Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η γκάμα επαγγελματικών της Peugeot

12.518 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2009)

Η Peugeot αποτελεί διαχρονικά μια από τις κορυφαίες και πρωτοπόρες εταιρείες των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, η οποία προσφέρει μια πληρέστατη γκάμα επαγγελματικών αυτοκινήτων, έχοντας ως κοινό παρανομαστή την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καθώς και την ποικιλία επιλογών.

Το www.autotritipro.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά την γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της γαλλικής εταιρείας.

207 Entreprise

Το δυναμικό μίνι επαγγελματικό της Γαλλικής εταιρείας βασίζεται –όπως και η πλειοψηφία των ανταγωνιστών του- στην 3θυρη εκδοχή του αμαξώματος του Citroen C2 και διακρίνεται μεταξύ άλλων για την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την κομψή σχεδίαση του αμαξώματος.
Στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα και τα μεγάλα καθίσματα είναι αναπαυτικά και με καλή πλευρική στήριξη των σωμάτων των επιβατών.
Ο χώρος φόρτωσης είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με μέγιστο όγκο 840 λίτρων και βάρος το οποίο, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ανέρχεται στα 380- 388 κιλά.
Σε ότι αφορά στην γκάμα των κινητήρων του, το 207 Entreprise είναι διαθέσιμο με έναν κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με ισχύ 61 ίππων και ροπή 94 Nm καθώς και ένα μηχανικό σύνολο πετρελαίου χωρητικότητας 1.398 κ.εκ. που αποδίδει ισχύ 70 ίππων και ροπή 160 Nm.

Bipper

To Bipper διακρίνεται για την ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματος και τις εξαιρετικά περιορισμένες διαστάσεις του. Τα τονισμένα φτερά των τροχών, ο ογκώδης προφυλακτήρας και τα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα κερδίζουν άμεσα τις εντυπώσεις, ενώ στο εσωτερικό, η έξυπνη χωροταξική διαρρύθμιση και το εφευρετικό ντιζάιν διασφαλίζουν άνετους χώρους για τους επιβάτες.
Ο εσωτερικός διάκοσμος του Bipper διακρίνεται για την πρακτικότητά του, είτε αναφερόμαστε στους αποθηκευτικούς χώρους που έχουν προβλεφθεί, είτε στις εργονομικές θέσεις των διαφόρων χειριστηρίων του οχήματος (διακόπτες κ.ά.).
Παρά τις περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις, το Peugeot Bipper προσφέρει χώρο φόρτωσης με μήκος 1.523 χλστ., πλάτος 1.473 χλστ. (1.046 χλστ. μεταξύ των θόλων) και ύψος 1.181 χλστ., αντίστοιχα. Με την αναδίπλωση του καθίσματος του οδηγού, το μέγιστο μήκος του επεκτείνεται στα 2.490 χλστ. και ο ωφέλιμος όγκος αυξάνεται από τα 2,5 κ.μ. στα 2,8 κ.μ.
Οι επιλογές στην γκάμα των μηχανικών συνόλων του Bipper αφορούν σ’ ένα βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων, με ισχύ 75 ίππων και σ’ έναν αντίστοιχης χωρητικότητας πετρελαιοκινητήρα, ισχύος 68 ίππων.

Partner

Το νέο μοντέλο φέρει σε μεγαλύτερο βαθμό, όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προκατόχου του, όπως είναι οι καλές μεταφορικές δυνατότητες και η οδική συμπεριφορά, η κομψή σχεδίαση και οι πολλές έξυπνες λύσεις, ενώ η οδική του συμπεριφορά «διακρίνεται» από άνεση, ασφάλεια και σταθερότητα ανεξαρτήτως φορτίου.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πλήρως ανανεωμένου εσωτερικού του νέου Partner είναι οι άφθονοι χώροι που προσφέρει. Πέραν αυτού, αξίζει να εστιάσουμε στην αρκετά καλή εικόνα των πλαστικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, ενώ πολύ καλή είναι και η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων και ειδικά του επιλογέα ταχυτήτων.
Το συνολικό ωφέλιμο φορτίο του γαλλικού μοντέλου φτάνει έως και τα 850 κιλά, ενώ ο συνολικός όγκος του χώρου φόρτωσης του γαλλικού μοντέλου μπορεί να φτάσει τα 3,7 κ.μ και η πρόσβαση σε αυτόν πραγματοποιείται και σε αυτή την περίπτωση με ευκολία χάρη στις πίσω πόρτες και τις δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες.
Εφοδιάζεται με δίλιτρο μηχανικό σύνολο βενζίνης το οποίο αποδίδει 141 ίππους, ισχύς η οποία κρίνεται επαρκής για να κινήσει σε σβέλτους ρυθμούς το αμάξωμα.

Boxer

Το Peugeot Boxer τελευταίας γενιάς είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο και σίγουρα πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό. Σχεδιαστικά και όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, το γαλλικό van υιοθετεί νέα σχεδιαστικά πρότυπα, όντας κομψό και προπάντων δυναμικό.
Η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό του Boxer τελευταίας γενιάς είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο, με κύρια χαρακτηριστικά την καλή εργονομία, τον ευχάριστο διάκοσμο και το άρτιο φινίρισμα, το οποίο αποτρέπει την εμφάνιση ενοχλητικών τριγμών στην καμπίνα των επιβατών.
Το μεγαλύτερο πλάτος του αμαξώματος, σε συνδυασμό με το αυξημένο πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών του αναβαθμισμένου Boxer, αύξησε κατακόρυφα τις μεταφορικές του δυνατότητες. Η πρόσβαση στο χώρο των εμπορευμάτων είναι εφικτή είτε από την πίσω δίφυλλη πόρτα, είτε από τη δεξιά συρόμενη, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και αριστερή συρόμενη πόρτα.
Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ (Euro 4) των 2,2 λίτρων αποδίδει 120 ίππους και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την εύρυθμη και γραμμική του λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών, ενώ δύναται να κινήσει σε πολύ καλούς ρυθμούς το βαρύ αμάξωμα.

Expert

Το νέο μοντέλο της Peugeot ξεχωρίζει για την καλαίσθητη και φρέσκια σχεδίασή του, το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και τις μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες. Η εξωτερική σχεδίαση έχει ως σημείο αναφοράς την κομψή μάσκα και τα όμορφα φωτιστικά σώματα, στοιχεία τα οποία, σε συνδυασμό με τις αυξημένες διαστάσεις, σηματοδοτούν τις σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο.
Η άνεση και η λειτουργικότητα είναι το δίπτυχο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο σχεδιασμός του εσωτερικού. Στην καμπίνα των επιβατών τον πρώτο λόγο έχουν ο ευχάριστος διάκοσμος, η κομψή αισθητική, σε συνδυασμό φυσικά με την καλή ποιότητα των υλικών. Η εργονομία είναι επίσης καλή, με όλα τα χειριστήρια να βρίσκονται στις σωστές θέσεις.
Ο χώρος φόρτωσης του Expert είναι πλέον πιο μεγάλος, ως λογική συνέπεια της αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων του αμαξώματος. Η χωρητικότητά του κυμαίνεται από 5 έως 7 κυβικά μέτρα, ανάλογα πάντα με την έκδοση, το ύψος της οροφής και το μεταξόνιο.
Το δίλιτρο μηχανικό σύνολο βενζίνης αποδίδει 141 ίππους, ισχύς η οποία κρίνεται επαρκής για να κινήσει σε γοργούς ρυθμούς το αμάξωμα. Η κλιμάκωση των σχέσεων ευνοεί τη μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα.