Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα "MirrorCam" του νέου Actros, αντικαθιστά τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες και ειδικές οθόνες στο εσωτερικό της καμπίνας.

Το σύστημα Sideguard Assist του νέου Actros, μπορεί πλέον να ανιχνεύει και την ύπαρξη πεζών (Pedestrian Detection).

Η τεχνολογία Active Drive Assist επιτρέπει πλέον την μερικώς αυτοματοποιημένη κίνηση του νέου Actros.

Η τεχνολογία "Distronic" στο νέο Sprinter, επιτρέπει την αυτόματη διατήρηση της απόστασης ασφάλειας από προπορευμόμενα οχήματα.

Μέσω του πακέτου στάθμευσης με λειτουργία Drive Away Assist, η εν λόγω διαδικασία για το νέο Sprinter γίνεται πανεύκολη και προπάντων ασφαλής.

Ελάτε να μιλήσουμε για ασφάλεια

10.491 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2019)

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου, η Mercedes-Benz σας προσκαλεί στην πίστα Μεγάρων για να γνωρίσετε από κοντά όλες τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας που προσφέρει στα επαγγελματικά της οχήματα.

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία σας προσκαλεί η Mercedes-Benz Ελλάς μέσα στο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες ασφάλειας που προσφέρει με τα επαγγελματικά οχήματα της (ελαφρά και βαρέα).
Ειδικοί εκπαιδευτές από τη Γερμανία σε συνεργασία με τους καταρτισμένους ειδικούς της Mercedes-Benz Ελλάς θα προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν «ζωντανά» εντός της πίστας, τις πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφάλειας που η εταιρεία προσφέρει με τις –κορυφαίες στην κατηγορία τους- νέες γενιές των Sprinter και Actros.
Παράλληλα, θα διεξαχθούν πολλαπλά μικρά σεμινάρια (LetΆs Talk workshops), όπου οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Mercedes-Benz θα εξηγούν με σαφή και απλό τρόπο τη λειτουργία των εν λόγω συστημάτων, συζητώντας με το κοινό τη χρησιμότητα τους κατά τη διάρκεια των καθημερινών δρομολογίων.
Παράλληλα, οι φίλοι της Mercedes-Benz θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να οδηγήσουν, την πληρέστατη γκάμα ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της καθώς, όλα τα γνωστά… αστέρια θα δώσουν το παρόν στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων όπως το Citan, το Vito, το νέο Sprinter, το Fuso Canter, το Atego και φυσικά το νέο Actros.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του «Safety Weekend» της Mercedes-Benz Ελλάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα κάνει την εμφάνιση του το νέο –πλήρως ηλεκτροκίνητο- Van της εταιρείας, το «eVito», με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να το οδηγήσουν και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση και τη μεταφορά προϊόντων με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θορύβου.
Ωστόσο, τα σημαντικά νέα δεν σταματούν εκεί καθώς, για όσους ενδιαφέρονται για την αγορά ενός επαγγελματικού οχήματος της Mercedes-Benz, θα υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι πωλήσεων της εταιρείας προκειμένου να τους προσφέρουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα πιστοποιημένα μεταχειρισμένα του Truckstore, τις υπηρεσίες After-Sales και φυσικά την πληρέστατη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz, προκειμένου να επιλέξουν το κατάλληλο… εργαλείο για όλες τις εφαρμογές.
Τέλος, για όσους ανυπομονούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του επαγγελματικού των ονείρων τους, κατά τη διάρκεια του «Safety Weekend», θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε προκαθορισμένες εξωτερικές διαδρομές την X-Class, το Vito, το Sprinter, το Citan καθώς και το eVito, όπως προαναφέραμε.
 
Ανακαλύψτε τα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας των επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz
 
Σε ότι αφορά στην κατηγορία των φορτηγών, η Mercedes-Benz Ελλάςεπιστρατεύει σε μια ειδική δοκιμαστική διαδρομή το νέο Actros, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του. Με εντυπωσιακή αποδοτικότητα και προσφέροντας μοναδικό επίπεδο άνεσης, η νέα «ναυαρχίδα» της εταιρείας στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ενσωματώνει περισσότερες από 60 προϊοντικές καινοτομίες που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το έργο του οδηγού στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τις εξής περιπτώσεις:
  • «MirrorCam»: Νέο σύστημα εξωτερικών καμερών που αντικαθιστούν πλέον τους… παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες του οχήματος.
  • «Sideguard Assist»: Νέα τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού κατά την αλλαγή κατεύθυνσης με ειδικά ραντάρ και αισθητήρες που αναλαμβάνουν να προειδοποιήσουν τον οδηγό για τυχόν εμπόδια.
  • «Active Drive Assist»: Ένα από τα πιο εξελιγμένα σε παγκόσμιο επίπεδο συστήματα στην παρούσα φάση που ουσιαστικά επιτρέπει την –μερικώς- αυτοματοποιημένη κίνηση του οχήματος σε όλο το εύρος ταχύτητας.
  • «Active Brake Assist 5»: Η 5η γενιά του πρωτοποριακού αυτού συστήματος αυτόματης πέδησης, υπόσχεται ακόμη περισσότερη ασφάλεια για τον οδηγό, το φορτίο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.
  • «Ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης»: Νέα λειτουργία για το χειρόφρενο που επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση του για αυξημένη ασφάλεια.
  • «Multimedia Cockpit»: To νέο –ψηφιακό- περιβάλλον εργασίας για τον οδηγό, μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες που προσφέρει το νέο Actros.
Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, μέσω της νέας γενιάς του εμβληματικού Mercedes-Benz Sprinter,  οι επισκέπτες στο Safety Weekend, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια πληθώρα νέων (βασικών οι προαιρετικών) συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία μέχρι σήμερα υιοθετούνταν αποκλειστικά από τα επιβατικά οχήματα της Mercedes-Benz.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:
  • «Active Brake Assist»: Το εν λόγω σύστημα ενεργής υποβοήθησης της πέδησης, είναι σε θέση να αποτρέψει κάποιο πιθανό τροχαίο ατύχημα ή να μειώσει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
  • «Electronic Stability Program®»: H πιο πρόσφατη –τεχνολογικά- γενιά του προηγμένου ηλεκτρονικού προγράμματος ευστάθειας της εταιρείας.
  • «Distronic»: Το αναβαθμισμένο σύστημα ενεργής υποβοήθησης του οδηγού που αναλαμβάνει να διατηρεί αυτόματα την ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση ασφάλειας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • «Rear Cross Traffic Alert»: Κατά την κίνηση του οχήματος με όπισθεν (οπισθοπορεία), το εν λόγω σύστημα αναλαμβάνει να προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά τον οδηγό όταν ανιχνεύσει εμπόδια ή οχήματα που κινούνται… επικίνδυνα κοντά.
  • «Πακέτο στάθμευσης με λειτουργία Drive Away Assist»: Σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το εν λόγω σύστημα υποστηρίζει το όχημα όταν εκκινεί και συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων που προκαλούνται λόγω της λάθους επιλογής σχέσης μετάδοσης ή τη λάθος χρήση του πεντάλ φρένου αντί του πεντάλ του γκαζιού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ ενώ, τα πάντα γύρω από τα φορτηγά της Mercedes-Benz μπορούν να εντοπιστούν στην πλατφόρμα «Roadstars».