Στην 79η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (03-15/03) αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του Nissan NV200, ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού με περιορισμένες διαστάσεις και μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ιαπωνική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Nissan Motor Company και επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων, κ. Andy Palmer, μέχρι το 2012 η Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά 13 νέα επαγγελματικά οχήματα.

Το νέο NV200 που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Γενεύη ουσιαστικά αποτελεί προπομπό της νέας αυτής γενιάς επαγγελματικών της Nissan.

Σχεδίαση- Διαστάσεις- Μεταφορικές δυνατότητες

Το NV200 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις συνολικά παραλλαγές που αφορούν σε ένα Van και δύο επιβατικές εκδόσεις με δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών έκαστη. Με συνολικό μήκος αμαξώματος λίγο μικρότερο των 4,4 μ., το NV200 διακρίνεται για τις έντονες ακμές και τις καμπύλες γραμμές που διατρέχουν όλο το μήκος και πλάτος του.
Παρά το σχετικό μικρό συνολικό μήκος του οχήματος, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να υποστηρίξει φορτία μήκους έως και 2.040 χλστ. με μέγιστο όγκο 4,1 κ.μ. ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ορίζεται στα 771 κιλά. Παράλληλα ένα ακόμα θετικό του στοιχείο αφορά στο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης το οποίο απέχει το έδαφος μόλις 520 χλστ.

Εσωτερικός διάκοσμος- Χώροι

Καλαίσθητο και σύμφωνο με τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις είναι το εσωτερικό του νέου NV200 με την κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει στο κάτω μέρος της τον επιλογέα ταχυτήτων. Παράλληλα έχουν προβλεφθεί πολλαπλοί και εύκολα προσβάσιμοι χώροι για μικροαντικείμενα.
Οι πίσω πόρτες και στις επιβατικές εκδόσεις είναι συρόμενες ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα δύο ανεξάρτητα καθίσματα της τρίτης σειράς δεν αφαιρούνται προκειμένου να διασφαλιστεί επιπλέον χώρος στο πίσω μέρος του οχήματος, αλλά αναδιπλώνονται πλήρες στα τοιχώματα του αμαξώματος.

Μηχανικά μέρη και κινητήρες

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του Nissan NV200 θα περιλαμβάνει έναν –πλήρως αλουμινένιο- 1.600άρη βενζινοκινητήρα με ισχύ 108 ίππων και ροπή 153 Nm. Παράλληλα θα προσφέρεται και ένας πετρελαιοκινητήρας 1,5 dCi με ισχύ 86 ίππων και ροπή 200 Nm. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Nissan, η εμπορική πορεία του NV200 θα ξεκινήσει άμεσα από την αγορά της Ιαπωνίας ενώ μέσα στο δεύτερο μισό του 2009 θα λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης. Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ακολουθήσουν.