ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing

Νέα γραμμή παραγωγής της Renault Trucks

1.723 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2009)

Πλήρως αναβαθμισμένη, με νέα ρομποτικά συστήματα, αυξημένη παραγωγή, περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας και πιο φιλική προς το περιβάλλον είναι πλέον η γραμμή κατασκευής και βαφής καμπινών της Renault Trucks στη Blainville που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Η γραμμή παραγωγής καμπινών της Renault Trucks ετέθη σε λειτουργία το 1994 και μπορούσε να κατασκευάσει 180 καμπίνες ημερησίως. Το 2002 επενδύθηκαν σε αυτήν περίπου 3 εκ. ευρώ προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή της στις 240 καμπίνες σε ημερήσια βάση ενώ έπειτα από μια νέα επένδυση συνολικά 12 εκ. ευρώ το 2005, η παραγωγή της αυξήθηκε στις 300 καμπίνες/ ημέρα.

Ωστόσο η συνεχής ανάγκη για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της, ώθησε την Renault Trucks στην περαιτέρω βελτίωση του εν λόγω εργοστασίου της και πρόσφατα ανακοίνωσε πως πλέον η γραμμή παραγωγής της Blainville είναι σε θέση να κατασκευάζει 390 καμπίνες την ημέρα (σε τρεις βάρδιες) ενώ έχει αυτοματοποιηθεί πλήρως και το τμήμα βαφής τους.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Γαλλικής εταιρείας, οι διαδικασίες κατασκευής και βαφής των καμπίνων για όλη τη γκάμα φορτηγών της, έχει αναβαθμιστεί εκ νέου και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη σε μια προσπάθεια να μειωθούν τόσο τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας όσο και οι εκπομπές ρύπων που εκλύονται στο περιβάλλον. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η γραμμή παραγωγής της Blainville απαιτεί κατά την λειτουργία της 50% λιγότερα καύσιμα και 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα έχει βελτιωθεί κατά 35% η εκπομπή βλαβερών προς το περιβάλλον ουσιών από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την βαφή των καμπινών καθώς κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους εντός του εργοστασίου.