Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η ζωή μετα-κινείται, με Ασφάλεια!

2.552 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2021)

Μας λέει πως "η ζωή, η αγορά και οι ανάγκες δεν μπαίνουν σε αναστολή". Eπισημαίνει το γεγονός πως "συνεργεία και ΚΤΕΟ παρέμειναν ανοιχτά και στο lockdown καθώς λογίζονται σαν απαραίτητα". Αναφέρεται και στην συντήρηση των οχημάτων ως μέσο πρόληψης και προαγωγής της ασφάλειας στο δρόμο. Ο εκπρόσωπος του AutoMoto I.KTEO.

Στα πλαίσια ενός σήκουελ άρθρων που παρουσιάζουμε στον τομέα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ όχημα, μεταφορές, μετακινήσεις και οδική ασφάλεια, αυτόν τον μήνα «μιλάμε» για ένα ακόμη φαινόμενο της Πανδημίας (όλοι πλέον παραγγέλλουν ψηφιακά, όλοι πλέον κάνουν delivery-παραδόσεις). Ένα φαινόμενο που δημιουργεί απαιτήσεις για καλύτερη συντήρηση οχημάτων, συχνότερα services, έλεγχο ελαστικών κλπ. Μα πάνω από όλα ένα φαινόμενο που απαιτεί focus και στην εμπειρία (ή την εκπαίδευση) των οδηγών delivery ως μέσο προαγωγής της οδικής ασφάλειας.

Σε προηγούμενα σχεικά άρθρα, εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ, του Ι.Ο.ΑΣ. και μεγάλων Διεθνών Μεταφορικών αποτύπωσαν τις απόψεις τους καθώς και το δικό τους σχέδιο δράσης.

Στα ίδια πλαίσια παρουσιάζουμε και την ματιά ενός έμπειρου στελέχους που εκπροσωπεί ένα Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), σχετικά με όσα προαναφέρθηκαν. Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε ο εκπρόσωπος του Automoto Ι.ΚΤΕΟ Α.Ε.


Τα ΚΤΕΟ αποτελούν έναν από τους κλάδους που το 2021 παρέμειναν σε λειτουργία κατά την διάρκεια των συνεχόμενων lockdown.

Η πρωτόγνωρη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε είχε σαν επακόλουθο την  προσαρμογή της καθημερινότητας μας σε διαφορετικές βάσεις. Μία από τις καταστάσεις που κληθήκαμε σαν κοινωνία να αντιμετωπίσουμε ήταν η κάλυψη της ζήτησης παροχής αγαθών και πρώτων υλών. Η ζωή δεν σταματάει, οπότε ούτε και οι ανάγκες. Δημιουργώντας έτσι την γνωστή σε όλους λύση του κούριερ ή ντελίβερι.

Οι λύσεις όμως επιφέρουν και μία απαραίτητη δομή λειτουργίας. Σε μία ταραγμένη εποχή που η ασφάλεια και η ανάγκη αίσθησης αυτής έγινε ο κανόνας.

Κάπως έτσι με έναν οξύμωρο τρόπο,  στην εποχή του lockdown η οδική ασφάλεια μπήκε στο χάρτη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Την ίδια στιγμή τα τροχαία ατυχήματα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Πως μπορεί κανείς να παροτρύνει έναν άνθρωπο σε καθολικό lockdown να μην αμελήσει την συντήρηση του οχήματος του;

Πως να καλύψει κανείς τις ανάγκες μεταφορών όταν όλα γίνονται εξ αποστάσεως;

Κι όμως οι δύσκολοι καιροί είναι που αναδύουν ακριβώς τα σωστά ερωτήματα για αναζήτηση της σωστής απάντησης.

Μα ας δούμε ποιές είναι λοιπόν οι απαντήσεις που λάβαμε αυτή την περίοδο.

Οι δρόμοι αποτελούν τις αρτηρίες της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η οδική συμπεριφορά δεν πρέπει να αμελείτε ποτέ, ακόμα και σε περίοδο lockdown.

Το όχημα μας εταιρικό, επαγγελματικό ή ΙΧ επιβατικό πρέπει πάντα να είναι σωστά συντηρημένο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους συνεπιβαίνοντες μα και στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο αλληλεπιδράμε καθημερινά.

Οι καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι οδηγοί είναι πάντα απαραίτητοι.

Ασχέτως αν ένα όχημα δεν χρησιμοποιείτε, πρέπει να κάνει κανονικά τα απαιτούμενα service και ελέγχους.

Τα οχήματα με συνεχή κίνηση (επαγγελματικά) είναι συνήθως τα πιο ταλαιπωρημένα. Η σωστή συντήρηση αυτών είναι σωτήρια για το ίδιο το όχημα, για τον οδηγό που επιβαίνει σε αυτό και για τον υπόλοιπο κόσμο που κινείται στον δρόμο.

Τα συνεργεία και τα ΚΤΕΟ παρέμειναν ανοιχτά κατά την περισσότερη διάρκεια του lockdown καθώς λογίζονται σαν απαραίτητα.

Το άνοιγμα των ΚΤΕΟ κατά την διάρκεια του lockdown έφερε τον κόσμο σε επαφή με την ευθύνη τουσωστά συντηρημένουοχήματος.

Πολλές ήταν οι βλάβες που εντοπίστηκαν εγκαίρως από κέντρα τεχνικού ελέγχου σε οχήματα που επηρεάστηκαν από την πολύμηνη ακινησία.

ΚΤΕΟ σημαίνει ασφαλέστερα οχήματα που κινούνται στο δρόμο.

2 λόγια για το Auto Moto Ι.KTEO

Στις εγκαταστάσεις του Automoto Ι.ΚΤΕΟ Α.Ε. (στην Μεταμόρφωση και στο Ίλιον), μπορείτε να περάσετε το όχημα σας, από γρήγορο και αξιόπιστο τεχνικό έλεγχο. Το έμπειρο προσωπικό της επιχείρησης θα εξασφαλίσει άρτιο έλεγχο και θα σας καθοδηγήσει για το αν και τι χρειάζεται να κάνετε ώστε να κινείστε με ασφάλεια στο δρόμο.
 
Το Automoto Ι.ΚΤΕΟ διαθέτει σύγχρονα, πιστοποιημένα με ISO, μηχανήματα για ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία κατά τους ελέγχους. Σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ξεκούραστο μπορείτε να βρείτε άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση σε ό,τι χρειάζεστε. Στην επιτυχία της επιχείρησης σημαντικό ρόλο  έχει το έμπειρο, εξειδικευμένο και με συνεχή εκπαίδευση προσωπικό. Σημειώστε πως τόσο το διοικητικό όσο και το τεχνικό προσωπικό δίνει ιδιαίτερη προσοχή για ανθρωποκεντρική, φιλική, αξιόπιστη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Η εταιρεία από το 2013 έχει ενισχύσει τις εγκαταστάσεις της (στο Ίλιον) και με γραμμή τεχνικού ελέγχου για moto