Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πλήθος εκδόσεων και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά για το νέο Iveco Daily minibus.

Πιο άνετο για οδηγό και επιβάτες το εσωτερικό (η φωτό είναι από το Daily Van).

Ακόμα πιο άνετο το νέο Iveco Daily minibus

6.753 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2021)

Ριζικά ανανεωμένο εμφανίζεται το Iveco Daily minibus, με αναβαθμισμένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, αυξημένη συνδεσιμότητα και καθαρότερους κινητήρες, προκειμένου να μεταφέρει «βασιλικά» τους επιβάτες του, σε κάθε μία από τις πέντε εκδόσεις του.

Η Iveco Bus παρουσιάζει το νέο της minibus, το οποίο στηρίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο Daily. Όπως και στο Van έτσι και στο επιβατικό όχημα, προεξάρχον νέο στοιχείο είναι η έξυπνη, ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση «Air-Pro», μέσω της οποίας αυξάνεται σημαντικά η προσφερόμενη άνεση.


Πιο άνετο για οδηγό και επιβάτες το εσωτερικό (η φωτό είναι από το Daily Van).

Πιο άνετο για οδηγό και επιβάτες το εσωτερικό (η φωτό είναι από το Daily Van).

Kοινοποίησε το »

 

Με γνώμονα την άνεση

Η εν λόγω αερανάρτηση φέρει τη μονάδα ελέγχου συνεχούς απόσβεσης AIR-PRO (CDC: Continuous Damping Control) και χάρη σε αυτή αντιδρά άμεσα στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, υπολογίζοντας κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου την ιδανική πίεση σε κάθε αμορτισέρ. Η ρύθμιση «Soft» δίνει προτεραιότητα στην άνεση, η «Load» προσφέρεται για τη βελτιστοποίηση του χειρισμού σε συνθήκες πλήρους φόρτωσης, ενώ η «Auto» αφήνει την ανάρτηση να λειτουργήσει με βάση τις αυτόματες παραμέτρους του συστήματος.
 
Δείτε εδώ το Iveco Daily της νέας εποχής
 
Το νέο Daily minibus διαθέτει ένα κάθισμα οδηγού, του οποίου τα κεντρικά τμήματα του μαξιλαριού και της πλάτης -όπως και το προσκέφαλο- διαθέτουν αφρό μνήμης, γεγονός που συνιστά μια πρωτιά στην κατηγορία. Ο αφρός διαμορφώνεται σύμφωνα με το σώμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος, μειώνοντας τις ανώτερες τιμές της πίεσης έως και κατά 30%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της προσφερόμενης άνεσης και την προστασία από τον πόνο στην πλάτη. Επιπλέον, τα πλαϊνά τμήματα έχουν ενισχυθεί με αφρό υψηλής πυκνότητας 15 χλστ., για να βελτιώσουν την πλευρική συγκράτηση, ενισχύοντας την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία. Ακόμα, τα ψηλότερα άτομα θα είναι πιο άνετα με το μπροστινό μαξιλάρι, το οποίο είναι μακρύτερο κατά 20 χλστ. και πιο παχύ κατά 15 χλστ.
 

Με νέο κιβώτιο και καθαρότερους κινητήρες

Επιπλέον, το minibus της Iveco εξοπλίζεται με κινητήρες που πληρούν τα αυστηρότερα αντιρρυπαντικά πρότυπα Euro VI-E και χρησιμοποιούν ένα σύστημα διπλής SCR μετεπεξεργασίας που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Προσφέρεται με δύο diesel σύνολα ισχύος 180 και 210 ίππων, αλλά και με ένα 3λιτρο μοτέρ φυσικού αερίου (Natural Gas) απόδοσης 136 αλόγων ισχύος και 350 Nm ροπής.
 
Το παρών στο νέο minibus της Iveco Bus δίνει το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της εταιρείας, το οποίο χρειάζεται αλλαγή λαδιών κάθε 350.000 χλμ., συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership - TCO) κατά 4%. Επιπλέον, προσφέρεται η επιλογή για το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Hi-Matic, ενώ για την περαιτέρω αναβάθμιση της άνεσης και της ασφάλειας έχει προστεθεί ένα retarder της Telma.
 

