Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με αξιόπιστους συνεργάτες φτάνεις παντού!

7.370 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2021)

Η σύγχρονη επιχείρηση κάνει αποτελεσματικά και με ασφάλεια την δουλειά της ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει καλύτερη απόσβεση των κεφαλαίων που επενδύει στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων, από την οικονομία χρήσης τους. Φυσικά χρειάζεται σωστή επιλογή. Η υπεύθυνη στόλου οχημάτων της Enercon Service Hellas, έχει στη διάθεση της 14 οχήματα Mercedes-Benz και μιλάει για την επιλογή της αυτή.

Η γερμανική εταιρεία Enercon GmbH, με έδρα το Άουριχ (Aurich) της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1984 και ειδικεύεται στην παραγωγή και τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα της αιολικής.

Διαθέτει περισσότερους από 50 αντιπροσώπους παγκοσμίως, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην Αθήνα, στα Γλυκά Νερά. Η θυγατρική εταιρεία Enercon Service Hellas Ε.Π.Ε. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταστήσει και συντηρεί αιολικά πάρκα ανά την Ελλάδα, συνολικής ισχύος πάνω από 700MW, ενώ απασχολεί σήμερα σχεδόν 100 άτομα.
 
Στον τεχνικό τομέα, η χρήση των κατάλληλων οχημάτων, για κάθε εταιρεία, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για μία σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το προφίλ μίας μεγάλης εταιρείας, όπως είναι η συνέπεια, η αξιοπιστία και η ασφάλεια. Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν είναι η επιλογή, από την Enercon Service Hellas,  του Sprinter τετρακίνητης έκδοσης αλλά και του πληθωρικού Pick-up  X-Class της Mercedes-Benz.
 
Για όλα αυτά, μιλά η καθ ύλην αρμόδια, ως Υπεύθυνη Επαγγελματικού Στόλου της εταιρείας "Enercon", η Κα Ελένη Ξανθάκη.
 
Κυρία Ξανθάκη, περιγράψτε μας σε πρώτο χρόνο την αγορά της ανανεώσιμης αιολικής πηγής ενέργειας και στη συνέχεια πώς τοποθετείται στην Ελλάδα η εταιρεία Enercon.
 
Ε.Ξ.: Το 2019 ήταν το έτος με νέα ρεκόρ και πολλές πρωτιές για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συνδέθηκαν στο δίκτυο 727,5ΜWνέων αιολικών πάρκων. Πρόκειται για μια εντυπωσιακήεπίδοση, αφού είναι σχεδόν τετραπλάσια από τον ετήσιο μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας. Στατ έλη του 2019 λειτουργούσαν συνολικά στη χώρα μας αιολικά πάρκα ισχύος 3.576,4MW. Η ισχύς αυτήεμφανίζεται αυξημένη κατά 25,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
Η Enercon τον τελευταίο χρόνο κατατάσσεται στην1η θέση των κατασκευαστών, έχοντας προμηθεύσειτο 38,5% (δηλαδή 280,4MW) των ανεμογεννητριών,ενώ στη συνολική αποδιδόμενη αιολική ισχύ στην Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση με 25,1%.Με ποιο τρόπο τα οχήματα της Mercedes-Benz υποστηρίζουν τις εργασίες του τεχνικού τμήματοςτης εταιρείας σας;
 
Ε.Ξ.: Τα οχήματα της Mercedes-Benz αποτελούν αξιόπιστα εργαλεία που εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά του ανθρώπινου δυναμικού της Enercon Service Hellas από και προς τα αιολικά πάρκα. Συνάμα, επιτυγχάνεται η σωστή αποθήκευση των ανταλλακτικών, αναλώσιμων και εργαλείων, στον κατάλληλο χώρο των οχημάτων, κάτι που εξυπηρετεί τις ανάγκες του τεχνικού τμήματος.
 
Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των οχημάτων Mercedes-Benz βάσει των αναγκών των εργασιών που εκτελείτε;
 
Ε.Ξ.: Η αξιοπιστία της Mercedes-Benz, και ειδικότερα στο κομμάτι της συντήρησης των οχημάτων, είναι το βασικό μας κριτήριο. Η αποτελεσματική επικοινωνίαμε την εξυπηρέτηση πελατών και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες μας, διευκολύνουν σημαντικά τον προγραμματισμό των εταιρικών εργασιών, καθώς και τη διαχείριση του στόλου των οχημάτων. Επιπλέον, η μεγάλη γκάμα οχημάτων και εκδόσεων καλύπτει αποτελεσματικά τις εκάστοτε ανάγκες, όσο ιδιαίτερες και αν είναι. Συνεπώς, επιλέγοντας οχήματα Mercedes-Benz, η εταιρεία μας επιτυγχάνει καλύτερη απόσβεση των κεφαλαίων που επενδύονται, από την οικονομία χρήσης τους.
 
Πόσα οχήματα Mercedes-Benz διαθέτει ο στόλος σας και πώς το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτουν συμβάλει στην απρόσκοπτη πρόσβασηστους εργοταξιακούς χώρους;
 
Ε.Ξ.: Η Enercon Service Hellas διαθέτει σήμερα 14 οχήματα Mercedes-Benz. Το βραχυπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας προβλέπει την περαιτέρω επένδυση σε οχήματα Mercedes-Benz, δεδομένης της ικανοποίησης των χρηστών/υπαλλήλων. Η εποχή και οι καιρικές συνθήκες καθορίζουν και το βαθμό δυσκολίας των δρόμων των αιολικών πάρκων. Οι οδηγοί μας μπορεί να συναντήσουν χιόνια, πάγο,λάσπη, πέτρες, νεροφαγώματα και γενικότερα συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.Β ασικό χαρακτηριστικό των 4Χ4 οχημάτων είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ώστε να ανταπεξέρχονται με ευκολία σε εκτός δρόμου διαδρομές. Τα οχήματα της Mercedes-Benz ανταποκρίνονται πλήρως σε συνθήκες που απαιτούν αυξημένες δυνατότητες, όπως η τετρακίνηση, πάντα με ασφάλεια τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και γιατα οχήματα, μηδενίζοντας σχεδόν τις πιθανότητες ζημίας.
 
Περιγράψτε μας την εμπειρία των οδηγών-χρηστών των οχημάτων Mercedes-Benz που διαθέτετε.
 
Ε.Ξ.: Τα οχήματα Mercedes-Benz είναι εφοδιασμέναμε ένα πλήθος ηλεκτρονικών hightech συστημάτων ασφαλείας και άνεσης, που μετατρέπουν την οδηγικήεμπειρία σε απόλαυση.Οι οδηγοί μας δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τα εντυπωσιακά πακέτα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Επίσης, τα οχήματαχαρακτηρίζονται από ήρεμη λειτουργία με χαμηλούςκραδασμούς και υψηλή απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.Τέλος, η μελετημένη σχεδίαση της ανάρτησηςδ ιασφαλίζει ότι η συμπεριφορά του οχήματος παραμένει άνετη και ασφαλής, ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτωσης.

Note
Η συνέντευξη αποτελεί ανα-δημοσίευση από το εταιρικό έντυπο «διαδρομές» της Μercedes-Benz Hellas.