Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με ένα βραβείο ανά χείρας έφυγε από την Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων το υβριδικό λεωφορείο της Mercedes, Citaro U.

Βραβεύτηκε το Citaro U hybrid

3.850 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Με ένα βραβείο ανά χείρας έφυγε από την Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων το υβριδικό λεωφορείο της Mercedes, Citaro U.

Το Citaro U hybrid στο Ανόβερο πήρε το βραβείο του Βιώσιμου Λεωφορείου (Sustainable Bus Award), το οποίο και προήλθε ύστερα από επτά διαφορετικές δημοσιεύσεις που υπήρξαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αφορούσαν την χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με τα διαχειρίσιμα επιπλέον κόστη.
 
Ωστόσο το κριτήριο της κατανάλωσης ήταν μόλις το ένα από αυτά που έπαιξαν ρόλο στην βράβευση του γερμανικού λεωφορείου, καθώς όπως αναφέρει η Mercedes σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση έπαιξαν και οι τομείς της ασφάλειας, της άνεσης, των εκπομπών θορύβου, της ανακυκλωσιμότητας των εξαρτημάτων και γενικά την προσέγγισης της εταιρείας για ένα φιλικό προς το περιβάλλον λεωφορείο.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη φίρμα η υβριδική τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (πετρελαίου και βενζίνης) κατά 8,5%, δίνοντας έτσι στο Citaro U hybrid το χαρακτηριστικό να συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομία καυσίμου και το βέλτιστο αποτέλεσμα.