ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το φθινόπωρο λανσάρεται το νέο Nissan Van

2.424 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2009)

Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Nissan NV200 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης (7 Μαΐου). Η εμπορική πορεία του οχήματος αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα σε αρκετές αγορές της ΕΕ τον Οκτώβριο ενώ επιπλέον εκδόσεις του θα λανσαριστούν μέσα στο 2010.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Ιαπωνική εταιρεία, το νέο NV200 που παρουσιάστηκε και πρόσφατα (7 Μαΐου) στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε διάφορες χώρες της ΕΕ από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Τότε θα λανσαριστούν οι εκδόσεις «Van» και «Combi» του νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος της Nissan ενώ λίγο αργότερα (μέσα στο 2010) θα ξεκινήσει και η εμπορική πορεία των επιβατικών εκδόσεων «Family».

Αρχικά τα οχήματα που θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ενώ από τον Νοέμβριο του 2009 θα ξεκινήσει και η συναρμολόγηση του NV200 από τη γραμμή παραγωγής της Nissan στην Βαρκελώνη.

Με μήκος αμαξώματος που δεν υπερβαίνει τα 4,4 μέτρα, το νέο NV200 θα είναι σε θέση προσφέρει χώρο φόρτωσης 4,1 κ.μ. εκδόσεων ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να υποστηρίξει ανέρχεται έως και τα 771 κιλά.

Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά σε έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων (1.598 κ.εκ.) που αποδίδει ισχύ 108 ίππων και ροπή 153 Nm, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ένας πετρελαιοκινητήρας 1,5 λτ. (1.461 κ.εκ.) που αποδίδει ισχύ 86 ίππων και ροπή 200 Nm.

Στα βασικότερα χαρακτηριστικά του νέου Ιαπωνικού Van συγκαταλέγονται οι μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες, οι άνετοι χώροι στο εσωτερικό και ο πληρέστατος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το NV200 θα μπορεί με στοιχεία όπως κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά παράθυρα, ESP, ΑBS με Brake Assist και EBD, δύο μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους κ.ά.