Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διασφαλίζοντας την κερδοφορία σας

6.946 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2019)

Η κατηγορία των Μεγάλων Vans αποτελεί την κορυφαία στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, περιλαμβάνοντας οχήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση στο εσωτερικό του -κλειστού- χώρου φόρτωσης τους, έως και πέντε παλέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών και φορτία βάρους έως και 4,0t., δεδομένου ότι το μεικτό βάρος τους, υπερβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις το όριο των 3,5t.

Oι μεταφορές προϊόντων εντός της πόλης και πιο συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στο… τελευταίο χιλιόμετρο, δηλαδή έως και την πόρτα ενδεχομένως του τελικού παραλήπτη, προδιαθέτουν την ύπαρξη οχημάτων που εν μέρει είναι ευέλικτα τόσο ώστε να κινηθούν με ασφάλεια και ταχύτητα εντός της πόλης ωστόσο, είναι σε θέση να μεταφέρουν σεβαστό όγκο ή βάρος εμπορευμάτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χαμηλή συχνότητα δρομολογίων.
Αυτή είναι μια μόνο από τις… αποστολές στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν τα κορυφαία σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες, ελαφρά επαγγελματικά, τα Μεγάλα Vans.
Με τις κυριότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν εντυπωσιακές σε πληρότητα και τεχνολογικό υπόβαθρο επιλογές, τα Μεγάλα Vans θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούν τον «καθρέπτη» της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εκάστοτε εταιρεία, στην εξέλιξη και παραγωγή του ιδανικού επαγγελματικού οχήματος.
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σαν παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες προτάσεις των μεγάλων Vans που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, καταγράφοντας τις επιδόσεις του σε τομείς όπως οι διαστάσεις του χώρου φόρτωσης, το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να μεταφέρουν ή να έλξουν και φυσικά, τις επιλογές ως προς τη γκάμα των κινητήρων τους.
 
Τεράστια γκάμα εκδόσεων
Με βάση τα όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, οι εκπρόσωποι της κατηγορίας των Μεγάλων Vans είναι διαθέσιμοι σε… αρκετές χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις (!) έκαστος, με βάση τις διαστάσεις του αμαξώματος, τα επίπεδα του εξοπλισμού, τους κινητήρες, τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, στο συγκεκριμένο πίνακα μπορείτε να βρείτε τις βασικές διαστάσεις του αμαξώματος των εκδόσεων με κλειστό χώρο φόρτωσης (Vans).
 
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο (κιλά)
Με το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να υποστηρίξουν οι εκδόσεις Van να ξεκινά λίγο κάτω από τον 1,0t. αλλά να ανέρχεται ως και στους 4,0t. (βλέπε την ειδική περίπτωση του Iveco Daily), η εν λόγω κατηγορία μπορεί να… κοιτάξει στα μάτια τους εκπροσώπους της κατηγορίας των ελαφρών φορτηγών, ως προς τις μεταφορικές τους δυνατότητες.
 
Μέγιστος ωφέλιμος όγκος (κ.μ.)
Όπως προαναφέραμε, τα Μεγάλα Vans προσφέρονται σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς το μήκος του αμαξώματος και του μεταξονίου καθώς και το ύψος της οροφής τους.
Με βάση αυτό, ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης τους κυμαίνεται από τα 7,3κ.μ. έως και τα 19,6μ. (στην περίπτωση του Iveco Daily) γεγονός που τους επιτρέπει να καλύψουν απόλυτα, τις απαιτήσεις μιας τεράστιας γκάμας εφαρμογών.
 
Μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης (χλστ.)
Με το μήκος του αμαξώματος τους να κυμαίνεται από τα 5,0 – 7,5μ. περίπου, τα Μεγάλα Vans έχουν εξελιχθεί για τη μεταφορά φορτίων με μήκος από 2,6 – 5,1μ. (!), γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για τη μεταφορά, πάσης φύσεως, εμπορευμάτων εντός αλλά και εκτός της πόλης.