Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

O… κασκαντέρ του κλάδου των κατασκευών, το άκρως αποδοτικό και σκληροτράχηλο Volvo FMX…

… συμπλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία 10 ετών.

Μια 10ετία επιτυχιών για το Volvo FMX (+vids)

16.526 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

Ανακαλύψτε τις εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει η νέα γενιά του σκληροτράχηλου φορτηγού FMX της Volvo Trucks που προορίζεται για χρήση στον κατασκευαστικό κλάδο

Πριν από μια 10ετία, Volvo Trucks παρουσίασε ένα εντελώς νέο φορτηγό, ειδικά εξελιγμένο για τον απαιτητικό κλάδο των κατασκευών, με την ονομασία FMX (δείτε εδώ το σχετικό θέμα) ενώ μια τριετία αργότερα (2013) ακολούθησε η σημαντικά βελτιωμένη 2η γενιά του
Ενσωματώνοντας πρωτοποριακές, για τα δεδομένα του τεχνολογικές καινοτομίες, το Volvo FMX έμελλε να… πρωταγωνιστήσει σε ορισμένα από τα πιο εκπληκτικά (σε σύλληψη και εκτέλεση) προωθητικά video της παγκόσμιας αυτοκίνησης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προέδρου της Volvo Trucks, Claes Nilsson,  που δέχτηκε να… κρεμαστεί έξω από το FMX για περίπου δύο ώρες σε ύψος 20 μέτρων πάνω από τα παγωμένα νερά του λιμανιού του Γκέτεμποργκ (δείτε το video εδώ) ή του τεχνικού της εταιρείας που δέχθηκε να… θαφτεί στο έδαφος μέχρι το κεφάλι, προκειμένου να αποδείξει πως το FMX έχει εξαιρετικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος(!).
Αντίστοιχα, πίσω στο 2015, η Volvo Trucks μετέτρεψε το FMX σε… τηλεκατευθυνόμενο όχημα και έδωσε το χειριστήριο σε ένα 4χρονο κορίτσι προκειμένου να αποδείξει την στιβαρότητα του (δείτε το video εδώ) ενώ λίγο πριν δεν είχε διστάσει να βάλει στο τιμόνι του ένα… χάμστερ (!) προκειμένου να αποδείξει την ευκολία στον χειρισμό του FMX που προσφέρει το σύστημα διεύθυνσης Volvo Dynamic Steering!
Όλα τα παραπάνω απλούστατα αποδεικνύουν τις εξαιρετικές δυνατότητες του Volvo FMX ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες και απαιτητικές συνθήκες χρήσης και όπως είναι φυσικό, η νέα γενιά του που παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγους μήνες είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς.
Με εντελώς νέους τύπους καμπίνας με σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, δυνατότητα υποστήριξης σημαντικά μεγαλύτερων φορτίων και πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας, το νέο FMX έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων εμπρόσθιους άξονες με μέγιστη δυνατή φόρτιση έως και 20t. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά –αμιγώς ηλεκτροκίνητα- συστήματα μετάδοσης της κίνησης ενώ την ίδια στιγμή, οι κινητήρες του είναι σε θέση να κάνουν χρήση και εναλλακτικούς τύπους καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως π.χ. τα καύσιμα «HVO» (Hydrotreated Vegetable Oils), πιο γνωστών ως υδρογονό- κατεργασμένα φυτικά έλαια.

Κορυφαίες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου
Δεδομένης της χρήσης για την οποία προορίζεται, το νέο Volvo FMX διακρίνεται για τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης του σε πάσης φύσεως διαδρομές, ακόμη και αν αυτές δεν περιλαμβάνονται στο οδικό δίκτυο. Μέσω νέων ειδικών τεχνολογιών, ο οδηγός μπορεί π.χ. να μεταβάλλει το κλείδωμα όλων των διαφορικών του με ευκολία ενώ, χάρη στο νέο κιβώτιο ταχυτήτων i-Shift μπορεί εν κινήσει να επιλέξει τη σχέση όπισθεν και εν συνεχεία να επιβραδύνει το όχημα ή και να το ακινητοποιήσει κάνοντας χρήση μόνο του πεντάλ του γκαζιού!
Πέραν όλων αυτών, το νέο Volvo FMX είναι σε θέση να υποστηρίξει εφαρμογές με μεικτό βάρος συρμού έως και 150t. ενώ, στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως τα EBS (Electronically Control Brake System), Collision Warning, Electronic Stability Control, Volvo Dynamic Steering, Lane Keeping Assist, Stability Assist κ.ά.
Μια πρώτη εντύπωση αναφορικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει το νέο Volvo FMX στην υπηρεσία του οδηγού προκειμένου να διευκολύνει αφάνταστα το έργου του, μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί…