Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Τα μέλη του ΔΣ της VWCV μπροστά από τρία ξεχωριστά μελλοντικά οχήματα της εταιρείας, το T6.1 (αριστερά), το ID BUZZ Cargo (κέντρο) και το MOIA Minibus που βασίζεται στο e-Crafter (δεξιά).

Επενδύσεις 1,8 δις ευρώ από τη Volkswagen

4.488 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Μεταβάλλοντας άρδην την εικόνα, τη φιλοσοφία και τα προϊόντα της, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 1,8 δις ευρώ μέσα στο 2019!

Βασισμένη σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων (2018), τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε πωλήσεις οχημάτων, οι οποίες ανήλθαν στις 500.000 μονάδες, καθιστώντας την εταιρεία ως τον κορυφαίο κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα προετοιμάζει την πλήρη αναδιοργάνωση των μελλοντικών πλάνων της, μέσω της στρατηγικής «GRIP 2025+», η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την παρουσίαση νέων εκπροσώπων / προϊόντων, την εξέλιξη νέων μεταφορικών λύσεων και την αναβάθμιση αρκετών γραμμών παραγωγής της.
Παράλληλα, μέσα στο τρέχον έτος έχει προγραμματίσει επενδύσεις συνολικού ύψους 1,8 δις ευρώ!
Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της VWCT (Volkswagen Commercial Vehicles) ο οποίος τόνισε πως: «… Μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μεταμόρφωση μας στον κολοφώνα της βιομηχανίας επειδή είμαστε οικονομικά δυνατοί και γιατί μπορούμε να εκμεταλλευτούμε συνεργασίες μεταξύ των υπολοίπων εταιρειών του Ομίλου. Η νέα μας στρατηγική μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο που θα επιταχύνει την ανάπτυξη μας δραστικά. Ουσιαστικά μετατρεπόμαστε από κατασκευαστές οχημάτων σε πάροχους κινητικότητας και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε προγραμματίσει επενδύσεις άνω των 1,8 δις ευρώ μέσα στο έτος».
Μεταξύ των στόχων της εταιρείας για το 2019 είναι η… ισοφάριση των αποτελεσμάτων της περασμένης χρονιάς, αλλά σε ένα σαφέστατα πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, η VWCV έχει επιλέξει το σύνθημα «Μεταφέρουμε την επιτυχία» (We transport success) και μέσω του στρατηγικού πλάνου «GRIP 2025+» σκοπεύει να προσφέρει λύσεις σε πολλαπλές προκλήσεις όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η «ψηφιοποίηση» των υπηρεσιών και των προϊόντων της, οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα κ.ά.
Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται ένα νέο πρόγραμμα για την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων στο Αννόβερο που θα αφορά στο σύνολο των λύσεων που θα προσφέρει ο Όμιλος Volkswagen ενώ, σε ότι αφορά στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από το πρόγραμμα «MOIA», που ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του με πλήρως ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα βασισμένα στο VW Crafter, στην πόλη του Αμβούργου.
Παράλληλα, η συνεργασία με την εταιρεία Ford αναμένεται να ενισχύσει την θέση της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο με τους δύο… κολοσσούς να έχουν ήδη ανακοινώσει την από κοινού εξέλιξη ενός νέου μικρού Pick-Up που θα αποτελέσει τον διάδοχο του VW Amarok.
Τέλος, στα πιο άμεσα πλάνα της VWCV συγκαταλέγεται το λανσάρισμα του I.D. BUZZ που θα αρχίσει να παράγεται στο Ανόβερο μέσα στο 2022, αποτελώντας ουσιαστικά την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση της σειράς «T».