Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Γκαράζ: Πρόστιμο & γερανός, αν κλείσεις την είσοδο!

1.870 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2024)
Γκαράζ: Πρόστιμο & γερανός, αν κλείσεις την είσοδο!

Σε ανύποπτο χρόνο, όλοι έχουμε αντικρίσει κάποιον «επιτήδειο» να κλείνει με το όχημά του την είσοδο σε ένα parking. Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις και ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης;

Σου μπλόκαραν την είσοδο/έξοδο; Τηλέφωνο στην αστυνομία!

Σύμφωνοι, το parking είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση για κάθε οδηγό, ανεξαρτήτως οχήματος, μέσα στον αστικό ιστό. Το έχουμε ξαναπεί και το έχουμε επισημάνει. Κανείς, άλλωστε, δε θέλει ύστερα από το τέλος της βάρδιας του στη δουλειά να αναγκάζεται να τριγυρίζει στα τετράγωνα μπας και βρει μια… χαραμάδα για να παρκάρει.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν ή να δημιουργήσουν έναν προσωπικό χώρο parking, προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το καταφέρνουν όμως;
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ναι, ενίοτε όμως ενδέχεται να βρεθεί κάποιος ασυνείδητος που θα παρκάρει το όχημά του έξω από το γκαράζ ή την πυλωτή, εμποδίζοντας έτσι την είσοδο ή την έξοδο από το χώρο.
Πάνω σε αυτό το τελευταίο, λοιπόν, ο νομοθέτης έχει προνοήσει παρέχοντας τη λύση. Η οποία λύση, σύμφωνα με το ¶ρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναλύεται ως εξής:  «Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και: … β) μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας (γκαράζ-πυλωτή) ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής».
 

Συνέχεια του άρθρου >>>