Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Πιο οικονομικό αλλά και ασφαλέστερο από ποτέ!

    5.911 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

    Εκτός από ιδιαίτερα αποδοτικό, το Mercedes-Benz Actros αποδεικνύεται και σε ένα από τα πιο ασφαλή βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ιδιαίτερα μάλιστα σε ότι αφορά την κίνηση του σε αστικό περιβάλλον.
    Η τελευταία γενιά του Active Brake Assist (4η κατά σειρά) με την οποία εφοδιάζεται είναι σε θέση ακόμη και να ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα σε περίπτωση που ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο στην πορεία του φορτηγού με το οποίο ενδέχεται να συγκρουστεί. Το ABA 4 είναι σε θέση μάλιστα να «αντιληφθεί» ακόμη και πεζούς, ενώ η λειτουργία του δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως π.χ. η βροχή ή η ομίχλη.
    Παράλληλα όμως, το Mercedes-Benz Actros είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας του που εφοδιάζεται και με το «Sideguard Assist», ένα ηλεκτρονικό σύστημα που αναλαμβάνει να ελέγχει συνεχώς τα όσα συμβαίνουν στις πλευρές του οχήματος.
    Στην περίπτωση δηλαδή που το όχημα ενδεχομένως να συγκρουστεί π.χ. με έναν ποδηλάτη που κινείται δίπλα του, ή με κάποια κολώνα κατά τη διάρκεια στροφής, το Sideguard Assist αναλαμβάνει να προειδοποιήσει τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα.
    Αναφορικά με το πεδίο που το Sideguard Assist ελέγχει, αξίζει να σημειώσουμε πως είναι σε θέση να ανιχνεύσει εμπόδια στις πλευρές του οχήματος σε απόσταση έως και 3,75μ. από αυτό ενώ το πεδίο του εκτείνεται τόσο μπροστά όσο και πίσω από το όχημα. Τέλος, το Sideguard Assist είναι ενεργό σε ταχύτητες κίνησης έως και 36 χλμ./ώρα.