Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο «AEBS-3» για τα DAF LF, CF & XF

14.975 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2020)

Η DAF Trucks ανακοίνωσε πως όλες οι σειρές φορτηγών της (LF, CF & XF) θα είναι πλέον διαθέσιμες με τη νέα -3η- γενιά του ηλεκτρονικού συστήματος ασφάλειας «AEBS».

Προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο ασφάλειας όλων των εκδόσεων φορτηγών που προσφέρει, η DAF Trucks ανακοίνωσε πως οι Σειρές LF, CF και XF θα είναι στο εξής διαθέσιμες με τη νέα, 3η κατά σειρά, γενιά του ηλεκτρονικού συστήματος Advanced Emergency Braking System (AEBS) που επιτυγχάνει την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος από ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα, προκειμένου να αποσοβήσει το ενδεχόμενο πρόσκρουσης τους με κινητά ή ακίνητα εμπόδια.
Το AEBS – 3 θα προσφέρεται σε συνδυασμό με τα Adaptive Cruise Control (ACC) και Forward Collision Warning (FCW) και η νέα γενιά του βασίζει τη λειτουργία της σε ένα διπλό σύστημα ραντάρ με 16 αισθητήρες (7 μέχρι πρότινος) που του επιτρέπουν να ανιχνεύει εμπόδια τόσο κοντά όσο και μακριά και μάλιστα σε απόσταση έως και 250 μέτρων εμπρός από το φορτηγό (μέχρι πρότινος έως 200μ.).
Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στα εμπόδια που βρίσκονται κοντά στο όχημα, οι αισθητήρες μπορούν να αναγνωρίσουν δεδομένα σε γωνία 120 μοιρών (μέχρι πρότινος έως 50 μοίρες), ακόμη και σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες όπως π.χ. η χαμηλή ορατότητα λόγω μειωμένου φωτός, ομίχλης κ.ά.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το σύστημα AEBS είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων για το ενδεχόμενο πρόσκρουσης του οχήματος με κάποιο εμπόδιο, προκειμένου να το επιβραδύνει εγκαίρως. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, το όχημα αναλαμβάνει αυτόματα την διαδικασία επιβράδυνσης προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση ή έστω να μειώσει τις συνέπειες της.