Υψηλή συνδεσιμότητα

Όπως και στην έκδοση Van, συναντάμε το σύστημα τηλεματικής «IVECO ON Telematics», με τις υπηρεσίες «IVECO ON SOLUTIONS» να καθιστούν ευκολότερη τη ζωή και τη δουλειά τόσο του οδηγού όσο και του διαχειριστή στόλου. Στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας που προσφέρονται μέσω του «IVECO ON» συναντάμε τις εξής: FLEET, UPTIME, CARE, REPAIR & MAINTENANCE και PARTS.
 
Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το βασικό πακέτο συνδεσιμότητας «SMART PACK» που προσφέρει τα ακόλουθα εργαλεία: SMART REPORT, SAFE DRIVING REPORT, IVECO ON CUSTOMER PORTAL και VEHICLE MONITORING & REMOTE ASSISTANCE. Επιπλέον, το πακέτο «PREMIUM PACK» προσθέτει στα παραπάνω τις υπηρεσίες FLEET MANAGEMENT και IVECO WEB API.
 
Σημειώνεται, πως «κερασάκι» συνδεσιμότητας αποτελεί το σύστημα «IVECO Driver Pal», ο πρωτοπόρος φωνητικός και ψηφιακός «σύντροφος» του οδηγού, που του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με το όχημα και την κοινότητα και να έχει πρόσβαση στις συνδεδεμένες υπηρεσίες της IVECO, χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές μέσω του Amazon Alexa.
 

Σε πλήθος εκδόσεων

Το νέο ιταλικό minibus, προσφέρεται σε μία σειρά εκδόσεων, προκειμένου να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών του. Αναλυτικότερα, στη γκάμα του ανανεωμένου επιβατικού Daily συναντάμε τις πιο κάτω εκδόσεις:
 
Daily Pop
Ειδικά σχεδιασμένη έκδοση για την ιταλική αγορά, προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μήκους, με δύο diesel και έναν CNG κινητήρα. Δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς 32-41 επιβατών, ανάλογα με τη χρήση του, καθώς μπορεί να αποτελέσει και σχολικό λεωφορείο.
 
Daily Start
Πρόκειται για τη βασική έκδοση μήκους 6 μέτρων, που λανσάρεται σε 3 μήκη αμαξώματος και πλήθος επιλογών εσωτερικού για τη μεταφορά 17-22 επιβατών, ενώ φέρει και ειδικό χώρο για τη μεταφορά αναπηρικού αμαξιδίου. Προαιρετικά, μπορεί να αποκτηθεί με ηλεκτρικά συρόμενη πόρτα με ανακλινόμενο σκαλοπάτι και κεντρικό σύστημα κλιματισμού.
 
Daily Line
Προορίζεται για αστικές και προαστικές μετακινήσεις και ομοίως προσφέρεται σε 3 μήκη και με τρία είδη πόρτας (μηχανική, ηλεκτρική ή συρόμενη). Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 22 επιβάτες, ενώ δύναται να παραγγελθεί σε ειδική έκδοση για τη μεταφορά ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, εξοπλιζόμενο με μια σειρά στοιχείων που διευκολύνουν την επιβίβαση και αποβίβασή τους.
 
Daily Tourys
Η «ταξιδιωτική» έκδοση του Daily μπορεί να μεταφέρει 19 επιβάτες (και ξεναγό), προσφέροντας μια μπαγκαζιέρα όγκου 2,5 κ.μ. Εξοπλίζεται με πνευματική ανάρτηση, κλιματισμό, φώτα LED, οπτικοακουστικό σύστημα multimedia και θύρα USB για κάθε σετ καθισμάτων.
 
Daily Access
Πρόκειται για μια νέα έκδοση χαμηλής εισόδου (Low-Entry) και κατά κανόνα θα διατίθεται με κινητήρες φυσικού αερίου Natural Gas, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν και με βιομεθάνιο. Προορίζεται για αστική χρήση στο πλαίσιο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
 

Kοινοποίησε το »