Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μαγνήτες ενσωματωμένους στις κορότσες των Pick-Up πατεντάρει η Ford για την ασφαλή μεταφορά των φορτίων.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μαγνήτες ενσωματωμένους στις κορότσες των Pick-Up πατεντάρει η Ford για την ασφαλή μεταφορά των φορτίων.

Η Ford βάζει μαγνήτες στις καρότσες των Pick-Up!

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2022)

Αντί να προσπαθούν με ιμάντες να σταθεροποιήσουν το φορτίο στην καρότσα, οι ιδιοκτήτες των μελλοντικών Pick-Up της Ford φαίνεται πως θα διαθέτουν μια πιο απλή και ασφαλή λύση, καθώς μαγνήτες θα κρατούν τα αντικείμενα στη θέση τους, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο!

Μαγνήτες κρατάνε το φορτίο στη θέση του!

  • Νέα πατέντα τη Ford για τις καρότσες των Pick-Up
  • Η απάντηση στο πρόβλημα ασφάλισης φορτίου
  • Ενεργοποίηση 6 μαγνητών από την καμπίνα ή το smartphone
  • Πιθανή εφαρμογή και στους χώρους φόρτωσης των Van
 
Η Ford πατεντάρει μια λύση που φαίνεται πως θα δώσει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες Pick-Up, οι οποίοι βλέπουν συχνά το φορτίο τους να «χορεύει» ανεξέλεγκτα στην καρότσα του οχήματός τους.
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα που ανέβηκαν από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε από την Ford αφορούσε: «Καρότσα φορτηγού με επιλεκτικά ενεργοποιούμενα μαγνητικά τμήματα δαπέδου».
 
Ο τίτλος της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι μάλλον αυτονόητος, καθώς η Ford φαίνεται πως θέλει να μαγνητίσει τα πατώματα στις καρότσες των ημιφορτηγών της. Όπως περιγράφεται στο σύνολο του εγγράφου 10 σελίδων, θα χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση φορτίου ή συσκευών στερέωσης.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε από την Ford αφορούσε: «Καρότσα φορτηγού με επιλεκτικά ενεργοποιούμενα μαγνητικά τμήματα δαπέδου».

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε από την Ford αφορούσε: «Καρότσα φορτηγού με επιλεκτικά ενεργοποιούμενα μαγνητικά τμήματα δαπέδου».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χειρισμός από smartphone

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις aftermarket για την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων φόρτωσης φορτίου. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν μαγνητισμένα τελάρα ή άλλες εξωτερικές συσκευές αντί να μαγνητίζουν την ίδια την καρότσα.
 
Σημειώνεται, πως η πατέντα της Ford περιλαμβάνει έως και έξι μαγνητικά σημεία στην καρότσα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν μέσω των σχετικών χειριστηρίων στην καμπίνα ή μέσω μιας εφαρμογής σε smartphone.

Θα ακολουθήσουν και τα Van;

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ηλεκτρομαγνητών για τη δημιουργία μιας τέλειας λύσης συγκράτησης φορτίου εξηγείται αναλυτικά στα έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Μάλιστα, υπάρχει επίσης ένα δεύτερο μέρος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, όπου οι μαγνητικές συνδέσεις είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε SUV και Van της Ford. Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια αυτοκινητοβιομηχανία να σκέφτεται πραγματικά τη χρήση μαγνητών για την ασφάλιση του φορτίου. Συνέχεια του άρθρου >>>