Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Το ειδικά διασκευασμένο Ford Transit των δοκιμών, το οποίο προσομοιώνει τη λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ειδικά διασκευασμένο Ford Transit των δοκιμών, το οποίο προσομοιώνει τη λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων.

H Ford διερευνά τα αυτόνομα logistics (+vid)

3.202 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Με ένα Transit που μιμείται ένα πραγματικά αυτόνομο όχημα, η Ford πραγματοποίησε δοκιμές στο λιμάνι του Λονδίνου, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με ένα όχημα διανομών που κινείται μόνο του, αλλά και να αναδειχθούν τα οφέλη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Η Ford, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Self-Driving Research Programme» συνεχίζει να διερευνά τις αυτόνομες μετακινήσεις και μετά τη σύμπραξη με την εταιρεία Hermes, πραγματοποιεί δοκιμές με ένα προσομοιωμένο αυτόνομο όχημα σε συνεργασία με το λιμάνι DP World London Gateway, το οποίο έχει υιοθετήσει ήδη μια σειρά αυτόνομων τεχνολογιών στις δραστηριότητές του.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι να αναδειχθεί το πόσο χρήσιμη θα μπορούσε να είναι η αυτόνομη τεχνολογία μελλοντικά σε όσους απασχολούνται σε μεγάλα εργοτάξια.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι να αναδειχθεί το πόσο χρήσιμη θα μπορούσε να είναι η αυτόνομη τεχνολογία μελλοντικά σε όσους απασχολούνται σε μεγάλα εργοτάξια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι να αναδειχθεί το πόσο χρήσιμη θα μπορούσε να είναι μια τέτοια τεχνολογία μελλοντικά σε όσους απασχολούνται σε μεγάλα εργοτάξια. Σημειώνεται, πως το εγχείρημα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πώς τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να ωφελήσουν τις λειτουργίες τους.
 
Η δοκιμή με την DP World, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο για να διερευνήσει τον πιθανό αντίκτυπο στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών και τις παραδόσεις κατ` οίκον, εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο οι παραλήπτες διαχειρίζονταν την πρόσβαση σε αυτόνομα οχήματα παράδοσης. Στόχος είναι κυρίως η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι υπάρχουσες διαδικασίες και οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με τα αυτοματοποιημένα οχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford σχεδιάζει να έχει επενδύσει μέχρι το 2025, πάνω από 6 δισ. ευρώ στα αυτόνομα οχήματα.
 

Για τη δοκιμή στο λιμάνι του Λονδίνου, η Ford χρησιμοποίησε ένα ειδικά προσαρμοσμένο Transit, εξοπλισμένο για να μιμείται την εμφάνιση ενός πραγματικού αυτόνομου οχήματος, διαθέτοντας έναν οδηγό κρυμμένο μέσα σε ένα κάθισμα «Human Car Seat». Οι εργαζόμενοι στο κτίριο υποδοχής της εταιρείας φόρτωσαν πακέτα σε ασφαλή ντουλάπια στο πίσω μέρος του Transit.
 
Στη συνέχεια, σε καθορισμένους χρόνους παράδοσης, το Transit ταξίδεψε στην κεντρική ρεσεψιόν σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, ώστε οι συνάδελφοι εκεί να μπορούν να τα ανακτήσουν. Κατά τον κανονικό τρόπο, το προσωπικό ανακτά πακέτα από τη ρεσεψιόν μόνο του. Αν και είναι χρονοβόρα, αυτά τα δρομολόγια δεν δικαιολογούν έναν οδηγό πλήρους απασχόλησης.
 
Ερευνητές παρακολουθούσαν κάθε βήμα της διαδικασίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσης συνεντεύξεις με όσους συμμετείχαν, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δοκιμή. Διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι γρήγορα αισθάνθηκαν άνετα με τη χρήση του ειδικά εξοπλισμένου van. Μερικοί εκπαίδευσαν προληπτικά τους συναδέλφους τους να έχουν πρόσβαση στα πακέτα τους, ενώ άλλοι ήταν επινοητικοί στο να ξεπεράσουν δυσκολίες που ηθελημένα εισήγαγαν οι ερευνητές: όπως τα λάθος δέματα που στοιβάζονται σε λάθος ντουλάπια.
 
Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο της Ford:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε