Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Tο eVito panel van αποκτά μια μεγαλύτερη μπαταρία με χρησιμοποιούμενη χωρητικότητα 60 kWh, η οποία διαμορφώνει την αυτονομία του στα 242-314 χλμ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο eVito panel van αποκτά μια μεγαλύτερη μπαταρία με χρησιμοποιούμενη χωρητικότητα 60 kWh, η οποία διαμορφώνει την αυτονομία του στα 242-314 χλμ.

Μεγαλύτερη αυτονομία για το Mercedes-Benz eVito

8.661 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Εκσυγχρονίζει τα χαρακτηριστικά του το Mercedes-Benz eVito panel van, καθώς χάρη στις μεγαλύτερες μπαταρίες των 60 kWh, η μέγιστη αυτονομία του ανεβαίνει από τα 184 στα 314 χλμ., την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε 35 λεπτά.

Ακολουθώντας τα βήματα του Mercedes Benz eVito Tourer, το eVito panel van αναβαθμίζει την ηλεκτρική γραμμή κίνησής του, αποκτώντας μια μεγαλύτερη μπαταρία με χρησιμοποιούμενη χωρητικότητα 60 kWh (στις 66 kWh η εγκαταστημένη), η οποία διαμορφώνει την αυτονομία του στα 242-314 χλμ., σύμφωνα πάντα με το πρότυπο μετρήσεων WLTP.

Με στάνταρ ισχύ τα 50 kW (ή προαιρετικά τα 80 kW), οι μπαταρίες του eVito μπορούν να πάνε από το 10 στο 80% μέσα σε περίπου 50 ή 35 λεπτά, αντίστοιχα.

Με στάνταρ ισχύ τα 50 kW (ή προαιρετικά τα 80 kW), οι μπαταρίες του eVito μπορούν να πάνε από το 10 στο 80% μέσα σε περίπου 50 ή 35 λεπτά, αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σημειώνεται, πως μέχρι τώρα το ηλεκτρικό van της Mercedes Benz έφερε μπαταρίες 35 kWh, που του εξασφάλιζαν αυτονομία έως και 184 χλμ., οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η αναβάθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 
Ειδικά από τη στιγμή που ανεβαίνει και η μέγιστη ισχύς φόρτισης των μπαταριών του, καθώς από τα 7,4 kW του ενσωματωμένου φορτιστή του παρελθόντος, αναβαίνει πλέον στα 11 kW. Αυτό σημαίνει πως το όχημα μπορεί να συνδεθεί κανονικά μέσω βύσματος CCS σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά πλέον και να επισκεφθεί έναν ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.
 
Εκεί με στάνταρ ισχύ τα 50 kW (ή προαιρετικά τα 80 kW), οι μπαταρίες του eVito μπορούν να πάνε από το 10 στο 80% μέσα σε περίπου 50 ή 35 λεπτά, αντίστοιχα. Η πλήρης φόρτιση σε ένα AC wall box των 11 kW απαιτεί λιγότερο από 6,5 ώρες, ενώ ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως έως τώρα μια πλήρης φόρτιση των μικρότερων μπαταριών των 35 kWh διαρκούσε 6 ώρες.

Σημειώνεται, πως παραμένει κανονικά ο ηλεκτρικός κινητήρας μέγιστης απόδοσης 85 kW (116 hp) ισχύος και 360 Nm ροπής, ο οποίος κινεί τους εμπρόσθιους τροχούς του οχήματος. Η σταθερή ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι στα 70 kW (95 hp) και η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται στα 80 χλμ./ώρα, ενώ προσφέρεται και η επιλογή για μέγιστη ταχύτητα 100 ή 120 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική κατανάλωση στον μεικτό κύκλο σύμφωνα με το WLTP, είναι της τάξης των 27,2-21,3 kWh/100 χλμ.
 
Υπενθυμίζεται πως προσφέρονται διάφορα επίπεδα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική, προκειμένου να φορτίζονται μερικώς οι μπαταρίες όσο το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ένταση της σχετικής λειτουργίας μέσω paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, ενώ έχει στη διάθεσή του και τρία οδηγικά set-up, ανάλογα με το αν θέλει να εστιάσει στην αυτονομία ή στη μεταφορά πλήρους φορτίου.
 
Το μεικτού βάρους 3,2 τόνων αναβαθμισμένο ηλεκτρικό van, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος μήκους 5.140 ή 5.370 χλστ., οι οποίες διαθέτουν έναν χώρο φόρτωσης όγκους 6,0 ή 6,6 κ.μ., αντίστοιχα. Το ωφέλιμο φορτίο της Long έκδοσης φτάνει στα 888 κιλά και της Extra-long στα 853 κιλά.
 
Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του eVito panel van ξεχωρίζουμε τους τροχούς των 17 ιντσών, το θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού και το πολυλειτουργικό τιμόνι. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν συστήματα ασφαλείας όπως τα Brake Assist, ATTENTION ASSIST και Headlight Assist.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε