Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ακόμη περισσότερη οικονομία, ακόμη περισσότερο όφελος!

5.896 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

Χάρη σε πολλαπλές στοχευμένες επεμβάσεις, η Mercedes-Benz κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα του Actros, διασφαλίζονας ακόμη περισσότερο όφελος για τον ιδιοκτήτη του.

Aπό το 2015 όταν και πρωτοπαρουσίαστηκε, η υπάρχουσα γενιά του Mercedes-Benz Actros κατάφερε να φέρει τα… πάνω – κάτω στην κατηγορία των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ειδικότερα σε ότι αφορά σε ζητήματα αποδοτικότητας, εξοικονόμησης καυσίμου, αξιοπιστίας κ.ο.κ.
Μια διετία μετά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να αναβαθμίσει περαιτέρω τη γραμμή μετάδοσης της κίνησης του εν λόγω μοντέλου, επιτυγχάνοντας ακόμη περισσότερη οικονομία καυσίμου.
Συγκεκριμένα, χάρη σε συγκεκριμένες επεμβάσεις όπως π.χ. στον πίσω άξονα, το ανανεωμένο Actros έχει να επιδείξει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 6%, γεγονός που επιφέρει θεαματικά οφέλη στο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας για τους πελάτες της εταιρείας, σε πάσης φύσεως εφαρμογές…

Οι τρεις πυλώνες της αποδοτικότητας
Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz Trucks, η βέλτιστη αποδοτικότητα ενός φορτηγού οχήματος βασίζεται εν πολλοίς σε τρεις βασικούς πυλώνες. Ας τους δούμε αναλυτικότερα:
 
Μειωμένα λειτουργικά κόστη
Μια από τις βασικές παραμέτρους για τη μείωση του λειτουργικού κόστος ενός οχήματος είναι φυσικά, ο περιορισμός της κατανάλωσης καυσίμου του.
Η Mercedes-Benz είναι από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασαν τεχνολογίες όπως το Predictive Powertrain Control για τη λειτουργία των Euro6 κινητήρων των οχημάτων της, γεγονός που επέφερε μείωση της μέση κατανάλωσης τους έως και κατά 5%. Παράλληλα, σημαντικές είναι και οι επεμβάσεις που έχουν δεχθεί τα μηχανικά σύνολα OM 470 και OM 471, οι οποίες έχουν επιφέρει μείωση της μέσης κατανάλωσης τους κατά 6% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αυξημένα επίπεδα ασφάλειας
Όπως είναι φυσικό, τα οχήματα που δεν εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην… κινητικότητα τους.
Για τον λόγο αυτό, επί σειρά δεκαετιών η Mercedes-Benz Trucks επενδύει στον τομέα της ασφάλειας εξελίσσοντας κορυφαίες τεχνολογίες όπως τα συστήματα ABS, ASR, EBS (Electronic Braking System), Lane Keeping Assist, Stability Control Assist και φυσικά το Active Brake Assist. Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το καινοτόμο «Sideguard Assist» που είναι σε θέση να ειδοποιήσει άμεσα τον οδηγό για εμπόδια που βρίσκονται στα πλευρά του οχήματος.